Hét éve ígérték meg Karácsonyék, hogy lesz klíma a 3-as metrón: ma 35, nemrég 42 fokot mértek a metrókocsiban

2024. július 18. 14:47

A Metróért Egyesület arra hívta fel a figyelmet, hogy a vonatok egyenesen fűtenek.

2024. július 18. 14:47

Fotó: Karácsony Gergely Facebook-oldala

Mint arról már beszámoltunk, az amúgy is nehezen elviselhető pokoli hőség csak fokozódik a budapesti közösségi közlekedésben utazók számára, miután hiába ígérték Karácsony Gergelyék, idén nyáron sem lesz klimatizált a hármas metró. Pedig öt éve még a klíma nélküli szerelvényekkel kampányolt Karácsony.

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes, hogy 2017 júniusának végén a Párbeszéd politikusai flashmobot tartottak: félmeztelenül utaztak a 3-as metrón, így tiltakozva az ellen, hogy a szerelvényeket nem akarják klimatizálni. Azonban Karácsony Gergely megválasztása óta sem történt komoly előrelépés az ügyben ezen a vonalon.

Ezt is ajánljuk a témában

A főpolgármester az első megválasztását követően arról beszélt, hogy

a beszerelése nem pénzkérdés, a fedezet megvan rá.

A Fővárosi Közgyűlés baloldali többsége azonban nem érezte fontosnak a hármas metró szerelvényeinek klimatizálását, pedig korábban még pont ők tüntettek, hogy legyen hűtés a metrókocsikon.

Két napja számoltunk be arról, hogy az pusztító kánikulában 42 Celsius-fokot mértek az utasok a 3-as metrón. A Metróért Egyesület arra hívta fel a figyelmet, hogy a vonatok egyenesen fűtenek.

A Telex igyekezett feltárni a problémát, hogy mi okozhatja az extrém hőséget. Mint írják, miután visszakapcsolták a rekuperációt a 3-as metró vonalán, azaz a lassítások által termelt áram hálózatba visszatáplálását, javult a helyzet. Ennek hiányában ugyanis eddig szabályosan dőlt a meleg a szerelvény alól.

A cikk szerzője kifejtette, rekuperáció nélkül a keletkező áramtöbblet a metrókocsik alján található nagyméretű ellenálláson izzott el, valódi hősugárzó-hatást kiváltva. A 3-as metró kocsijain nincs légkondicionáló, csak ventilátor, ami az alagút és a kocsik levegőjét keveri és mozgatja.

Nos, a BKV illetékese elárulta, mostanra sikerült összehangolni a rendszereket, így a rekuperáció hatására már csak 35 Celsius-fokkal kell megküzdeniük a budapesti utazóknak...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000039
2024. augusztus 30. 13:11
🍓 ️ ­­­É­r­t­­é­­k­e­­l­­d­­­ ­­a­­ ­s­­­z­e­x­i­ ­­p­u­­n­c­­­i­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Felvidéki MAGYAR
2024. július 21. 13:13 Szerkesztve
És? Megint Karigecit választották az idióta budapestiek, hát élvezzék még jó sokáig ! Meleg van a metróban? Menjenek biciklivel! Hajrá Judapest!
blondibarbi
2024. július 20. 07:39
Naponta járok a 3-as metróval, minden esetben látom magam előtt ezt a semmire nem alkalmas, szerencsétlen gazembert, amint mutogatja a hőmérőt, hogy hány fok van odalent. Remélem, csuklik egyfolytában...!
enes
2024. július 19. 17:33
A rollermosó gatyás hol van nost?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!