Felszólalás a Tavares-jelentés vitájában

2013. július 2. 18:39
Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. Képviselem az európai és a hazai jobboldal legjobb oldalát. És új pártunkat, a Modern Magyarország Mozgalmat.

„Április 17-én felszólaltam az Alaptörvény negyedik módosításáról rendezett vitában. Felhívtam a figyelmet arra, hogy a magyar kormány azért vív szabadságharcot az Európai Unió ellen, mert nem osztja annak értékeit. Az Alaptörvény négy módosításával felépült a tekintélyuralmi rendszer. Az alkotmányos jogállam lebontása befejezettnek tekinthető.

Áprilisi felszólalásomat a kormány befolyása alá került hazai média teljes mértékben elhallgatta. A Fidesz minden politikusa folyamatosan baloldali támadásról beszél.

Miniszterelnök úr!

Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. Képviselem az európai és a hazai jobboldal legjobb oldalát. És új pártunkat, a Modern Magyarország Mozgalmat.

Az európai konzervatívok a képviseleti demokrácia erősítésén munkálkodnak. Az Ön kormánya elfoglalta a jogállam összes intézményét, amely a fékek és egyensúlyok rendszerét képezi.

A konzervatív politika mindig az alkotmányos jogállam híve. Ön kiüresítette az Alkotmánybíróság hatáskörét, eltörölte 23 évi állásfoglalásait, támadást indított az igazságszolgáltatás függetlensége ellen.

A konzervatív politika kicsi és korlátozott államot szorgalmaz. Az Ön uralma alatt hatalmasra duzzadt az állam, ötszintű lett a közigazgatás, kiürültek a települési önkormányzatok.

A konzervatív eszmeiség a tisztakezű és átlátható kormányzás híve. Az Ön pártja megzsarolja a vállalkozókat és a korrupciót kormánypolitika rangjára emelte.

Az európai konzervatív politika a szabad piaci verseny pártján áll. Az Ön kormánya rombolja a piacot, torzítja a versenyt és monopóliumokat épít.

Az európai konzervatívok az emberi méltóság hívei. Az Ön rendszere megbélyegzi a szegényeket, zaklatja a hajléktalanokat, félelemben tartja a közalkalmazottakat.

A konzervatívok Európa-szerte az egyéni szabadság szószólói. Az Ön kormánya jogot szerzett arra, hogy belenézzen a polgárok magánéletébe.

Az európai konzervatív felfogás modern: szabad polgárokból álló társadalmat tételez. Az Ön pártja lenézi a társadalmat, kiváltságokat oszt és a mindenható állam alattvalóit igyekszik beépíteni a nacionalista populizmus centrális erőterébe.

A Tavares-jelentés kiválóan foglalja össze a demokrácia minden torzulását, amelyet egy rosszhiszeműen cselekvő tekintélyelvű kormányzat idézett elő. Tökéletes pontossággal írja le a jogállamiság erózióját Magyarországon.  Megállapításait megerősítette és visszhangozza a Velencei Bizottság és az Európa Tanács.  A magyar betegség fertőző lehet; ezért elengedhetetlen, hogy rámutassunk a hasonló problémákra az Unió más tagállamaiban is. Ahogyan a Financial Times írta tegnapi szerkesztőségi cikkében: »Szükség van rá, hogy átgondoljuk, hogyan tartatja be Európa az értékeit. A bizottságnak a jogkörök szélesebb skálájára van szüksége ahhoz, hogy szankciókat alkalmazhasson azok ellen az államok ellen, ahol a demokratikus reformok elakadnak, vagy fennáll annak a kockázata, hogy visszafordulna, úgy, mint Magyarországon«(FT, hétfő, 2013. július 1.) 

Kérem mindannyiukat, szavazzák meg a Tavares-jelentést.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 151 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tavaresek, ha találkoznak!

Azoknak akik erre az örültre szavaznak ingyen kéne az új Opniba a beutalót küldeni.

Hát nem írom ide le, mit mondtam amikor ez pofázott!

Szégyen, amit ez az undorító mandátumtolvaj művelt.
Méghogy jobboldali! A pufajkás kormányában! És még volt pofája(bocs, vége az úriaszonyságomnak e kretén láttán és hallatán) azt mondani: a rendszerváltás utáni legjobb gazdaságpolitika volt az övé.
És nem szakadt rá a brüsszeli mennyezet.

Válaszok:
Teknős | 2013. július 2. 20:25

Göncovát is, Göncovát is!

Akik oda jutatták, azok elárulták addigi értékeiket. Ki is estek a prlamentből.
Most azzal kérkedik, hogy (ál)konzervatívként szolgálja a globalisták érdekeit, hazájával szemben.

Jellemző az egész dologra...

Nála még az MSZP-s Tabajdi is tisztességesebben beszélt.

Hogy is énekelte az AE Bizottság...köpni kell.

