Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Pressman szerint Orbán moszkvai útja „nem a békéről, hanem a haszonról szólt”

2024. július 05. 20:58

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete még mindig a saját narratíváját fújja.

2024. július 05. 20:58
Hungary Ratifies Swedens Bid To Join NATO, Being The Last Member To Do So

Nyitókép: Photo by Balint Szentgallay/NurPhoto via Getty Images

A Mandiner pénteken beszámolt róla, hogy az ukrajnai rendezésről és a kétoldalú kapcsolatokról kezdett eszmecserét a Kremlben pénteken Vlagyimir Putyin orosz elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök egyik legfontosabb célkitűzése, hogy minél hamarabb béket kössenek a háborúban álló felek. David Pressman azonban más véleményen van. „Ez nem a »békéről« szól, hanem a haszonról, és ez óriási kárt okoz a magyaroknak és Magyarország szövetségeseihez fűződő kapcsolatainak.

Amíg Orbán nem követeli, hogy Putyin Ukrajna szuverenitását és területi integritását tiszteletben tartó feltételekkel fejezze be brutális háborúját, addig nem fog békét teremteni”

– írta az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, David Pressman.

Az amerikai nagykövetnek lehet elkerülte a figyelmét, de lapunk már 2023-ban is bemutatta, hogy milyen jó szolgálatot tesz az ukrajnai háború az amerikai fegyverrendszerek tesztelése során, és mekkorát profitál a biztonságos messzeségben zajló háborúból a Pentagon és az amerikai fegyvergyártók csapata.

Már a CNN is megállapította, hogy a háború az USA legnagyobb játszóterévé vált,

ahol minden kipróbált és eddig még élesben nem tesztelt fegyvert bevethetnek, amit csak akarnak.

A Mandiner több alkalommal is rávilágított, hogy a mostani háború egyértelműen azt igazolja, hogy az USA képtelen korlátozni a gigantikusra nőtt hadiipari gazdasági szereplők befolyását a saját külpolitikájára, ha pedig ez így marad, akkor várhatóan egyre több fegyveres konfliktusba fog keveredni a következő években.

Ezen ismeretek fényében pedig joggal feltételezhetjük, hogy az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét valójában nem feltétlenül csak Ukrajna szuverenitása és területi integritása foglalkoztatja.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 218 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-123
2024. július 08. 14:45
🍓 ️ ­É­­r­­t­­­é­k­­­e­­­l­­d­­ ­­­a­ ­s­­z­e­­­x­i­­­ ­p­u­n­c­­i­­m­­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
alexandrosz-2
2024. július 07. 15:54 Szerkesztve
Ezt a tetves buzi zsidót egy normális országban már rég hazazavarták volna De itt, a zsidó gyarmaton, helytartóként pöffeszkedik a sunyi csicskái felett.
lacika-985
2024. július 06. 19:45
Orbán Moszkvai útja az amcsik leszereplését , legyengülését vetiti előre . Lényegtelen az hogy mit mond egy követnek felkent himringyó . Ő kizárólag a globalista elit érdeleit képviseli . Lámpavasra az összeset .
catalina11
2024. július 06. 19:00
Pressman szerint Orbán moszkvai útja „nem a békéről, hanem a haszonról szólt” ez iga. A béke haszon! csak nem a zsidó Fink által vezetett BlackRocknak... Az igazgatótanácsi széked a Raytheonnál attól függ, hogy mennyi rakétát tudsz eladni, ha nem adsz el eleget, nem kapod meg a széket. Ha nincs háború, akkor nem lehet rakétát eladni – a békében nincs pénz." Varlay elmondta, hogy a BlackRock világszerte 20 ezer milliárd dollárt kezel. ... hogy "ha van 10 ezer dollárod, meg tudsz vásárolni egy amerikai szenátort..... Nem az számít, hogy ki az elnök, hanem az, hogy ki irányítja az elnök pénztárcáját. ..Ha van 10 ezer dollárod, vehetsz egy szenátort, ... Ukrajna jót tesz az üzletnek, ugye tudod? Nem akarjuk, hogy a konfliktus véget érjen. Mint ország, nem akarjuk, hogy ez a konfliktus véget érjen. ..Oroszország felrobbantja Ukrajna gabonasilóit, és a búza ára őrülten fel fog menni. ... Ez fantasztikus, ha kereskedsz. .... A háború kurvára jót tesz az üzletnek – fogalmazott."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!