Itt a vége a felüdülésnek: így tér vissza a tikkasztó hőség Magyarországra

2024. augusztus 28. 07:25

Izzadni fogunk, nincs mese.

2024. augusztus 28. 07:25
null

Nyitókép: Marc Bruxelle / Getty images

A keddi viharok után a hét közepére ismét 

visszatér a 30 fok feletti maximumokkal tomboló kánikula. 

Szinte az összes vármegyére elsőfokó figyelmeztetés van érvényben a magas középhőmérséklet miatt, de a nyugati és az északi határvidékre egy-egy zivatar még besodródhat, tudjuk meg a HungaroMet-ről.

Hozzáteszik: a Dunántúl nyugati, délnyugati részein képződhet több gomolyfelhő, amelyekből arrafelé előfordulhat zápor, zivatar, valamint esetleg a délkeleti határvidékre is 

besodródhat egy-egy zápor, zivatar. 

Az északkeleti szél elsősorban az Alföld keleti felén lehet élénk. Emellett zivatarok környezetében átmenetileg erős vagy viharos lökések előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estétől megszűnik a zivatartevékenység. Szerdán

 a nyugati, északi területek kivételével 25 fok feletti 24 órás középhőmérséklet valószínű.

Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Nógrád, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyén kívül az egész országra elsőfokú figyelmeztetés lesz érvényben magas középhőmérséklet miatt, tudjuk meg.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tikkadt-szocske
2024. augusztus 28. 07:42 Szerkesztve
Még szörnyűbb tragédi,hogy a közeljövőben egy meteorit is majdnem eltalálja a Földet. Hoppá.... Amúgy nyáron az ember izzadni szokott, bár erre a cikkíró bizonyára nem számított.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!