"már megint csak őt látom mindenütt,
már megint csak őt hallom mindenütt.
minek? minek? minek? MINEK?"

Nem tolvaj ő, csak hazug. Már írtam, hogy a 2005 utáni időben, a legelkötelezettebb emeszpé szavazók tolták be az emdéefet, legalábbis kampányoltak mellette ezerrel.

Az, hogy Trutykó Emiliáék mit tettek az "ügy" érdekében, na azt nem tudom...

"Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. Képviselem az európai és a hazai jobboldal legjobb oldalát. És új pártunkat, a Modern Magyarország Mozgalmat. "
kell még vmit mondanom Ildikó?
Új 8 fős pártocskámat Demszkijék szponzorációja nyomán.

Panamai Bokros Lajosnak vajon ki hisz?

Bokros letagadta MSZP-s párttagságát

Burány Sándor, az MSZP kispesti elnöke is megerősítette az Index kérdésére, hogy a Horn-kormány minisztere 1996-ban csatlakozott a lakóhelye szerinti pártszervezethez. Burány szerint Bokros hivatalosan tagja lett a pártnak, de jogviszonya időközben megszűnt. A volt pénzügyminiszter ugyanis nem járt el a helyi MSZP rendezvényeire, és nem fizette a tagdíjat sem.
http://index.hu/belfold/2009/0..

Az 1990-es választásokon a budapesti területi listáról az MSZP színeiben került be a parlamentbe, azonban két hónappal később lemondott.
Az MSZP-be hol belépett, hol elhagyta. Párttagságát saját elmondása szerint 1991-ig tartotta meg.
Forrás: http://hu.wikipedia.org/wiki/B..

Bokros Panamában is tanult. 1976-ban, ötödévesként megpályázott egy ösztöndíjat Panamában.

A 2010-es magyarországi országgyűlési választáson az MDF miniszterelnök-jelöltje volt.

Egy ilyen alak az Európai Parlamentben állítólag Magyarországot képviseli.

Bokros, Göncz meg s Tabajdi felülmúlták Júdást, Jézus árulóját: ő szégyenében felkötötte magát,ezek hárman még csak nem is restellik a hazaárulást.

"Kérem, vegye észre honnan beszélek. A jobboldalról. "

érdekes...senki nem lehet jobboldalt, ugye?

A kultú­rában a hagyományokat követi, a gazdaság területén az állam minimális szerepvállalását hirdeti. A szabadpiacra, a szabad versenyre és az egyén öngondoskodására épít; elfogadja a nagyobb társadalmi különbségeket

Mit tettem? Sokkal többet, mint amit te meg mertél tenni. Nem bujkáltam, nem terjesztettem semmit, előadásokra sem jártam, hanem szemtől szemben kiálltam a közösségem igazáért a munkahelyemen éppúgy, mint a lakóhelyemen. Nem 1981-től, hanem 1962-től. Számomra az igazság akkor is igazság volt, ha a párt vezetőjével, vagy a vállalat első számú vezetőjével szemben kellett kiharcolni. Ha kellett a bírósághoz fordultam, akár a Legfelsőbb Bírósághoz is. Sok barátom volt/van. A médiában is. Amikor úgy gondoltam felhasználtam. Amikor te tüntettél én a legfelsőbb bíróságon voltam, a televízióban, a rádióban, hogy elmondjam, amit te legfeljebb csak az előadáson mertél elmondani. Ez 1990 után sem változott. Akiknek a vállalkozásomban dolgoztam, ha igazuk volt a legvégsőkig elmentem. Amennyiben szükségesnek tartottam még brüsszeli urakat is meginterjúvoltam. Az igazságot pedig mindig kiköveteltem. Mindennek során számomra mindegy volt, hogy egyszerű munkásemberről, vagy vezetőről volt, van szó. Ma sem változtam meg. Soha nem mások után mentem , nem másoknak a hangját, szövegét szajkóztam, hanem a sajátomét. Nem gazdagodtam meg, mindenem ami van a saját munkám eredménye. A történeteknek hosszú sora van és akár több kötetes könyvet lehetne belőle írni.

Bokros Lajost pedig nem kell bemutatni. Megismertem, amikor bankvezető volt.

A panamai-bokrosi "legjobb" oldal 2010-ben csúnyán megbukott a választásokon. EP helyét köszönje meg a dávidi-demszkiji-somogyi-mesterházi agy- és korrupciós pénztrösztnek ez a hazaáruló!

Válaszok:
Felebarát | 2013. július 3. 8:00

te neked ki nem az? aki kilép a fideszből, már az is az?

mindenki kivéve a gyevi biró?

Jobbról, de az ÖRDÖG JOBBJÁRÓL, köztudott, ő a hazugság atyja.

Nem akarok minden áron egy MSZP-st védeni, de Tabajdi Csaba már Grósz Károllyal is összekülönbözött az erdélyi magyarok ügyében. (Néhány napot el lehetne neki engedni a tisztítótűzi beutalóból.)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés