Végre megszólalt Lázár János a vasárnapi vonatbalesetről és keményen visszaszólt Vitézy Dávidnak

2024. augusztus 27. 12:13

Újra működik a Keleti pályaudvar, egyre több vonalon áll helyre a vonatközlekedés – jelentette be Lázár János, aki árulásnak tartja Vitézy Dávid állításait.

2024. augusztus 27. 12:13
Lázár János

Nyitókép: Képernyőfotó/Lázár János Facebook-oldala

Működik a Keleti Pályaudvar – jelentette be hétfőn Lázár János. Az építési és közlekedési miniszter először lépett a nyilvánosság elé azóta, hogy vasárnap este kisiklott egy Intercity vonat a Keleti pályaudvar bevezető szakaszán, megbénítva a vonatközlekedést. Lázár János Facebook-bejegyzésében azt közöle: 

„A MÁV-os kollégák legfrissebb tájékoztatása szerint a keleti országrész irányába, illetve Pécs és Bécs felé teljesen helyreállt a vasúti közlekedés. A teljes országra kiterjedő rendkívüli váltóvizsgálatok a nyugati irányba vezető pályaszakaszokon még tartanak, így azokon ma délre várható a menetrendszerű közlekedés visszaállása.”

A miniszter bejegyzésében megköszönte az utasok türelmét és a vasutasok munkáját, majd keményen nekiment Vitézy Dávid korábbi főpolgármester-jelöltnek, aki Lázár Jánost nevezte meg a baleset felelősének. A miniszter szerint

Magyarország legaktívabban facebookozó szakértője, aki egész életében a Fidesz politikai támogatásával érhetett volna el sikereket, árulásszámba menő csúsztatásokkal uszít a MÁV ellen. Közlekedési szakértőként folyamatosan elárulja volt kollégáit, a vasutasokat, azokat, akik valóban mozgásban tarják az országot. 

Lázár János emellett reagált is Vitézy állításaira. „Azok a fejlesztések, amelyekre hivatkozik és amelyeket a szankciós infláció miatt át kellett ütemeznünk, eddig a hétvégéig semmiképpen sem valósultak volna meg. Még akkor sem, ha Vitézy Dávid főpolgármesterség előtti másik álma, a közlekedési minisztersége megvalósul.

A MÁV pályái és szerelvényei nem Vitézy hiánya vagy az én miniszterségem miatt olyanok, amilyenek, hanem az elmúlt 30 év mulasztásai miatt.

Ráadásul ebből is az elmúlt 15 évben történt a legtöbb fejlesztés. Sok, de nem elég. Több kell, sokkal több. Ezért hirdettem meg az 5 pontos közlekedési akciótervet” – olvasható a miniszter posztjában.

Vasárnap este kisiklott a Kolozsvár felől érkező Claudiopolis InterCity öt kocsija a Keleti pályaudvar előtti bevezető vágányszakaszon. A balesetben nem sérült meg senki, de óriási káosz alakult ki a legforgalmasabb pályaudvar kiesése miatt. A balesetet követően Vitézy Dávid közlekedési szakember Lázár Jánost nevezte meg a baleset felelőseként. Vitézy azt közölte, „a Keletiben számos váltón már csak 20 km/h a megengedett sebesség az állapotromlás miatt, a Nyugati biztosítóberendezéséről jobb, ha nem is beszélünk. Lázár János ennek ellenére a rengeteg már elvégzett munka ellenére az összes előkészítés alatt álló budapesti vasúti beruházást leállította, a Keleti pályaudvarra vezető szakaszok felújításának tervezését pedig a már megszerzett uniós pénzek ellenére visszamondta.”

A Mávinform már kora reggel azt közölte, kedd hajnalban és reggel fokozatosan tudja fogadni és indítani a vonatokat a Keleti pályaudvar az érintett vonalakon, a vonatközlekedés fokozatosan áll helyre. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 312 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 31. 17:44
A Lézer Jani mint közlekedési miniszter… 😂🙈😂🙈😂🙈😂🙈😂🙈😂🙈😂🙈 A potrohos tolvaj tréfája az országgal…😢
anna bolena
2024. augusztus 28. 08:53
Csak az összehasonlítás kedvéért, milyen a baleseti helyzet a CSEH ÁLLAMVASUTAKnál, ahol ugyancsak gyakori a vonatszerencsétlenség: idén: Pardubice június 5, 4 halott, Dolní Lutyně jan.24, 1 halott, Bohumín 2022 júni 27, 1 halott, Radonice 2021 aug.4, 3 halott, Němčice, 2021 júl 31, Světec 2021 ápr 4, 1 halott, Pernink 2020 júl7, 2 halott, Český Brod 2020 júl 14, 1 halott. kikereshető: Seznam železničních nehod v Česku. A vasúti öngyilkosságok növekvő száma miatt 2014-ben a cseh vasutak felvetették, h a vesztegléssel satöbbivel keletkezett károk egy részét az öngyilkos hozzátartozóival téríttetnké meg.
Illieral
2024. augusztus 27. 19:07
Csak halkan jegyzem meg, hogy az elmúlt 30 évből 18 évben a Fidesz volt komrányon. Sőt az elmúlt 34 évből, 22-ben jobboldali kormányunk volt. És itt tartunk.
Attyla
2024. augusztus 27. 18:35
Vitézynek elszállt az agya. Lázár válasza világos és tiszta. 👍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!