Végleges a térkép: letarolta Magyarország a régiót olimpiai érmek számában, mutatjuk, mennyire

2024. augusztus 11. 18:36

Magyarország olyan európai országokat utasított maga mögé, mint Spanyolország, Svédország, Belgium és Törökország. A nálunk négyszer nagyobb Lengyelország és Ukrajna is látótávolságon kívül az olimpia utolsó napján.

2024. augusztus 11. 18:36
null

Nyitókép:Mustafa Ciftci / ANADOLU / Anadolu via AFP

A női kosárlabda döntővel – szintén amerikai-francia, szintén amerikai győzelemmel – véget értek a 2024. évi párizsi olimpiai játékok.

A teljessé vált éremtábla alapján kijelenthető, hogy Magyarország továbbra is őrzi sportnagyhatalmi helyét: hazánk a 14. helyen végzett 6 arany, 7 ezüst és 6 bronzéremmel. Az összesített éremszámunk 19, ennél ebben az évezredben csak három évvel ezelőtt Tokióban sikerült több, számszerint 20 érmet szereznünk. 

A mostani 14. hely egyébként európai szinten a 6. legjobb szereplést éri, Magyarország olyan európai országokat utasított maga mögé, mint Spanyolország, Svédország, Belgium és Törökország.

Még kiemelkedőbb, ha a szomszédos országokhoz képest nézzük a magyar szereplést. Erről az egyik X-oldal csinált is egy statisztikát. (Az alábbi táblázat a végleges össz-éremszámokat mutatja.)

Ebből kiderül: a tágabb értelemben vett régióból csak a két 40 milliós országnak, Lengyelországnak és Ukrajnának van kétszámjegyű éremgyűjteménye Párizsból, de még így is jócskán elmaradnak a magyar sportolók által összehozott éremszámtól.

A hazánkkal lakosságszámban egy kategóriába eső Csehország és Ausztria mindössze 5-5 éremre volt képes. 

 

Összesen 573 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cccbasatu
2024. augusztus 14. 13:50
Nos népesség arányosan 2x annyi érmét hoztak haza olimpikonjaink mint amennyit más országok nyertek. Szóval 1 milló lakosra vetítve jó közelítéssel 2 érem ez egy kiemelkedő eredmény,szóval lepipáltuk a világot.De van egy bökkenő több érménk is lehetett volna ha nincsenek bosszantó hibák a sportvezetésbe és az olimpián nem lett volna részre hajló ítélkezés!
Krupp Skya
2024. augusztus 13. 05:52 Szerkesztve
Anomander<------>Krupp Skya 2024. augusztus 12. 06:12 "Neked az a legnagyobb bajod, hogy vannak buzik? Sokezer éve léteznek, nem ők akarták, az elvtársaid többnyire gyilkolászták is őket. Lajos meg nem ly. A saját pénzedet költsd a Lölőre, az enyémet nem akarom, fizessetek Fidesz adót, amit a vezéreknek adtok, selejt. Mellesleg az én családomban is voltak földek, lovak, az nem jogosít fel senkit ma lopásra. Akinek nem tetszik ez a rendszer, az nem kommunista, csak a te rendkívül beteg fejedben." Észrevetted hogy a Lajost ly-nal írtam Éberség ÁVH-s elvtársam! Éberség! A helyedben én nem tagadnám le ÁVH-s mivoltodat mert van olyan amire büszke lehetsz pl hogy egymást is akasztottátok.
materialista
2024. augusztus 12. 12:32
A Rákosi majd a Kádár korszak is ezzel büszkélkedett a BÉKA segge alól ! Az az átkos Horthy korszak szánalmas 23 arany az 52-ből négy olimpián,bezzeg a dicső Rákosi apánk gondos keze alatt 3 olimpián 35 arany a 96 éremből.
Rocky Raccoon
2024. augusztus 12. 10:44
Ismerve a mindenkori nyári olimpiák tendenciáit, ez már szinte nem is újdonság, hogy ilyen kiemelkedően szerepelünk a méretünkhöz és anyagi/infrastrukturális lehetőségeinkhez képest. A nagy szó inkább az, hogy még mindig tudjuk tartani ezt a szintet, miközben sokan lecsúsznak (pl. a többi visegrádi, baltiak, balkániak stb.). Sajnos egyre inkább a "nagyok" visznek mindent. Nagyjából azok, akik az első 12 helyen végeztek. Őket a jövőben sem fogja tudni megelőzni senki más. A "mezőny" többi részének elején végezni viszont hatalmas teljesítmény!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!