A német baloldal sztárja is kiállt Orbán Viktor mellett: Itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket a béke felé (VIDEÓ)

2024. július 06. 07:00

Sahra Wagenknecht teljes mértékben egyetért a béke fontosságáról a magyar miniszterelnökkel.

2024. július 06. 07:00

Nyitókép: LORENZ HUTER / PHOTOTHEK MEDIA LAB / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

A Mandiner számos alkalommal beszámolt róla, hogy Orbán Viktor egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél hamarabb befejeződjön az orosz-ukrán háború. Többek között éppen ezért utazott el pénteken Moszkvába és tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Érdekes módon támogatás helyett azonban csak megszólják érte: „Ezt nem teheti meg!” – mondta Olaf Scholz, aki szerint a magyar miniszterelnök nem az Európai Unió nevében beszél.

A német kancellárnak a közvélemény-kutatási eredményeit tekintve nem kellene elgondolkodnia azon, hogy valójában kinek a nevében beszél?”

– tette fel a költői kérdést Sahra Wagenknecht.

Sahra Wagenknecht cikkünk írásakor igen népszerű politikus Németországban. Kevesebb mint egy éve alapított pártjával pártjával „azonnal” bejutott az Európai Parlamentbe a legutóbbi EP-választáson, hat helyet szerzve a Németországnak járó 96-ból. Wagenknecht ezt megelőzően a szélsőbaloldali Die Linke pártot hagyta ott, hogy megalapítotsa az Értelem és Igazság nevű mozgalmat (BSW), amellyel már szövetségre is lépett a CDU elégedetlen belső ellenzékéből formálódott önálló szervezettel, a konzervatív Értékunióval. Wagenknecht emberközeli üzeneteivel támadja az elitistává vált baloldalt. A német politikus pártja várhatóan a jövőre esedékes Bundestag választáson is remekelhet, miután a felmérések szerint akár 12 százalékot is szerezhet, amellyel komoly rendszerkritikus ellenzéki párttá válhat a jobboldali AfD mellett.

„Szerintem a kancellárnak támogatnia kellene az ilyen kezdeményezéseket ahelyett, hogy blokkolja őket. Itt az ideje, hogy megtegyük az első lépéseket a béke felé, hogy a háború borzalmai végre véget érjenek” – jelentette ki rövid videóüzenetében a radikális baloldali Die Linke pártból tavaly ősszel kilépett politikus.

A felvételt itt tudja megtekinteni:

 

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2024. július 06. 12:25
Sahra Wagenknecht und Alice Weidel sind derzeit die klügsten und tapfersten Politiker in Deutschland, die perfekte Übersicht und einen gesunden Verstand bezüglich Wirtschaft, Soziales, Ukrainekrieg und Politik im Allgemeinen haben. Wurscht ob man Linke oder Rechte is, "normal" muss man sein.
kastellorizo
2024. július 06. 11:25
Lajoss 2024. július 06. 11:01 Ja. 🤡
Lajoss
2024. július 06. 11:01
Na,akkor baloldali lett a csüngőhasú tolvaj? 🫠
masikhozzaszolo
2024. július 06. 10:35
/hogy megtegyük az első lépéseket a béke felé, hogy a háború borzalmai végre véget érjenek/ És akkor mi lesz a Rheinmetall hasznával, Ukrajnában levő gyáraival?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!