Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

„A béke a legnagyobb haszon” – alaposan kiosztották David Pressmant

2024. július 05. 21:21

Orbán Balázs reakcióját biztosan nem fogja zsebre tenni az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

2024. július 05. 21:21
Annual Pride March Held In Budapest, Hungary

Nyitókép: Photo by Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Mandiner számos alkalommal beszámolt róla, hogy Orbán Viktor egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél hamarabb befejeződjön az orosz-ukrán háború. David Pressman pénteken így értékelte a magyar miniszterelnök erőfeszítéseit. „Ez nem a »békéről« szól, hanem a haszonról, és ez óriási kárt okoz a magyaroknak és Magyarország szövetségeseihez fűződő kapcsolatainak.

Amíg Orbán nem követeli, hogy Putyin Ukrajna szuverenitását és területi integritását tiszteletben tartó feltételekkel fejezze be brutális háborúját, addig nem fog békét teremteni”

– írta az Egyesült Államok magyarországi nagykövete.

Orbán Balázs nem hagyta szó nélkül David Pressman megnyilvánulását. „Nézzenek oda, ki beszél most a szuverenitásról! A kommunikációs csatornák megnyitását, valamint helyreállítását diplomáciának szokás hívni. Egy nagykövetnek ezt biztosan tudnia kell. Ráadásul a béke a legnagyobb »haszon« nem csak Magyarország, hanem egész Európa számára” – írta az X-en a miniszterelnök politikai igazgatója.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­­­É­­­r­­t­­­é­­k­e­­­l­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­­z­­e­­­x­­­i­ ­­­p­u­n­­c­­i­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
koronaszepe
2024. július 07. 10:49
A nyugati szövetség alapvető hibája a háború kezdeténél érhető tetten, gyakorlatilag elengedtük 2014-ben a Krím annekcióját, amiből az orosz azt a tanulságot vonta le - tévesen -, hogy megy ez, csak csinálni kell.
koronaszepe
2024. július 07. 10:48
Palatin 2024. július 06. 12:25 Az ember azt gondolná, hogy nem kell itt harciaskodni, ki kell egyezni az oroszokkal politikailag, gazdaságilag, a kölcsönös biztonság alapján, mert ök sem akarnak mást, mint Európa: békében, biztonságban élni. --- Ez egy alapvető tévedés! Az oroszok most játsszák le azt, amire a Szu összeomlásakor képtelenek voltak. Világrendváltás, expanzió, Russzkij mir, Eurázsiai unió Moszkva központtal, van itt minden! Az oroszok birodalmat építen(én)ek! Ez az ambíció nem a kommunistákkal kezdődött, erre az ambícióra már 92-ben Antall figyelmeztetett, 2007-ben Orbán is pontosan látta, hogy eléri a nyugati szövetség katonai erejét is a törekvés, 2008-ban is pontosan megállapította, hogy mi a helyes morális és érdek alapú hozzáállás az orosz birodalmi törekvésekhez részünkről!
Palatin
2024. július 06. 12:25
Az ember azt gondolná, hogy nem kell itt harciaskodni, ki kell egyezni az oroszokkal politikailag, gazdaságilag, a kölcsönös biztonság alapján, mert ök sem akarnak mást, mint Európa: békében, biztonságban élni. A problémát az USA okozza. Ök már régen a fejükbe vették, hogy Oroszország természeti kincseit megszerzik. A Nato-t ebböl a célból hozták létre. A Szovjetunió/Oroszország felszámolására már több kisérleteket tettek, de ma úgy érzik, hogy most vagy soha Ezt európai eröforrásokkal, az európaiak vérével akarják elérni, hogy Amerikát megkíméljék. Tudják, hogy az idö ellenük dolgozik, az eddig általuk uralt világ megerösödik, már nem fogja tudni uralni a világot. A CIA már Kennedynek is azt javasolta, hogy robbantsanak ki atomháborút, amit meg lehet úgy vívni, hogy az USA lakosságának kb. 40%-a túlél, de a riválisok eltünnek és mindent újra lehet kezdeni ellenfelek nélkül. Kennedyt ez a gondolat sokkolta. Ezért van ma az USA-nak olyan elnöke, akit ezek a gondolatok nem sokkolnak
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!