Őrjöng a magyar baloldal, hatalmas botrány egy kereszt miatt

2024. augusztus 21. 11:38

Félnek tőle, mint az ördög a tömjénfüsttől.

2024. augusztus 21. 11:38
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

 

Az utóbbi hetek egyik legforróbb témája a felújítás alatt álló Gellért-hegyi emlékmű talapzatára tervezett kereszt volt. Méghozzá azért, mert a baloldal teljesen kikészült a hír hallatán. Sorra jelentek meg a felháborodott tiltakozó írások. Nem csoda, hiszen a baloldalon rettegnek a kereszttől, a kereszt erejétől, félnek tőle, mint az ördög a tömjénfüsttől.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyik leghangosabb tiltakozó Németh Péter, a Népszava sokat próbált főszerkesztője volt, akinek mondatait érdemes felidézni és ízlelgetni, ugyanis tűpontos képet kapunk arról, hogy mi jár egy fekete öves baloldali fejében a kereszt kapcsán:

„Mert hát mi keresztények vagyunk. Mármint ők. Olyanok, amilyenek, ezt ne vitassuk. Illetve mi nem vitatjuk az ő kereszténységüket, legfeljebb kérdéseket teszünk fel, de azokat is óvatosan. Elfogadjuk – úgy-ahogy –, hogy ők is megtették azt a nagy utat, ami a vallásig vezetett, ám ebből még nem következik, hogy ezt az utat nekünk is meg kell tennünk. Nem kell elfogadnunk, hogy egy szobor, amely a szabadságot jelképezi, a maga nő-alakjával és pálmaágával, immár a kereszténység mementójává válik. Mert nem válik. […]”

Úgy gondolom, ezek a szavak magukért beszélnek.

Tanulságos felidéznünk Bábel Balázs kalocsai érsek gondolatait is a Gellért-hegyi emlékmű talapzatára tervezett kereszttel kapcsolatban, hogy  megértsük az ügy valódi hátterét:

Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy ismertem Káldor Aurél szobrászművészt, aki tanítványa volt Kisfaludi Stróbl Zsigmondnak. Ő ott volt a szoborcsoport kialakításánál, először Horthy Miklós megrendelésére készült volna egy szobor, ami át lett alakítva. Egy nagyon szép nőt választottak ki modellnek, és hát az idők folyamán változott a jelentése, mert még a 1942-es évben lett megkeresve a művész, és amikor bejöttek az oroszok, ők kinézték maguknak a Gellért-hegyet, mondván, ott jó lesz megörökíteni az emléküket. Érdekes módon a szovjet katona ottléte ellen sosem volt kifogás, amely hát nemcsak a fölszabadítást jelképezte, hanem a zsarnokságot is, mert akkor szabadítottak volna föl minket, ha a németek kiverése után hazamennek. Nincs kifogásom az ellen, ha most odateszik a keresztet, amely végül is ezer év óta a magyarság egyik legszebb szimbóluma, még úgy sem, hogy nem mindenki keresztény vagy vallásos ebben az országban.

Ha valaki képet szeretne kapni arról, hogy milyen erők feszülnek egymásnak, akkor érdemes a két véleményt egymás után elolvasni. A Gellért-hegyi emlékmű talapzatára tervezett kereszt körül kialakult vita sokkal több, mint elsőre gondolnánk, bizony a kultúrharc része. A kereszt szimbóluma az identitásunk védelmének, egyfajta zsinórmérték, igazodási pont. Ne hallgassunk a hamis hangokra, most határozott kiállásra van szükség. 

Hajrá, csak bátran!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2024. augusztus 23. 05:21
".........a baloldalon rettegnek a kereszttől, a kereszt erejétől, félnek tőle, mint az ördög a tömjénfüsttől." ÉS ŐK--az ú.n. bal-liberális oldaliak--PONTOSAN TUDJÁK, HOGY MIÉRT IS FÉLNEK A KERESZTTŐL. MERT! HA VALAKIK, HÁT ŐK PONTOSAN ÉS LEKINKÁBB TUDJÁK-ISMERIK A SAJÁT BŰNÖS-ROMLOTT DISZNÓSÁGAIKAT..ÉS AZÉRT FÉLNEK A KERESZT TISZTASÁGÁTÓL --MEGALAPOZOTTAN.
alexandrosz-2
2024. augusztus 22. 12:46
Kultúrharc? Lófaszt! A 2024-es Virágkarnevál nem csupán a színes virágkocsik és a zenei produkciók miatt került reflektorfénybe, hanem egy társadalmi botrány is felforgatta a közvéleményt. Egy helyi szülő a Facebookon tett közzé egy fotót, amin nőknek szánt ruhában jelent meg a közönség előtt egy férfi. A bejegyzés szerzője kifejezte felháborodását, mert gyermeke sem értette, hogy miért léptek fel ilyen öltözékben férfiak egy nyilvános eseményen, és meg is kérdőjelezte a látottakat. Ezen kívül több Facebook-bejegyzés is nagy visszhangot keltett a közösségi médiában, sokan kritizálták a szervezőket, hogy ilyen előadásokat is beengedtek az ünnepség programjába. A rohadék zsideszes pedofil geciknél arra kell figyelni, amit csinálnak, nem arra, amit hazudnak!
Palatin
2024. augusztus 22. 09:59
Európában az ateisták is keresztények. Hiszen alapvetöen a tízparancsolat határozza meg az európai ember erkölcsi csontvázát. A kereszt a magyar történelmi és nemzeti identitás legmarkánsabb szimbóluma. Magyarország az egyetlen békés, élhetö, normális ország Európában. Hogy egy kicsit szegényebbek vagyunk? Örülj neki, különben már itt is hemzsegnének az iszlám terroristák. Inkább szegényen biztonságban, mint gazdagon rettegve. Attól tartok, hogy Nyugatról idövel ide akar mindenki menekülni az iszlamisták elöl. Ez is tönkreteheti az országot. A legfontosabb, hogy megörizzük a szuverenitásunkat az örült EU-val szemben, mert akkor mindig újra kezdhetünk, ha majd az unió összeomlik akkor is. Ha szuverenitásunkat elveszítjük, akkor az unióval együtt zuhanunk a semmibe. Orbán pontosan látja, hogyan alakul a világ jövöje. Bízzunk benne, örüljünk, hogy egy ilyen bölcs miniszterelnökünk van. A gyurcsányista, tiszaista nemzetgyalázó szekta pedig nyugodtan rinyáljon a megszokott módon
Palatin
2024. augusztus 22. 09:59
Menjetek el Rio de Janeiroba, nézzétek meg az ottani Krisztus-szobrot a kereszttel és akkor rájöttök, hogy a gyurcsányista, szakadt ballibsik és büntársaik milyen pitiáner kis szarházi, rinyáló seggfejek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!