Feltűnően sunnyog a baloldal az óbudai korrupciós botrányról, pedig Kiss László ügye egyre mélyebb

2024. augusztus 22. 08:27

Az érintettek nem hajlandóak válaszolni a Magyar Nemzet által feltett kérdésekre, az óbudai önkormányzat is mély hallgatásba burkolózott.

2024. augusztus 22. 08:27
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hiába küldött a Magyar Nemzet több kérdést is, Karácsony Gergely, a Demokratikus Koalíció és az óbudai önkormányzat mély hallgatásba burkolózik a korrupciós ügy kapcsán, amely miatt nemrég lemondott Kiss László polgármester. Egyedül a III. kerületi vezetés adott ki egy általános közleményt, amely konkrétumokat nem tartalmazott, inkább csak vádaskodásról szólt.

Kiss Lászlót, a kerületi polgármestert többek között vesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítja a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). 

A nyomozó hatóság szerint a polgármester 2019-es megválasztása után megegyezett egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeres megbízásokat kapnak az önkormányzattól. Ezekért cserébe pénzt kellett visszajuttatni neki és további, az önkormányzatban dolgozó személyeknek. A KNYF szerint a vesztegetési pénz eredetének eltitkolása érdekében az önkormányzat fiktív és túlárazott szerződéseket kötött olyan cégekkel, amelyeket kifejezetten erre a célra hoztak létre. A valóságban a vállalkozási szerződésekben szereplő munkákat más gazdasági társaságok végezték el jóval olcsóbban, vagy akár az önkormányzat alkalmazottai látták el a feladatokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Az ügyben eddig 16 gyanúsított került a nyomozóhatóság látókörébe, köztük van Kiss alpolgármestere, Czeglédy Gergő is. A Magyar Nemzet cikksorozata szerint az egész botrányt egy bűntárs robbantotta ki, aki önmagára és többek között Kiss két bizalmasára, D. Róbertre és F. Lászlóra is terhelő vallomást tett. Információink szerint ők is beszélni kezdtek, hogy enyhítsék helyzetüket és elkerüljék az előzetes letartóztatást. További botrányt kavar, hogy Kiss László saját otthonába jelentette be felesége és az ügyben szintén érintett F. László közös vállalkozását, amelyet szoros kapcsolat fűz a korrupciós ügyhöz – írja a Magyar Nemzet a 24.hu-ra hivatkozva. 

Ezt is ajánljuk a témában

A lap szerette volna megkérdezni az érintetteket, köztük Karácsony Gergelyt, mit gondolnak Kiss gyanúsításáról, vannak-e további érintettek, és terveznek-e belső vizsgálatot indítani, azonban senkitől sem kaptak érdemi választ. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. augusztus 22. 17:04
A magyar Pravda kiszolgálja magát a rendőrségen,az ügyészségen….😱
Szuper
2024. augusztus 22. 11:32
Már csak az a kérdés, hogy a kórusból ki fogja dobni először a szappant zuhanyzóban? Dalolni fognak ezek nemsokára, mert nem bírják a bezártságot. Az ne bűnözzön, aki nem bírja a börit. Ennyi! Lehetséges még az is, amit Fletó mondott, hogy nincs itt semmi látnivaló! :-))))))))))))
gyaloggos
2024. augusztus 22. 11:26
imprator! NEM, NEM bukott meg a kormány, DE SOKAN ennek ellenére a FIDESZ ellenében szavaznak! KARÁCSONY is CSAK azért lehetett, lehet főpolgármester! MAGYAR PÉTER is csak azért lehetett, lehet 30 % körül, DE Ő csak lentebb lesz, GYORSAN kipukkad!
gyaloggos
2024. augusztus 22. 11:23
KISS polgármester ASSZONYTÁRSSAL nyomták az ipart, ODAHAZA!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!