Lezárult a szavazás: itt a Mandiner olvasóinak véleménye a magyar sportolók olimpiai eredményeiről

2024. augusztus 15. 19:23

Mutatjuk a párizsi olimpiával és a magyar sportolók teljesítményével kapcsolatos szavazásunk eredményeit.

2024. augusztus 15. 19:23

Nyitókép: Fotó: Mustafa Ciftci / ANADOLU / Anadolu via AFP

Most, hogy lezajlott a nyári olimpia, amely botrányok ide, botrányok oda, de kellőképpen izgalmas volt, eljött az összegzés ideje.

A mérlegre pedig minden más mellett csak oda került összesen 19 olimpiai érem – egészen pontosan 6 bronz, 7 ezüst és ismételten 6 arany. Ami egyébként önmagában is fantasztikus teljesítmény, de a régiót megnézve is kimagaslóan a legjobb.

A sok dicséret és öröm mellett azért így is akadtak negatív visszajelzések, így megkérdeztük olvasóinkat, önök, hogyan vélekednek a témában.

Arra voltunk kíváncsiak, olvasóink elégedettek-e az eredménnyel, a lehetséges válaszok pedig az alábbiak voltak:

  • Ennyit sem reméltem
  • Igen, reális az eredmény
  • Ebben sokkal több volt

Az olvasói visszajelzések alapján a Mandiner olvasóinak jelentős többsége úgy gondolja, hogy reális az olimpikonjaink által elért eredmény (71%), ezzel együtt egy kis hányad azt sem várta, hogy ennyi győzelmet szerezzenek a magyarok (11%), míg a válaszadók 18%-a vélekedett úgy, hogy ebben sokkal több volt.

Mutatjuk a szavazás eredményét önmagában is:

Olimpiai szavazás eredményei
Olimpiai szavazás eredményei

Köszönjük, hogy megtiszteltek minket véleményükkel!
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. augusztus 16. 10:36
Az eredmény azért reális, mert NAGYON JÓ a magyar sport. A mondás, hogy "nehezebb kijutni, mint jól szerepelni" aboszút igaz. A küzdősportokban súlycsoportonként általában 16 esetleg 32 versenyző indulhatott, vagyis 1-2 győzelemmel mindenki eleve a legjobb 8 közé jutott. Ami már eleve csodás eredmény. Onnan pedig már csak karnyújtásnyi az érem, igaz a legtöbbeknek ez karnyújtásnyi is marad. Amúgy meg ez az Olimpia. Mindig van meglepetés, pozitív is negatív is. A résztvevő 178 főből 23 ember jött haza valamilyen éremmel, érmekkel, ami kb 13%. Ha a vízilabdások jöbban lövik az 5 méterest, akkor ez a szám 36 lenne és 20%. Ennél nehéz sokkal hatékonyabbnak lenni nagylétszámú csapattal. Megállás pedig nincsen, reméljük a következő olimpián még nagyobb lesz a magyar csapat és még jobbak lesznek! Gratulálunk és köszönjük!
Lpazo
2024. augusztus 16. 07:57
Sajnos túlzóan sokan úgy gondolják, hogy reális eredmény született. Pedig nem! A realitás ennél kevesebb érem lenne, ha figyelembe vesszük a lakosság számát, körbenézünk a szomszédaink eredményei között. A magyar sportolók ismét bizonyítottak! Köszönet érte és külön köszönet azoknak is akik nem a dobogón végeztek, hatalmas eredmény minden pontszerző helyezés.
ördöngös pepecselés
2024. augusztus 16. 06:55
politikára lefordítva 71% közép, 29% szélsőség a 29% Tisza meg is van.
kar-6-alom
2024. augusztus 15. 22:25 Szerkesztve
Alább a "mindenszaristák" (ők nevezik így magukat) pocskondiázzák a sportolóinkat, hogy az USA és Kína hozzánk képest mennyivel több érmet gyűjtött. Lami66 ügyesen megválaszolta: 2024. augusztus 15. 21:23 Usa 126 érem 330 millió lakos=>10 millió lakosra vetítve 126/33= kerekitve 4 érem Kina 91 érem 1,4milliárd lakos=> 10 millió lakosra vetítve 91/140= 0,65 érem Magyarország 10 millió lakosra gyűjtött 19 érmet. Ez lakosságarányosan majdnem 5-ször több mint az amcsi és 30-szor több mint a kínai. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!