Javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó

2024. október 09. 18:28

A magyar történelemben Széchenyit beleértve egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust nyilvánosságnak szánt közleményben, mint ma Lázár János.

2024. október 09. 18:28
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: MTI / Máthé Zoltán

 

„Először is: javaslom egy hársfatea elfogyasztását miniszter úrnak, segíti a szorongás oldását, idegnyugtatásra is jó. Úgy látom, nem ártana.

Lázár János azzal kezdte közlekedési miniszterségét két éve, hogy Széchenyit idézett. Tisztelettel szeretném jelezni: a magyar történelemben Széchenyit beleértve egyetlen közlekedési miniszter sem engedett meg magának ilyen becsmérlő, trágár, útszéli stílust nyilvánosságnak szánt közleményben, mint ma Lázár János. Ha a miniszteri munka ennyire megviseli az idegeit, ráadásul, az elmúlt évek sorozatos kudarcai nyomán a MÁV összes utasának idegeit is, mindenki jobban járna, ha lassan inkább abbahagyná.

Ami a konkrétumokat illeti: a MÁV-HÉV Zrt. október 3-án 14:53 perckor kezdeményezte a BKK-nál a hévek ritkítását. A javaslat alapján az utasok százezrei által használt gödöllői, ráckevei és csepeli vonalon 18-23%-os kínálatszűkítés történne decembertől munkanapokon csúcsidőszakban. Erre nem csak én reagáltam, de Karácsony Gergely főpolgármester is - valahogy ő kimaradt Lázár János mai kedves posztjából, biztos csak a véletlen műve.

Ebben a hivatalos e-mailben a Lázár János tulajdonosi és megrendelői irányítása alatt álló MÁV-HÉV Zrt. szó szerint ezt írja: »Az új menetrendi évben a rendelkezésre álló járműkapacitás a jelenlegihez képest 4 motorvonat egységgel kevesebb jármű napi forgalomba adását teszi lehetővé az iskolaidőszaki hétköznapokon. A forgalomba adható napi járműkiadási darabszám változása, viszont az iskolaidőszakban alkalmazott hétköznapi menetrendek módosítását teszi szükségessé.«

Ennyit arról, hogy ki hazudik.

Miniszter úr!

Ha jól hámozom ki a sok indulatos gyűlölködése közül, Ön a mai posztjában visszatáncolt a MÁV HÉV járatritkítási terveiből. Ennek örülök, ha tényleg így lesz - nem ez az első járatritkítás, amit sikerül megakadályozni. A téma azonban megéri az alapos kitárgyalást, nehogy aztán mégis járatritkítás legyen a vége. Hétfőn 11-kor tartjuk mi »települési képviselők« (nagyon vicces, hogy ez már degradáló jelző lett Magyarországon egy minisztertől) a rendkívüli szakbizottsági ülésünket a Városházán, amelyre Miniszter urat is meghívtam. Örömmel látjuk, tényleg. Hársfatea is lesz, ígérem.”

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tegnap
2024. október 09. 20:22
Egyre inkább egy kis bolhaszarnak látszik ez a vitézike. Ha felnő, még lehet lepkefing is belőle.
ed02222
2024. október 09. 19:58
Dávidka, javaslom borogasd a fejed.
sexykitty-5000107
2024. október 09. 19:54
🍓 ️ ­­­É­r­t­­­é­­­k­e­l­­d­­­ ­a­­ ­s­z­­­e­­x­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
konyvtaros-0
2024. október 09. 19:52
A fidesz szavazok segitsege nelkul 10% nal tobbet el nem ert volna el es most arra keszul,hogy oket elarulja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!