Csak egy nőt láttunk a ringben – kemény választ kapott a momentumos képviselő, miután érzékenyíteni próbált

2024. augusztus 03. 21:06

A fideszes politikus szerint Bedő kijelentése az SZDSZ végelgyengülését idézte, akkor a liberális párt deviáns magatartásformákat védelmező identitáskampányba kezdett.

2024. augusztus 03. 21:06
null

Nyitókép: Mediaworks

Bedő Dávid momentumos honatya Facebook-posztját szedte ízekre Nagy István fideszes önkormányzati képviselő. A lila párti politikus – bár sok sikert kívánt Hámori Lucának – azt írta, nő fog nővel boxolni (sic!) szombaton az olimpián. „Ugyanúgy, ahogy egy algériai nő boxolt egy olasz nővel nemrég. Ellentétben azzal, amit jobboldali megmondóemberek állítanak, Helif nő, nem transznemű, nem biológiai férfi. Lánynak született, lányként focizott Algériában, lányként kezdett boxolni is” fogalmazott.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bedő Dávid

Facebook

Idézőjel

Helif nő, nem transznemű, nem biológiai férfi. Nő fog nővel boxolni szombaton az olimpián.

Bedő ezt követően szexuáltudományi fejtegetésekbe kezdett, majd kijelentette, „a sportszerűtlenség nem az, hogy férfiként versenyez női kategóriában, hanem az, hogy sok éven keresztül úgy edzett, hogy a fejlődési zavarát nem kezelte a felkészülési időben hormonblokkolókkal. Nem fair play olyanok között versenyezni, akik testfelépítése jelentősen eltér a tiedtől”.

Ugyanakkor úgy véli, az igazán övön aluli ütés mégis az a transzfóbia és gyűlöletkeltés, amit egyesek megengedhetnek maguknak a patriotizmus oltárán.

Nagy István szerint Bedő kijelentése „az SZDSZ végelgyengülését idézte, akkor az SZDSZ deviáns magatartásformákat védelmező identitáskampányba kezdett. A Momentum is a végjáték felé közeledik”.

A fideszes politikus leszögezte, „Párizsban ma délután, női ökölvívók 66 kilogrammos negyeddöntőjében csak egy nőt láttunk a ringben. Hámori Lucát, aki bátran kiállt és nagyszerűen helytállt a nála jóval erősebb, férfi ellenféllel szemben”.

Kapcsolódó cikkek a Olimpia 2024 aktában.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Welszibard
2024. augusztus 04. 19:57
Nincs is melle. Igaz, a magyar bokszolónőnek se látom a mellét. Az a férfi, aki ezekre beindul, az beteg. Egyáltalán, miért űznek egy tipikusan agresszív férfisportot nők? A görög olimpián sem voltak női bokszolók. Azt hiszik, hogy ettől szexibbek lesznek?
kafabatka
2024. augusztus 04. 11:55
Jó. Legyen a menye.
nibiru
2024. augusztus 04. 10:31
No. Ha az algériai születési bizonyítványát 2018- ban állították ki akkor mit keres egy jólfejlett 6 éves az olimpián?
machet
2024. augusztus 04. 09:30
Ahogy a libsik újra és újra elmondják, úgy én is csak ismételni tudom magam.Bedő ,elmehetsz a bús p....a.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!