Megszólalt Hofi Géza egykori menedzsere: büszke volt a vadásztrófeáira, arra pedig különösen, amit Kádár Jánostól kapott

2024. október 27. 07:24

„Zseni volt, utánozhatatlan művész, de az üzleti érzéke gyakorlatilag a nullával vetekedett” – meséli Hernádi Lajos.

2024. október 27. 07:24
null

Nyitókép: Sándor Katalin / MTI

Azt gondolhatnánk, hogy már mindent tudunk Hofi Gézáról – írja a Blikk –, hiszen az elmúlt évtizedekben barátok, ismerősök, szemtanúk meséltek a humoristáról, de az egykori menedzsere, aki a legtöbb időt töltötte vele, ez idáig nem szólalt meg. 

A lap most a 81 éves Hernádi Lajost idézi.

Soha nem volt közöttünk amolyan írásos szerződés, hiszen akkoriban ez egyszerűen nem volt szokás” – mesélte Hernádi Lajos. – „Mégis én voltam, én lehettem Géza menedzsere, jóllehet, nem is létezett ilyen státusz.” 

Zseni volt, utánozhatatlan művész, de az üzleti érzéke gyakorlatilag a nullával vetekedett. 

„Mindenben segítettem, elsősorban a közös munkahelyünkön, a Mikroszkóp Színpadon, ahová én 1977-ben kerültem. De intéztem neki a vidéki fellépéseket, jóval később sportcsarnokot foglaltam le, kultúrházakat béreltem ki, aztán beültettem magam mellé az autóba, és bejártuk szinte az egész országot. Mindenhol telt ház és hihetetlen tisztelet fogadta őt. Most már elmondhatom, hiszen nincs ezen mit szégyellni: amikor súlyos betegségéből felépülve, hosszabb kihagyás után újra fellépett, én úgy állapodtam meg az általam szervezett előadásairól, hogy egy kisebb, zárt helyen 300 ezer, egy nagyobb sportcsarnokban pedig 600 ezer forintot kapott fellépésenként. Óriási pénz volt ez a 90-es években. De mindenhol tárt karokkal várták, és ő másfél órán keresztül megnevettette a közönséget.”

Ezt is ajánljuk a témában

Hernádi Lajos nemcsak a munka során lehetett együtt Hofival. Szomszédok voltak az Anker közben. Egy folyosón volt a lakásuk. Mindent megbeszéltek, a komikus elfogadta Hernádi tanácsát, ötleteit, ráadásul szenvedélyes vadászok voltak.

Fenyőfő és környéke volt a kedvenc vadászterület, ott fent a Bakonyban” – folytatta Hernádi. – Géza ugyanolyan szenvedélyes volt ebben is, mint a fellépéseiben.” 

Büszke volt a trófeáira. Arra pedig különösen, amit Kádár Jánostól kapott. 

A pártfőtitkár egyszer meglátogatta őt a Mikroszkóp Színpadon, és Géza izgult, hogy vajon az ország első embere mit szól majd a nem sokkal korábban bemutatott Kádár-paródiához. Nos, ők ketten nevetve fogtak kezet, és a mindig morcosnak tűnő Kádár azt mondta: Meghívom önt egy közös vadászatra, elejtheti a legnagyobb dámszarvast, és öné lehet a trófea!

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2024. október 27. 09:35
Tényleg zseni volt. Csodálatosan tudott énekelni is. A vége felé teljesen a politika uszályába került és már nem is volt olyan vicces. A fiatalok mostanra - hála Istennek - nem is értik. Egy lecsúszó kommunista világ utolsó embereként halt meg.
nesztekjobbrol
2024. október 27. 09:27
300, 600ezer tenyleg sok penz volt a 90es evekben (mondjuk 91ben sokkal tobb, mint 99ben :))), ugy emlekszem az elso Suzuki swift alapara 1 millio volt, tok jo lehetett 1-2 nap alatt osszehaknizni Gyerekkent jokat nevettem Hofin, persze amit felnottkent megtudtam rola az arnyalja azert a kepet. De volt humora, ez tagadhatatlan. Aztan a rendszervaltas utan a politikai humor mint mufaj elvesztette a nepszeruseget.
sexykitty-5000126
2024. október 27. 09:22
🍓 ️ ­É­r­­t­é­­­k­­e­l­­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­­c­­­i­­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Sróf
2024. október 27. 09:21
"az üzleti érzéke gyakorlatilag a nullával vetekedett" Az erkölcsi érzéke is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!