Perbe fogták Donáth Annát

2024. augusztus 05. 13:31

Továbbra is megvannak azok a közéleti szereplők, akiknek talán jót tenne, ha egyszer végre azt látnák, hogy büntetőjogi következménye is van annak, amit csinálnak.

2024. augusztus 05. 13:31
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasárnap.hu

Nyitókép: Mandiner/Trenka Attila

„A NAV-házkutatással való nyílt szembe szegülés nem mérhető egyéb, ennél sokkal kártékonyabb és veszélyesebb cselekedeteihez, de éppen azok miatt nem történik égbekiáltó igazságtalanság, ha esetleg elítélik.

Az elzárásnak mint büntetésnek alapvetően három oka van: egyrészt az elkülönítés, tehát a veszélyes bűnöző távoltartása a társadalomtól, a potenciális áldozatok védelme. Ilyen értelemben Donáth Anna aligha jelent fenyegetést. A második a megtorlás; a bűn okozta felháborodás lecsillapítása, elsősorban a kárt szenvedettek elvárásának való megfelelés. Ez esetünkben megállna, bár a magam részéről nem kívánom neki, és ha bocsánatot kérne a hazám – és így ellenem is – elkövetett bűneiért, hajlanék rá, hogy eltekintsek a megtorlástól. A harmadik az elrettentés, ami viszont illik az esetre. Hiába bukott a Momentum hatalmasat – és egyébként hiába bukik választásról választásra a komplett hazai baloldal évtizedek óta –, továbbra is megvannak azok a képviselők, közéleti emberek, nemzetközi kapcsolataikat Magyarország lejáratására használó személyek, akiknek talán jót tenne, ha egyszer végre azt látnák, hogy büntetőjogi következménye is van annak, amit csinálnak.

Úgyhogy a döntés felelősségét meghagyva a független magyar bíróságnak, némi elégtétellel vegyes kíváncsisággal figyelem, mi lesz a per sorsa.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

A bukott Momentum-elnök teljesen kiborult.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2024. augusztus 06. 07:52 Szerkesztve
Rabosítani. Önt letartóztatjuk, és előzetesbe kerül! Rabosítani fogjuk. Testüregmotozást rendelek el! Vegye le a sapkát, és nyissa ki a fülét. - Itt nincs semmi. Hátsó testüreg: igen, az tele van. Első testüreg: igen a buxa is tele van eurókkal kitömve. Letétbe helyezzük, egy nagy bőröndöt hozzanak!
mandala-3
2024. augusztus 05. 20:23
Na és mi van csehatka 4 milliárdos ügyével ??? Vagy az már túl nagy falat???? Nem tán bergdani miatt?
EX_Terminator
2024. augusztus 05. 18:54
Hát dumaláda aljadék, erre most rá fog baszarintani. A törvény az ami, és az ócska kifogások nem érdeklik.
FeketeFehér
2024. augusztus 05. 18:34
Mondjuk Ungváry hülye. Egyenlőre egy bizonyítatlan vád van. Még a tényleges nomozás sem indult el, de ez a hülye Ungváry már perről álmodozik. Jó, ez a fideszes propagandisták színvonala. :)))))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!