Kitálalt a MÁV-vezér: ez a probléma a HÉV-hálózattal

2024. október 14. 09:45

Hegyi Zsolt a Lázár-Vitézy-csörtére is reagált.

2024. október 14. 09:45

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Az elmúlt napokban Lázár János közlekedésért felelős miniszter és Vitézy Dávid fővárosi képviselő kemény, személyeskedő hangnemben szólalkozott össze a HÉV-felújításokkal kapcsolatban.

Ezt is ajánljuk a témában

Hegyi Zsoltot, a MÁV új vezérigazgatóját erről is kérdezték az Index hétfő reggelt megjelent interjújában.

Járműhiány van, döntés még nincs, megoldás viszont lesz, röviden így tudnám összefoglalni a helyzetet”

– mondta Hegyi.

Hozzátette:

Az, hogy a HÉV-flotta elöregedett, nem két napja vagy két éve derült ki, hanem évtizedek óta kiszámíthatóan tudni lehet”.

A MÁV-vezér rámutatott: „Erre a kihívásra nem politikai, hanem szakmai választ kell adni, én legalábbis csak ilyet tudok. A helyzet kezelésére olyan megoldást keresünk, ami a legforgalmasabb időszakokat és vonalakat nem érinti”.

Aláhúzta:

A sajtóban megjelent mértékű módosításokat tehát határozottan cáfolom, mindegy, hogy ki milyen papírra hivatkozik: nincs menetrendi döntés, de még nem is kell, hogy legyen”.

Megjegyezte: „Aminek viszont kell lennie, az a szakmai egyeztetés. Szeretnék ehhez visszatérni. Ami pedig a járműbeszerzéseket illeti, kategorikus kijelentéseket még ott sem lehet tenni, hiszen nem végleges az IKOP Plusz projektlista (a 2021–2027-es uniós ciklusban ez a közlekedésfejlesztés operatív programja – Index). Az idén azonban már látszódnia kell a konkrét terveknek, vagyis annak, hogy ezekből a forrásokból végül mi valósul meg.

Aki bármelyik kérdésben végső döntésekre hivatkozik, az legalábbis nem rendelkezik megbízható információkkal.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

A magyar történelemben Széchenyit beleértve egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
RasPutin
2024. október 14. 12:12
Öt év múlva ér el a Kálvin térig a HÉV vonala Összekapcsolják a hármas és a négyes metróval. 2020. szeptember 09. 16:29 ht tps://mandiner.hu/belfold/2020/09/ot-ev-mulva-a-kalvin-terig-er-majd-el-a-hev
zsuzsa-963
2024. október 14. 12:02
Az elég beszédes, hogy 15 éve csúcsidőben óránként 3 HÉV járat volt Ráckevére, gyakorlatilag 20 percenként, ma csupán 1 van. Szentendrére ma csúcsidőben 6, napközben 3. ez is tény. Azt is nehézcáfolni, hogy Ráckevén, Szigetszentmártonban, Szigetcséven, Tökölön, Szigethalmon és Szigetszentmártonban nem olyan potentátok laknak mint Szentendrén és Pomázon, és ennek semmi köze a kommunizmushoz. 15 éve mikor Ráckevére csúcsidőben 3 HÉV volt ugyan az a párt volt hatalmon, mint most.
ördöngös pepecselés
2024. október 14. 11:47
nincs itt semmi látnivaló csak a büdöskomcsi propagandisták akarták felfújni egy nem létező lufit. Az a hülye aki sokadszorra is hisz nekik.
kastellorizo
2024. október 14. 11:47
RasPutin 2024. október 14. 11:29 2021-ben lefújták, a covid miatt nem jutott rá pénz (nem, nem az oroszok miatt, mint nehány dilinyós állitotta)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!