Ki is az a Lakatos Márk, aki miatt utcára vonultak az emberek?

2024. október 27. 10:58

Jogásznak, idegenforgalmi szakembernek készült, esztétaként jelmeztervező; üzletember és balliberális médiaszemélyiség lett belőle. Miniportrénk a homoszexuális stylistről.

2024. október 27. 10:58
null
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nyitókép forrása: Facebook

 

„Sohasem akartam teljesen nőnek látszani, mint ahogy a farkamat sem vágatnám le”e felütéssel startol a 24.hu tavaly decemberi videója, amelynek apropója Lakatos Márk (Márkó, Manyi vagy épp Zsuzsi) stylist életrajzi ihletettségű kötete: a Mimi. (A Kedves Mandiner-olvasóknak üzennénk, volt olyan bátor kollégánk, aki elolvasta a könyvet – pont azért, hogy Önöknek ne kelljen!)

Ezt is ajánljuk a témában

Ami a kötet tavaly decemberi bemutatóján történt, tökéletesen mutatja, hogy mi a célja - botránykeltés – a homoszexuális influenszernek, s hogy kikkel – mások mellett mondjuk David Pressmannel, Nagy Ervinnel, Herczeg Zoltánnal, vagy épp az ATV-s Sváby Andrással – is akarja formálni a magyar közéletet.

 

Drag queenek, transzvesztiták, LMBTQ-közösségek szinte mindig előkerülnek, ha valaki beszélgetésre, mélyinterjúra invitálja a közéleti személyiséget;

ugyanakkor a honi ellenzék is gyakorta kalkulálhat Lakatos elszólásaival, ha épp a kormánykritikus hangokat kellene felerősíteni.

Most csupán pár toposzra emlékeztetnénk a közelmúltból: – A melegeknek kéne jutalmat adni, mert ők nem szülik tele a Földet – Karácsonyi videós üzengetés az LMBTQ-közösség tagjai számára – Magyarország elszigetelődött – Homofóbiázás – Csődbe megy az ország – Minek ide tűzijáték? – Fóliázás.

Lakatos Márk 1975-ben született Budapesten

– manapság stylistként, jelmeztervezőként, üzletemberként, s no persze balliberális médiaszemélyiségként ténykedik a magyar demokráciánkban. Számos nemzetközi ruházati, illetve kozmetikai vállalat reklámjában működött közre, magazinok divatanyagainak létrehozásában tüsténkedett, valamint filmekhez, televíziós produkciókhoz nyújtott segítséget.

Tanulmányait a kispesti Károlyi Mihály Magyar–Spanyol Tannyelvű Gimnáziumban folytatta, majd előbb az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán (jogásznak készült), majd ösztöndíjjal Madridban tanult idegenforgalmi szakembernek (s közben bulizott, drag queenkedett).

Végül a Pécsi Tudományegyetem esztétika szakán végzett. Spanyol, francia nyelvből felsőfokú nyelvvizsgája van, angolul középszinten beszél. A magyar közéletbe a 2000-es évek elején robbant be, sokak látták a Megasztár c. tehetségkutató-, vagy az Okosabb vagy, mint egy ötödikes? c. vetélkedőműsorban.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyerekkoráról úgy vallott – például a Story Magazin Best Podcast c. műsorában –, menyasszony akart lenni, menyasszonyi ruhában indult az óvodai farsangra, de a következő években is szinte mindig csak női sztárok, karakterek bőrébe kívánt bújni. Mindezt tudatosan. Testvérei, édesapja is furcsállotta hozzáállását.

Szülei elváltak. Apjával állandó harcban állt, mégis mellette maradt; s édesanyjával jobban meg tudta értetni magát.

Arról szintén konzisztensen vall, hogy rá senki ne erőltessen olyan előre megemésztett fogalmakat, mint például a család.

Hogy neki is lesz-e gyermeke, még nem tudni, hiszen mint ugyanitt elmondta: „Egyszer felmerült, de akkor még nem voltam kész arra a felelősségre, ami egy gyerekkel jár. nemrégiben azzal állt elém, hogy ő szeretne gyereket, én pedig azóta azon gondolkodom: vajon ma már képes lennék szülővé válni? Erre sem tudom egyelőre még a választ.”

Most ismét a középpontba került Lakatos Márk,

miután Ábrahám Róbert, a Renitens nevű YouTube-csatorna riportere Osváth Zsolt és Lakatos influenszerek miatt ment el a héten az ügyészségre, ahol iratokat nyújtott be ellenük.

Szombaton tüntetés volt Lakatos lakása előtt; s ugyanezen nap folyamán derült ki az is, hogy a rendőrség nyomozást rendelt el Lakatos ügyében.

Vasárnap délelőtt egyébként megtörte a csendet a balliberális influenszer: „Az elmúlt napokban olyan súlyos és alaptalan vádak célpontjává váltam, amelyek teljesen ellentétesek mindazzal, amit képviselek. A leghatározottabban visszautasítom ezeket az állításokat. Mivel állítólag büntetőeljárás indult az ügyben ismeretlen tettes ellen, a hatóság kérdéseire készséggel válaszolok, velük teljes mértékben együttműködök. A közösségi médiában, valamint egyes sajtóorgánumokban megjelent rágalmazásokat a leghatározottabban visszautasítom. Hálás vagyok azoknak, akik ebben a nehéz időszakban mellettem állnak és bíznak bennem. Hiszem, hogy az igazság mindenki számára nyilvánvalóvá válik” – írta Instagram-bejegyzésében.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 167 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. október 27. 13:19
Nem vagyok rettenetesen nagy szakértője a témának, de ha női buzi, nem túl valószínű, hogy igénybe vette a szóban forgó szolgáltatást, mármint hogy fiatal fiúkat rendelt magának. De az is lehet, létezik a perverzión belül még egy másik perverzió is, ami szerint mégiscsak. Lendületes fejlődésen ment át ez a szakma is a közelmúltban, sajnos.
pepepapa
2024. október 27. 13:15
Ha már így együtt vagytok szopjátok le egymást hajrá!
Ergit
2024. október 27. 13:01
Pressman a képen, mint egy óriási jóllakott óvodás!! :)))
sexykitty-5000126
2024. október 27. 12:44
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­k­e­l­­­d­­ ­a­­­ ­s­­­z­­­e­­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­c­­­i­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!