Hadházy is már jogászokkal vizsgáltatja Magyar Péter büntetőjogi felelősségét a Diákhitel Központ gyanús szerződései miatt

2024. október 05. 12:27

A független képviselő szerint a Diákhitel Központ szerződéseit az ellenzéki oldal szeretné elhallgatni.

2024. október 05. 12:27
Hadházy Ákos

Nyitókép: Kisbenedek Attila / AFP

Mint a Mandiner is beszámolt róla: Magyar Péter a Partizánnak adott interjújában azt állította, azért rendelt el a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal vizsgálatot az ő általa vezetett Diákhitel Központban, hogy ezzel „figyelmeztessék föntről”, hogy rendezze a megromlott kapcsolatát az akkori feleségével, Varga Judittal. A Tisza elnöke később azt is elmondta, hogy az általa aláírt szerződésekkel kapcsolatban a KEHI-vizsgálat „mindenféle megállapítás nélkül” zárult. 

Ezzel szemben az Átlátszó megszerezte a KEHI jelentését, ami cáfolja Magyar Péter szavait.

A Tisza elnöke erre Hont Andrást, a jelentést feldolgozó újságírót vádolta meg azzal, hogy a Fidesz szekerét tolja, és hogy nem mond igazat.

A felmerült vitával kapcsolatban közleményt adott ki a KEHI

Mint írják, a hivatal tanácsadó tevékenységet folytatott a Diákhitel Központ Zrt. működése és gazdálkodása tárgyában. A tanácsadó tevékenység eredményeként a KEHI véleményt készített és a tanácsadói tevékenységet lezárta. Az ügyben ellenőrzési jelentés nem készült.

A Diákhitel Központ Zrt. gazdálkodásával kapcsolatban jelenleg nyomozás van folyamatban, melyben a tanácsadó tevékenységről készült vélemény és a kapcsolódó szerződések a nyomozó hatóság rendelkezésére állnak”

– olvasható a közleményben.

Hadházy Ákos is megszólalt

Magyar Péter keményen kritizálja a gyanús szerződések ügyét hónapok óta napirenden tartó független képviselőt, Hadházy Ákost is. A Szeretlek Magyarország kifejezetten erről a témáról kérdezte a képviselőt.

„Az Átlátszó által megkapott dokumentum, a KEHI jelentése az, ami újabb információkat ad ehhez az ügyhöz és újabb kérdéseket vet fel – és ezek nagyon fontos kérdések.

Sajnos az érintett reakciója, illetve a híveinek a reakciója is kérdéseket vet fel.

Itt az ellenzék jelenleg legnagyobb szereplőjéről van szó, ezért nyilván nagyon meg kell gondolni, hogy mit mondunk. Én a dokumentum, a hozzám is eljutott vizsgálati anyag alapján szeretnék részletesebben foglalkozni ezzel az üggyel” – fogalmazott Hadházy Ákos.

A képviselő arra a kérdésre, hogy büntetőjogilag milyen súlyosnak vélelmezi Magyar Péter érintettségét, így fogalmazott: „ezt vizsgálják a jogászaink”. Később hozzátette azt is Hadházy, hogy

azzal a mentalitással le kell számolni, hogy a túloldalon minden rossz, de a mi oldalunkon nem merülhet fel semmi, vagy amennyiben felmerül, azt elhallgatjuk”.

Végül azt is megjegyezte a képviselő, hogy „mindenesetre egyelőre annyit szeretnék mondani, hogy az csalódás, ahogyan kezelte ezt az ügyet”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2024. október 05. 13:54
Sunyi Ákos kettős Mákos...
sexykitty-5000104
2024. október 05. 13:47
🍓 ️ ­­­É­­r­t­­­é­k­e­­­l­d­­­ ­­a­­ ­­­s­­­z­­e­­x­i­ ­p­­u­­n­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Massimiliano Prospero dArco
2024. október 05. 13:43
a fideszt nem zavarta a bűnözése febr. közepéig... addig velük együtt bűnözött...
Massimiliano Prospero dArco
2024. október 05. 13:42
magyar péter akkor nem csak elmebeteg és alkholista, hanem korrupt bűnöző is...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!