Kinek van iGÁZA?

2024. október 14. 14:07

Adva van tehát két ősi nagykultúra, a zsidóság s a perzsák, amelyek egymás kölcsönös megsemmisítésében látják a „megoldást” nemcsak önmaguk, de az egész emberiség számára.

2024. október 14. 14:07
null
Bogár László
Bogár László
Magyar Hírlap

Nyitókép: Mostafa Alkharouf / Anadolu via Getty Images

„Elnézést kérek mindenkitől, hisz ha valamivel nem illendő viccelődni (pláne ilyen erőltetett szójátékkal) az leginkább éppen ez, de a Foreign Affaires legújabb tematikus száma, amely kizárólag a közel-keleti konfliktussal foglalkozik, szintén használ ilyen szójátékokat, megmutatva ezzel a dráma mélységét, de egyúttal teljes abszurditását is.

Akárcsak a felszínen orosz–ukrán konfliktusnak látszó, egyre véresebb és egyre reménytelenebb összecsapás esetében, itt (a harmadik világháború »második ukrán frontján«) is van számos mélyebb réteg, amelynek érintése nagyon kényes, mondjuk, úgy »érinthetetlen« kérdéseket vet fel, illetve inkább vetne fel, ha volna »nyelv« e kényes kérdések elbeszéléséhez. Pedig nagyon kellene egy ilyen nyelv, mert egyelőre a véres események mellett egy globális értelmező-hatalmi háború is zajlik. Ennek egyik drámai példája volt, amikor az izraeli miniszterelnök az amerikai törvényhozás két házának együttes ülése előtt úgy fogalmazott Iránra utalva, hogy itt nem a »civilizációk összecsapásáról« van szó, hanem a civilizáció, vagyis az egész emberiség csap össze »valamivel« (ez Irán), ami nem tartozik a civilizációhoz, hanem egy azzal szembenálló erő.

Ez a gondolatmenet logikusan vezet el oda, hogy ha a civilizáció (vagyis az emberiség) életben akar maradni, akkor fel kell számolnia ezt az erőt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. október 14. 16:04
A fasszopó Bogár persze nem meri néven nevezni a zsidó népirtást, inkább jön a hülye konteóival a "világbirodalom kiválasztó főhatalomról", amit ma már a szélsőjobb se hisz el.
szeekely
2024. október 14. 14:43 Szerkesztve
"»érinthetetlen« kérdéseket vet fel, illetve inkább vetne fel, ha volna »nyelv« e kényes kérdések elbeszéléséhez." Van nyelv csak ki is kene mondani a szavait! 1. A Cionista Vilaghaboru mar regota zajlik, 2. nyilvanvalo modon atomhaboruba for torkollni, 3. amint Nyetanyahu december 8-an beveti Izrael "nem letezo (lol)" atomfegyvereit az ajatollah ellen. A cionista tudja, hogy ha kell a lipsek, vallastalan izraelita is melleall. Lasd Anne Applebaum legutobbi folszolitasat, hogy Europa a "sajat haborujaval" foglalkozzek! Tehat ebben, az e ket abszolut ellentetes polus titkos, az ultra-orthodoxnak a liberalis zsidoval valo azonossagat kifejezo szoritasban vergodik minden mas elkepzelheto politikai-torteneti entitas a vilagban. Itt egy teljesen verszatil identitas van, egy nep trukkos belso onazonossaga, amit a magyar nepdalbol vettek at: Kiforditom-beforditom, megis bunda a bunda! Ihaj bunda, csuhaj bunda, megis bunda a bunda, ihaj bunda, csuhaj bunda, megis bunda a bunda. 😅 .
Molnármiklós
2024. október 14. 14:19
komedia.blog/az-igeret-foldje
nemturista
2024. október 14. 14:17
Szerintem annak van igaza,aki kimarad ebből (is). Abban a térségben soha sem lesz béke,de hát így lett ez kitalálva...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!