Fuldoklik a főváros a hőségtől – Karácsony Gergely egyetlen ígérete sem teljesült

2024. augusztus 28. 09:48

A nyár elején a főpolgármester párakapukat, ivókutakat ígért, de megfogadta, hogy lesz több zöldfelületet is, ami enyhíthetné a forróságot, ehelyett van lebetonozott Blaha Lujza tér és egy kánikulában szenvedő Budapest.

2024. augusztus 28. 09:48

Nyitókép: Karácsony Gergely Facebook-oldala

A fővárosban élők számára a nyári kánikula komoly kihívást jelent. Bár egy hűsítő reggeli zuhany enyhülést nyújthat, a hőség már a buszmegállóban utoléri az embereket. Azonban sehol sem találni árnyékot, párakaput vagy vízosztást, pedig Karácsony Gergely tengernyi dolgot megigért még a kampány során – írja a Metropol.

A közlekedés sem könnyebb: bár a villamosokon néha működik a légkondicionáló, a buszokon és a metrón inkább csak reménykedhet az ember a hűvös levegőben.

Karácsony Gergely még főpolgármester-jelöltként azzal kampányolt 2019-ben, hogy nincs légkondi a metrón, de ő majd megoldja – azóta sincs.

A főpolgármester 2024. május végén azt is bejelentette, hogy lesz fa, virág, párakapu, árnyékoló, vízosztás a kánikulában, hogy szebbé, jobbá és kényelmesebbé tegyék a nyarat a fővárosban élők számára. Azt, hogy ez mennyire valósult meg – vagy sem –, bárki tapasztalhatta, ha a fővárosban járt. Semennyire…

Aki még nem tette, próbálja ki napsütésben a rakparti sétát a kerékpározók, gördeszkázók és görkorizók között, miközben közel 40 fokban az aszfalt felmelegszik és visszatükrözi a hőt. Nappal a rakparton elviselhetetlen a hőség a Duna közelsége ellenére is, árnyék pedig sehol.” – teszi hozzá a Metropol.

A Városliget valódi zöld menedékként szolgál a fővárosban, de a Blaha Lujza tér rekonstrukciója nem hozott hasonló eredményt. 

Karácsony Gergely, aki ellenezte a Városliget fejlesztését, továbbra is bírálja ezt a zöld oázist, pedig a városlakók kedvelik

 – jegyzi meg a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
coyote-0
2024. augusztus 30. 08:19
Télen a hidegért lesz felelős GeLgő.
manitowoc
2024. augusztus 28. 22:04
lendvaiildiko 2024. augusztus 28. 12:32 1.) A Tarlós-érában 5 terv volt a Blaha felújítására: (2011-es, 2012-es, 2014-es, 2018-as és 2019-es). Tarlósék bele sem kezdtek a megvalósításba. 2.) Villamos a Blahán a 2014-es terv szerint lett volna. Az akkor még Tarlós alatt dolgozó Vitézy a Blahára helyeztette volna át a Népszínház utcai villamos végállomást. (Ha most "lebetonozott" a tér, milyen lett volna egy villamos végállomással is?) 3.) Vélekedésed ALAPTALAN, mert az a Blaha Lujza téri villamos végállomás már a TARLÓS ALATT készült 2018/2019-es terveken SINCS RAJTA (sőt, azok a villamos későbbi átvezetését sem teszik lehetővé). 4.) "A BLAHA NEM TUDNA PARKKÁ VÁLNI: mert napi 200 ezer ember halad rajta keresztül. Ezen a téren a fejlesztés előtt volt 25 db fa és kb 300 m2 zöldfelület, egy vízjáték meg egy hatalmas fátlan parkoló. Most van rajta 89 db fa és 1000 m2 cserjékkel és évelőkkel beültetett zöldfelület..." Több info: www.facebook.com/sandor.bardoczi/posts/6013415528702288
lendvaiildiko
2024. augusztus 28. 12:32
Manitowocnak: Nagyon régen a villamos a Népszínház utcából továbbhaladt és a Rókus kórház körül végállomásozott, korábban meg tovább is haladt a Klauzál tér irányába. Készültek olyan tervek is a közelmúltban, hogy újra kijön a villamos a Népszínház utcából és a Rákóczi úti visszaépített villamossal a belváros felé hald. "TARLÓSÉK legutolsó, MEG NEM VALÓSÍTOTT terve (2019) szerinta Blaha Lujza téren 65 (hatvanöt) fa lett volna és kb. 1.000 m2 zöldfelület. KARÁCSONYÉK által MEGVALÓSÍTOTT felújítás eredményeként a Blaha Lujza téren most 89 fa (több, mint 65) áll, és a zöldfelület (annyi, amennyit Tarlósék is terveztek) kb. 1.000 m2." Vélhetően a 2019 helyet biztosított volna a villamos pályának, Karó Geli most befásította azt is. Ha majd épül(ne) a villamos, fogsz ne még jajgatni. AMÚGY RÉGEN NEM LOCSOLTÁK AZ UTAKAT? ESETLEG A BLAHA LUJZATÉRI BETON HELYETT NEM JOBB LETT VOLNA FŰ, VIRÁG ÉS PARK???? és még ti Orbán-bányáztok...
Krupp Skya
2024. augusztus 28. 11:43
A nyár azért van hogy meleg legyen, meg az amerikai nagykövet is azért van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!