Nekiment Karácsonynak Vitézy Dávid: „Új BKK-rendészetet fogok létrehozni főpolgármesterként”

2024. március 25. 08:36

Karácsony Gergely nettó fideszes hergelésnek nevezte Vitézy tervét, aki szerint viszont a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló.

2024. március 25. 08:36
null

Nyitókép: Facebook

Ahogy megírtuk, Vitézy Dávid Facebook-oldalán jelentette be, hogy elindul Budapest főpolgármesteri székéért. Új posztjában most arról ír, hogy főpolgármester-jelöltként első programpontjai között vállalta egy új BKK-rendészet létrehozását. Hozzátette: a terv két irányból is kritikát kapott. A Város Mindenkié hajléktalanügyi mozgalom azt a mondatát tette kritika tárgyává, miszerint a tömegközlekedés nem lehet hajléktalanszálló, míg 

Karácsony Gergely főpolgármester „nettó fideszes hergelésnek” nevezte

 a BKK-rendészetre vonatkozó tervét. 

Vitézy most saját tapasztalataira hivatkozva leszögezi: „Ne csináljunk már ebből a témából is pártpolitikát! A fideszes, az ellenzéki és a nem politikai táborokban gondolkodó utasok egyaránt megérdemlik, hogy biztonságos és kulturált körülmények között utazhassanak. Ez nem pártpolitikai kérdés. 

Utazom én is, látom, amikor a villamos fele üres, mert befogott orral is alig lehet ott megmaradni. Ne tegyünk úgy, mintha ez normális lenne. 

Mindennap tömegközlekedem, 

ha a főpolgármester szerint ez csak »hergelés«, javaslom, kérdezze meg az utasokat vagy utazzon egyet a 28-as villamoson.”

Hozzáteszi: természetesen a fővárosi szociális ellátórendszer keretei között segíteni kell mindenkinek, aki segítségre szorul. Szerinte ezen a fővárosban bérlakások építésével és a szociális ellátórendszer továbbfejlesztésével kell segíteni, nem félrenézéssel a tömegközlekedésen jelentkező problémákról. 

Vitézy hangsúlyozza: „Mivel számos esetben nem feltétlenül bűncselekményekről, hanem az utazási szabályok megsértéséről van szó, ezért a rendőrség nem mindig tud vagy van kapacitása fellépni. 

Ezért kell a Fővárosi Önkormányzati Rendészetet fejleszteni, mely az elmúlt 5 évben elveszítette felügyelői létszámának közel egyharmadát,

 208-ról 145-re csökkent a fővárosi rendészek száma az önkormányzati ciklus eleje óta.”

Ha főpolgármester lesz, írja, ezt a folyamatot megfordítják, létrehozzák 200 fővel a BKK-rendészetet hatósági személyekből álló önkormányzati rendészekkel. A BKK kék lámpás autói segítségével a rendészek akár a mozgásban lévő tömegközlekedési járműveket is le tudnak majd követni és így gyorsan az egész városba oda tudnak majd érni, ha a járművezető vagy az utasok segítséget kérnek. 

„A messziről bűzlő, másokat zaklató, nőket fogdosó utasokkal szemben érvényesíteni kell az utazási szabályokat.

 Ebből az álláspontomból nem fogok engedni” –írja Vitézy Dávid.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­ ­d­ö­g­­ö­s­­­ ­­l­­á­­­n­y­­­o­­­k­ ­­­v­­­á­­r­­­n­­a­k­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­­𝗡
orokkuruc-2
2024. március 25. 20:02 Szerkesztve
,...
KBA98
2024. március 25. 16:37
Helyes!
iimre
2024. március 25. 13:11
"EX_Terminator 2024. március 25. 11:51 Az azért tényleg érdekelne, hogy mi érdekük fűződik ezeknek a söpredék emberekre való rászabadításában, mert akármilyen szarságot is beszéljenek akárhogy is papoljanak humánumról? Ezek soha semmit nem tesznek önös célok és indokok nélkül." Itt az elmélet, az ideológia: https://demokrata.hu/velemeny/frankfurti-iskola-a-devianskepzes-szaktudomanya-431289 Itt meg a gyakorlat: https://flagmagazin.hu/mondom-a-magamet/ex-kgb-s-hogyan-romboljak-a-tarsadalmat-a-balliberalisok (Jurij Bezmenov 1983, Los Angeles)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!