Születésnapunkra

2024. augusztus 19. 14:45

Mit ünnepeljünk augusztus huszadikán azokkal, akiknek hazájuk nincs, csak lakcímük?

2024. augusztus 19. 14:45
null
Gajdics Ottó
Gajdics Ottó
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„Boldog születésnapot, Magyarország! Azt gondolnánk, ebben legalább egyetértünk itt a Kárpát-medencében mi, magyarok, akiknek vagy a hazájukban van a szülőföldjük, vagy egy másik ország határai közé kényszerítette őket a történelem. Ám amikor azt tapasztaljuk, hogy a mai napig lerománozzák, leszerbezik, leukránozzák nemzettestvéreinket a magyarul beszélő, ám a magyar nemzetet saját összetartó kovászuknak nem tekintő lakosok, felmerül bennünk a kétség.

Mit ünnepeljünk augusztus huszadikán azokkal, akiknek hazájuk nincs, csak lakcímük?

Pedig ez a nemzeti ünnep egyedülálló abból a szempontból, hogy nem valamiféle változást, erőszakos átalakítást állít a mai nemzedékek figyelmének fókuszába, hanem az állandóságot, a megőrzött értékek máig ható fontosságát, a magyarság, a magyar állam ezeréves fennmaradásának nagyszerűségét kiáltja világgá minden évben. Ez borzalmas élmény lehet a múltat végképp eltörölni akaró, a szuverenitást ócska kis alkuk oltárán feláldozni vágyó haszonleső percemberkék számára. Mit is ünnepeljenek ők? Hogy tatár, török és szovjet seregek dúlása ellenére él nemzet e hazán? És a Varsói Szerződéstől megszabadulván a ­NATO-t is próbáljuk, ha kell, hát egyes-egyedül kirángatni háborús ájulatából? Hogy Brüsszel, Bécs, Moszkva, Isztambul szorításában próbálunk valamiféle önálló, magyar útra, életre és igazságra találni?”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ersa57
2024. augusztus 20. 18:37
"Pedig ez a nemzeti ünnep egyedülálló abból a szempontból, hogy nem valamiféle változást, erőszakos átalakítást állít a mai nemzedékek figyelmének fókuszába," Pedig Szt. István nevével erősen egybeforrt az erőszakos átalakítás, aki tűzzel-vassal, testvérgyilkossággal .... stb. irtotta a pogányságot és a kereszténység felvételével gyakorlatilag behódolt a nyugati civilizációnak. Még ha ünnep van, akkor se próbáljuk megszépíteni, meghamisítani a történelmet!
kisgazda-4
2024. augusztus 20. 11:56
Te hitvány kommunista retek. Te nagyon is jól tudod, hogy Orbán egy neofasiszta kollaboráns. Börtönbe vele., de veled is te hazaáruló seggnyaló
nguru
2024. augusztus 20. 08:47
Amikor egy komcsi ifjúgárdistából NER seggnyaló lesz!
llnnhegyi
2024. augusztus 20. 06:35
Isten éltesse Magyarországot!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!