Megkérdeztük Karácsonyt, mikor lesz hajlandó reagálni az óbudai botrányokra

2024. augusztus 21. 21:42

A főpolgármesternek arra is illene válaszolnia, hogy még mindig kitart-e Kiss László (DK-s) polgármester mellett, s szerinte kell-e új választást tartani a III. kerületben.

2024. augusztus 21. 21:42
null

Nyitóképünk forrása: MTI/Balogh Zoltán

 

Naponként kerülnek nyilvánosságra újabb és újabb információk az óbudai botrányokról. A hatóságok gyanúja szerint az önkormányzatban komoly bűncselekményeket követtek el, ezekben a Városháza jelenlegi vezetői közül többen is érintettek lehetnek, így többek között a gyurcsányista polgármester és a helyettese, akik jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak. 

A lapok például csütörtökön arról írtak, hogy Kiss László polgármester személyesen nyújtott székhelyhasználatot a saját házában egy cégnek, amelyben a feleségén kívül egy olyan személy volt ügyvezető-tulajdonos, aki egy másik cégével több milliós megbízásokat kapott a III. kerületi önkormányzattól azt követően, hogy polgármesternek választották meg Kiss Lászlót.

A polgármester jelenleg nemcsak Óbudát irányítja 

– bár erősen kérdéses, hogy a börtönből hogyan tudja ellátni a feladatát –, 

hanem még tagja a Fővárosi Közgyűlésnek is, így Karácsony Gergelynek illene megszólalnia az ügyben, s ekkor még finoman fogalmaztunk. 

Vitézy Dávid – aki októbertől már tagja lesz a Fővárosi Közgyűlésnek – egy Facebook-posztban kérte számon a főpolgármestert, azt írta, „egy szava sincs a főváros egyik legnagyobb kerületében kialakult politikai és közigazgatási válságról”. Karácsony választási riválisának azonban határozott véleménye van, szerinte 

nem kérdés, hogy Óbudán új választást kell tartani.

Ezt is ajánljuk a témában

A Mandiner megkereste a budapesti Városháza sajtóosztályát és az alábbi kérdésekre kértünk választ Karácsony Gergelytől. 

Mikorra várható, hogy elmondja a véleményét a kialakult helyzetről? A fejlemények tükrében továbbra is kiáll-e az előzetes letartóztatásba került Kiss László polgármester mellett, továbbra is őt tartja-e a legjobb választásnak? Egyetért-e azzal, hogy Kiss a börtönből vezesse a III. kerületet? 

Ha igen, ezt nem tartja-e a demokrácia megcsúfolásának? 

Ha nem ért egyet azzal, hogy Kiss fogvatartottként áll az óbudai-békásmegyeri önkormányzat élén, akkor támogatja-e, hogy új választást írjanak ki? Mit szól ahhoz, hogy Szabó Tímea kampányfőnökét is meggyanúsították, indítanak-e emiatt vizsgálatot a pártjában, a Párbeszédben?

Sajnos ez ideig nem érkezett meg a sajtóosztály válasza, amint megjön a levelük, frissítjük a cikkünket.

Összesen 67 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss-geza
2024. augusztus 23. 16:55
A fikabajnoknak mi köze van ehhez?
makapaka2
2024. augusztus 22. 22:03
Kamu Geri még nem talàlta ki, hogy most mit kamuzzon.
Kronwav
2024. augusztus 22. 08:07
Megkérdeztétek... És mi lesz ha válaszol? A füllentős srác bármely megnyilvánulása ér majd többet egy fabatkánál is? Ugye a faszért hagyta magát rábeszélni? Rettentően silány komolytalan ember ez a Karácsony Gergely. Öt év alatt jelentősen lepusztult a város is a hiperpasszív polgármesteri tevékenysége után. Nagyon szomorú, hogy léteznek tömegek, akik ezt a vastagbőrű nagyranőtt óvodást a voksukkal ismét hatalomba jutatták. Ez a tehetségtelen beteges hazudozó mártírpózba vágva magát, majd 0,4 ezreléknyi(!) előnnyel nyerte meg a választást. Nyilván a kisslászlók, és egyéb önjáró dk-s pártemberek röhögnek csak ezen a balfaszkodó nagypofájú gyereken. És látszik, hogy a fővárosban ma bármit meg lehet tenni. Nincs irányítás, nincs vezetés, nincs kontroll. Isten óvja a Fővárost!
chief Bromden
2024. augusztus 22. 07:19
Ez a háttér nélküli bábu nem csak kitalálójától, futtatójától függ, hanem mindenkitől. Egy politikai kapca, már Petyának is nyalhat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!