Magyar Péter felköpött és aláállt a DK legszebb hagyományai szerint

2024. október 08. 05:04

A két DK-s politikus azóta megbukott. Vajh Magyar Péter is épp most bukik meg?

2024. október 08. 05:04
null
Varga Mátyás Zsolt
Mandiner

Nyitókép: Attila KISBENEDEK / AFP

Magyar Péterrel csak a gond van – még akkor is, ha jótékonyan eltekintünk a magánéleti, viseletes dolgairól és csak és kizárólag a politikusi „énjét” vizsgáljuk árgus szemekkel.

Most éppen egy médiahekket akart bemutatni a fővárosi közgyűlésben, ami nem jött össze, egy-két médiumon kívül gyakorlatilag említésre se méltatták,

pedig a Tisza Párt igazán igyekezett – pestiesen szólva, ha már fővárosi ügyekről van szó – beolvasni a kormánynak, a fővárosi vezetésnek, és úgy en bloc mindenkinek.

A tiszások ugyanis mindegyik fővárosi képviselő asztalához „üdvözlőajándék” gyanánt odabiggyesztették egy félbevágott A4-esen Bibó Istvántól A szabadságszerető ember politikai tízparancsolatát.

Ezen tízparancsolat érvényességét, Bibó személyét vitatni hiba lenne,

ahogy szintén hiba lenne nem foglalkozni azzal, hogy Magyarék az általuk hekkelésre felhasznált 10 pont többségével egészen egyszerűen szembemennek,

még úgy is, hogy ők maguk hozták be azokat a városházára a zászlójukon lengetve – pestiesen szólva: Magyar Péter fogta magát, felköpött, és aláállt.

Ezt is ajánljuk a témában

Miről is van szó? Vagyoni vagy hatalmi helyzet bibói értelemben vett kihasználásáról, elvégre „a legnagyobb ellenzéki erő” vezetőjeként, illetve EP-képviselőként követelt kismillió dolgot Magyar. Bibói értelemben vett megfélemlítésről, hiszen most már mindannyian tudjuk, hogy miket művelt Varga Judit sérelmére. Bibói értelemben vett illetéktelen vagy önkényes behatásra való buzdításról, „gyere ki, vagy kihoznak!”. Emberi szabadság és méltóság bibói értelemben vett korlátozásáról, mivelhogy bezárni a feleséged egy szobába feltehetően ebbe a kategóriába esik.

Egyéni hatalmaskodásról, magánéleti önkényeskedésről bibói értelemben véve – dettó és dettó.

A köz bibói értelemben vett becsapásáról, elvégre a Magyar által, a közmédiában és egyébként is mindenhol sulykolt számok nemes egyszerűen hazugságok. De van itt még bibói értelemben vett fenyegetés-terrorizálás – és még csak a bibói tízparancsolat hatodik pontjánál tartunk! –, anyagi visszaélés bibói értelemben vett elhallgattatása, hiszen finoman szólva „megkérte” Hadházyt, hogy hagyja abba a múltjában való turkálást. Valamint a bibói értelemben vett közösségbe vetett hitet is gyengíti Magyar azzal, hogy one man show-t csinált az összegrundolt pártjából, és nem hagyja a Tisza Párt többi képviselőjét szerepelni, politikusi tudásukat megcsillogtatni –

például azt az Ordas Esztert felügyelte jogellenesen egy karnyújtásnyi távolságról, aki a) bejelentette a jegyzőkönyv számára, hogy kiosztották ezeket a félbevágott A4-eseket, b) úgy tűnik, hogy még 2020 nyarán megpróbálta megkárosítani Budapestet

– és c) akit nem engedett el Magyar a közmédiába. 

Ezt is ajánljuk a témában

Maga a médiahekk is ismerős lehet egyébként a közéletet aktívan követőknek: 3 éve két DK-s politikus is ezzel a tíz ponttal akart a kormánynak beszólni – azóta az egyik politikus, Ráczné Földi Judit offshore-botrányba keveredett, a másik politikus pedig eltűnt a süllyesztőben a DK-val egyetemben.

Kíváncsi vagyok, a történelem újfent megismétli-e önmagát.

Egy dologra viszont tagadhatatlanul jó volt Magyar Péterék akciója: emlékeztetett minket arra, hogy mi is folyik itt a Tisza Párt kapcsán. „A közügyek [...] méltatlan emberek kezébe való kerülése egyedül a tisztességes emberek kezdeményezésének hiánya és közéleti bátortalansága miatt történik.” Amióta pedig erre emlékeztetett minket, hogy-hogy nem, bizony apad a Tisza. És feltűnt, hogy cakk-pakk ugyanazt kínálják, mint a DK: a nagy, tátongó semmit, harsányan eladva.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 89 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2024. október 08. 12:26
Ez is olyan mint Gréczy szexhétvégéje, minden klappolt csak a nő nem volt ott..
FredShine
2024. október 08. 11:04
Tisza = DK + balta
atti64
2024. október 08. 10:06
SÜRÜN KÖPKÖDJÉL FELFELÉ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!UGY JO LESZ!!!!!!!!!
irmag2
2024. október 08. 09:57
Elegendő ez a ripacs tapsikálás kép, a szöveg felesleges!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!