Eldőlt: nem kér Vitézy javaslatából a Karácsony-féle városvezetés

2024. augusztus 07. 17:12

Továbbra sincs napirenden a BKK-rendészet megszervezése, amelyre a budapestiek többsége szerint igencsak nagy szüksége lenne.

2024. augusztus 07. 17:12
KARÁCSONY Gergely

Nyitóképünk: MTI/Bruzák Noémi

A főváros továbbra sem tervezi a főpolgármesteri kampány során hatalmas port felverő BKK-rendészet bevezetését – írja a Magyar Nemzet. A lapnak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) azt válaszolta, meggyőződésük, hogy alapvetően nem rendészeti, hanem társadalmi és szociális kérdésről van szó, így a megoldást sem az élőerős rendészet létszámának további növelése jelenti.

Ezt is ajánljuk a témában

A BKK arról tájékoztatta a lapot, hogy folyamatosan monitorozzák és elemzik az incidenseket, és az eredmények alapján csoportosítják az erőforrásokat, valamint hozzák meg a szükséges intézkedéseket. Az évente elvégzett reprezentatív felmérésük is azt mutatja, az utasok leginkább a kamerák miatt érzik magukat biztonságban, így ezt területet kívánják fejleszteni.

A Magyar Nemzet mindebből azt a következtetést vonta le, hogy továbbra sincs napirenden a BKK-rendészet megszervezése, amelyre a budapestiek többsége szerint igencsak nagy szüksége lenne. 

A cégnél jelenleg is működik biztonsági szolgálat, azonban ennek a csoportnak kétszáz fősre bővítése műszakonként ötven járőrpárt jelentene, ami nem lenne képes a teljes közlekedési hálózat lefedésére, ugyanakkor mintegy hárommilliárdos költségnövekedést okozna a vállalatnak.

A BKK állítja, a biztonsági szolgálatának működtetése hatékonyabb lett az elmúlt, például a fődiszpécseren keresztül vezényelhetővé váltak a személy- és vagyonőrök, illetve adatalapon optimalizálták a jelenlétüket, melynek hatására háromszorosára nőtt az intézkedések száma, és a területre, járatra, napszakra lebontott incidensszám alapján erőteljesebben koncentrálódik a vagyonőri és járőri jelenlét ott, ahol nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a vagyon- és személybiztonságot fenyegető esetek.

A BKK szerint amennyiben utasaik incidenst, a saját vagy utastársuk személyi biztonságát, értékeit veszélyeztető személyt, helyzetet érzékelnek, jelezhetik azt a BKK Biztonsági Szolgálatának vagy a jegyellenőrnek.

Ha ők nem tartózkodnak a járművön vagy a megállóban, akkor a járművezetőnek, ő pedig a diszpécserszolgálaton keresztül tud segítséget kérni.

A partnereikkel közösen megvalósított rendszeres ellenőrzések alkalmával azon utasokat, akik nem felelnek meg az utazási feltételeknek – a viselkedésük miatt, vagy mert nincs érvényes jegyük, bérletük – kizárják az utazásból.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2024. augusztus 07. 20:16
Eldőlt Karácsony Gergely biciklivel.
machet
2024. augusztus 07. 19:36
Gejgő csak egy bot a küllők közé.Ja, meg van két lába.Nagy formátum, na.
Akitlosz
2024. augusztus 07. 19:23
Az általában nagyon szokták tudni a politikusok, hogy mi nem megoldás. Azt már annál kevésbé, hogy mi megoldás.
atti64
2024. augusztus 07. 19:21
baloldali patkányok basszátok meg anyátok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!