Felszólalás a Tavares-jelentés vitájában

2013. július 2. 18:39

Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. Képviselem az európai és a hazai jobboldal legjobb oldalát. És új pártunkat, a Modern Magyarország Mozgalmat.

„Április 17-én felszólaltam az Alaptörvény negyedik módosításáról rendezett vitában. Felhívtam a figyelmet arra, hogy a magyar kormány azért vív szabadságharcot az Európai Unió ellen, mert nem osztja annak értékeit. Az Alaptörvény négy módosításával felépült a tekintélyuralmi rendszer. Az alkotmányos jogállam lebontása befejezettnek tekinthető.

Áprilisi felszólalásomat a kormány befolyása alá került hazai média teljes mértékben elhallgatta. A Fidesz minden politikusa folyamatosan baloldali támadásról beszél.

Miniszterelnök úr!

Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. Képviselem az európai és a hazai jobboldal legjobb oldalát. És új pártunkat, a Modern Magyarország Mozgalmat.

Az európai konzervatívok a képviseleti demokrácia erősítésén munkálkodnak. Az Ön kormánya elfoglalta a jogállam összes intézményét, amely a fékek és egyensúlyok rendszerét képezi.

A konzervatív politika mindig az alkotmányos jogállam híve. Ön kiüresítette az Alkotmánybíróság hatáskörét, eltörölte 23 évi állásfoglalásait, támadást indított az igazságszolgáltatás függetlensége ellen.

A konzervatív politika kicsi és korlátozott államot szorgalmaz. Az Ön uralma alatt hatalmasra duzzadt az állam, ötszintű lett a közigazgatás, kiürültek a települési önkormányzatok.

A konzervatív eszmeiség a tisztakezű és átlátható kormányzás híve. Az Ön pártja megzsarolja a vállalkozókat és a korrupciót kormánypolitika rangjára emelte.

Az európai konzervatív politika a szabad piaci verseny pártján áll. Az Ön kormánya rombolja a piacot, torzítja a versenyt és monopóliumokat épít.

Az európai konzervatívok az emberi méltóság hívei. Az Ön rendszere megbélyegzi a szegényeket, zaklatja a hajléktalanokat, félelemben tartja a közalkalmazottakat.

A konzervatívok Európa-szerte az egyéni szabadság szószólói. Az Ön kormánya jogot szerzett arra, hogy belenézzen a polgárok magánéletébe.

Az európai konzervatív felfogás modern: szabad polgárokból álló társadalmat tételez. Az Ön pártja lenézi a társadalmat, kiváltságokat oszt és a mindenható állam alattvalóit igyekszik beépíteni a nacionalista populizmus centrális erőterébe.

A Tavares-jelentés kiválóan foglalja össze a demokrácia minden torzulását, amelyet egy rosszhiszeműen cselekvő tekintélyelvű kormányzat idézett elő. Tökéletes pontossággal írja le a jogállamiság erózióját Magyarországon.  Megállapításait megerősítette és visszhangozza a Velencei Bizottság és az Európa Tanács.  A magyar betegség fertőző lehet; ezért elengedhetetlen, hogy rámutassunk a hasonló problémákra az Unió más tagállamaiban is. Ahogyan a Financial Times írta tegnapi szerkesztőségi cikkében: »Szükség van rá, hogy átgondoljuk, hogyan tartatja be Európa az értékeit. A bizottságnak a jogkörök szélesebb skálájára van szüksége ahhoz, hogy szankciókat alkalmazhasson azok ellen az államok ellen, ahol a demokratikus reformok elakadnak, vagy fennáll annak a kockázata, hogy visszafordulna, úgy, mint Magyarországon«(FT, hétfő, 2013. július 1.) 

Kérem mindannyiukat, szavazzák meg a Tavares-jelentést.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/54527

Ajánljuk még a témában