Rendőrség: Magyar Péter nem tett feljelentést volt barátnője ellen, nyilatkozatok alapján pedig nem indul nyomozás

2024. október 14. 12:05

Lehet, hogy semmi nem igaz a Tisza elnökének zsarolási vádjából?

2024. október 14. 12:05
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: Vogel Evelin és Magyar Péter (Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala)

Hétfői cikkünkben tettük fel a kérdést, hogy Magyar Péter vajon blöffölt-e, amikor feljelentéssel fenyegette meg volt barátnőjét, aki állítása szerint megzsarolta őt és több párttársát. 

A Tisza Párt elnöke Vogel Evelin Indexnek adott interjúja után illette súlyos vádakkal exbarátnőjét azt állítva, hogy Vogel május óta zsarolja őt és a pártot. Harminc millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőle és a párt másik öt tagjától. 

„Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az indexen megjelent hazug propaganda interjút" – írta akkor Magyar, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben 

nem tehet mást, mint hogy feljelentést tesz zsarolás bűntette miatt az illetékes hatóságnál.

Az azóta újabb videóval jelentkező Vogel Evelin visszautasította Magyar Péter vádjait, mondván, hogy soha nem zsarolt senkit. 

Magyar később az ATV-ben megerősítette, hogy feljelentést tesz és azt is elmondta, hogy állításait öt tanú is alá tudja támasztani.

Ezt is ajánljuk a témában

Azóta azonban Magyar nem beszélt, nem posztolt a feljelentésről, ezért múlt héten megkérdeztük a Tisza Pártot, hogy Magyar vagy a párt más tagja fordult-e ezügyben a hatóságokhoz, de nem érkezett válasz. A Fővárosi Főügyészég azt közölte, hogy illetékességi területükön nem azonosítható olyan feljelentés, amelyet európai parlamenti képviselő tett zsarolás gyanújával.

Ahogy azonban megírtuk, ha Magyar nem is, de a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a nyomozó ügyészséghez fordult és zsarolás, de ami ennél is fontosabb, hamis vád bűntettének gyanújával is bejelentést tett. Utóbbit nyilván Magyar állításaira vonatkoztatva.

A válasz pedig most meg is érkezett, a határozatról Tényi tájékoztatta lapunkat. Eszerint az ügyészség a feljelentést áttette a Budapesti Rendőr-főkapitányságra,

 amely a feljelentést – bűncselekmény gyanújának hiányában – elutasította.

Az indoklás szerint Tényi – Magyar Péter kijelentéseire alapozott – feljelentésének tartalma alapján konkrét történeti tényállás nem rekonstruálható.

A Tényi Istvánnak küldött rendőrségi határozatból ugyanakkor az alapkérdésre is választ kaptunk: eszerint ugyanis 

a bűnügyi nyilvántartásokban történt előzménykutatás során azt állapították meg, hogy Magyar Péter nem tett feljelentést zsarolás elkövetése miatt.

A BRFK határozata szerint összességében kijelenthető, hogy a hatóság tudomására hozott információk hiányosak, azt Tényi István olyan információval nem tudta kiegészíteni, mely a nyomozás elrendeléséhez szükséges egyszerű gyanú megállapítását eredményezte volna.

Mindezen tények alapján felmerül a kérdés, hogy Magyar Péter súlyos állításai igazak-e és ha ennyi bizonyítéka és tanúja van, akkor eddig vajon miért nem fordult a hatósághoz? 

 

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira004
2024. október 14. 14:18
Képen láthatóan itt még a mézeshetek dúltak :))
titi77
2024. október 14. 14:11
meg szeretném kérdezni a tisza-fan club-tól, hogy ki vette át a dohánycsempészeti ágazatot a pártban? egy hete várok a szállítmányra,de még a telefont sem veszik fel.
llnnhegyi
2024. október 14. 14:07 Szerkesztve
Az ostoba libbcsikommcsik, a háborús uszítók provokálók támogatók vesztettek! A Béke a nyerő! Ukrajna elveszítette a kiprovokált háborút. USA , EU, NATO is. Jelenlegi vezetésük pökhendi,nyegle, pocsék évek óta!
llnnhegyi
2024. október 14. 14:03
Magyar Rácuppanós Péternek, a TISZA párt őrjöngő elnökének egyetlen egy perce sem volt az elmúlt 20 évben,amikor ne hazudott volna. Romlott, büdös,aljas fajta!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!