„Jézus a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna” – két lábbal szállt bele Semjén Zsoltba Gyurcsány Ferenc

2024. augusztus 07. 12:26

A politikus, aki korábban arról beszélt, hogy többször is bérmálkozott, még Máté evangéliumát is idézte.

2024. augusztus 07. 12:26

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

„Nem az Isten teremtette a kereszténydemokráciát” címmel tett közzé Facebook-oldalán egy terjedelmes bejegyzést Gyurcsány Ferenc, melyben éles kritikát fogalmazott Semjén Zsolttal és pártjával szemben.

A DK vezetője gondolatmenetét azzal folytatta, „ha így történt volna, akkor azt a szerencsétlent, aki magát a magyar kereszténydemokraták elnökének mondja, aki irgalmas keresztényként azon nevetgél, hogy a kórházakban nincsenek vagy nem működnek a légkondicionálók a kánikulában, ezért műtétek maradnak el, betegek lesznek rosszul, na akkor ezt a szégyenembert Jézus a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna, mert látta volna, hogy az egy hamis ember, ki valójában juh ruhájába öltözött farkas” – idézte Máté evangéliumát a politikus, aki korábban arról beszélt, hogy többször is bérmálkozott.

Hitbéli kérdéseket feszegetett a pártelnök

Valamivel később azt a kérdést tette fe, hogy „a hit lehet-e tökéletes? Természetesen nem, mert a hitnek az ember az alanya. E tekintetben érdektelen, hogy a hit tárgya a feltételezett tökéletesség kizárólagos birtokosa, az Isten, mert a hit nem tőle és általa, hanem az embertől való. 

Ha hit tökéletlen (ha nem így lenne, akkor ugye nem lennének hitviták), akkor intézményesült megtestesülése, az egyház se tökéletes”

Majd azzal folytatta, hogy „ezen a ponton jegyezzük meg, hogy fentebb hivatkozott férfi a hitbéli tökéletlenség reprezentációjának iskolapéldája, mert hitét saját alávalóságának, kisszerűségének, romlottságának fedőtörténeteként használja, tettei az istentelenséget példázzák, azok hamis hitvallásának tanúi”.  

„Hit dolgában szerintem a politika illetéktelen egészen addig, amíg a hitelvek nem ellentétesek az alkotmánnyal. Ezt megítélni pedig a bíróság és nem valamilyen politikai testület dolga. Az egyházzal szerintem nem így áll a helyzet” – vélekedett Gyurcsány Ferenc, aki valamivel késbb leszögezte,

A hitet védeni, az egyház tisztességét, becsületét óvni, hibáit, bűneit nyilvánosan megbeszélni kell.” 

A vonatkozó bejegyzést teljes terjedelmében alább olvashatja:

***

 

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jostothu
2024. augusztus 07. 21:53
Szegény Jézus biztos kitért volna a hitéből a légkondicionálók miatt!?! Ez hülye! Bezzeg te páncélszekrényt intéztél minden betegnek! Ez tetszhetett Jézusnak! Különben is ez Orbán dolga mint a kazincbarcikai fűtéscső amivel a Medgyesi kampányolt? Szánalmas.
Sulammit
2024. augusztus 07. 20:43
Felületes és gyenge a Szentírás ismereted. Ne vezesd félre a fekete öves hitetleneket. Kegyelemből üdvözültetek a hit által: nem tőletek van, hanem Isten ajándéka ez; nem cselekedetek alapján, hogy senki se dicsekedhessék. Ef 2,8
atti64
2024. augusztus 07. 20:18
PATKÁNY VAGY ELVTÁRS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dryanwolf
2024. augusztus 07. 19:49 Szerkesztve
...a kereszténydemokrácia közelébe se engedte volna "Jézus, értemvérző arcod rúzsként kenem szét arcomon" (két lábbal szállt bele)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!