Az igazán övön aluli ütés az a transzfóbia és gyűlöletkeltés, amit egyesek megengedhetnek maguknak a patriotizmus oltárán

2024. augusztus 02. 19:43

Helif nő, nem transznemű, nem biológiai férfi. Nő fog nővel boxolni szombaton az olimpián.

2024. augusztus 02. 19:43
Boxing - Olympic Games Paris 2024: Day 6
Bedő Dávid
Bedő Dávid
Facebook

Nyitókép: Richard Pelham/Getty Images

„Nő fog nővel boxolni szombaton az olimpián. Ugyanúgy, ahogy egy algériai nő boxolt egy olasz nővel nemrég. Ellentétben azzal, amit jobboldali megmondóemberek állítanak, Helif nő, nem transznemű, nem biológiai férfi. Lánynak született, lányként focizott Algériában, lányként kezdett boxolni is.

Minden bizonnyal interszexként született és emiatt magasabb a tesztoszteron szintje. Az interszex állapot nem egy újkeletű dolog, nem a »woke« találta ki, hanem az emberiséggel egyidős, csak régebben nem tartott ott az orvostudomány, hogy felismerje.
A sportszerűtlenség nem az, hogy férfiként versenyez női kategóriában, hanem az, hogy sok éven keresztül úgy edzett, hogy a fejlődési zavarát nem kezelte a felkészülési időben hormonblokkolókkal. Nem fair play olyanok között versenyezni, akik testfelépítése jelentősen eltér a tiedtől.

Az igazán övön aluli ütés mégis az a transzfóbia és gyűlöletkeltés, amit egyesek megengedhetnek maguknak a patriotizmus oltárán.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 254 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolt
2024. szeptember 14. 22:15
Mivel ezen illetők a sexualitasból kifolyólag akarnak szerzni jogot. Van egy olyan szexualitas hogy bisex. Akkor mehet a féri a női sportba? A válasz nem. A született nő ,vagy férfi mindig azonos marad,még ha esetleg operáltatná magát,illetve annak illene maradni.Csak az agyilag sérült ferdítheti el szerintem.A sexuális hovatartozás nem lehet előny,sem hátràny.Különben bármely heteronak is joga kellene lenni női sporban ha ő azt állítja magáról valójában nő,így nincs joga egy biológialag férfinek a női nemben spotrban villogni. Eltekintev a csiga embertől aki rendelkezik mindkettő nemiszervvel,ő szabadon választhatna.Nem az agyuk sexuális igénye határozza meg férfi,vagy épp nő valaki.A nő bisexként is nő marad hasonlóan a férfiak.Csak a lágyagyuak másképp magyarázzák.a sexuális igényüket.A nemet a természet alakítja a sexuális igényt a környezet stb. Szerintem.
Krupp Skya
2024. szeptember 14. 10:37
Rossz ÁVÓ-s dumát olvashattam volna ha nem olvastam volna el a szerző ÁVH-hoz hű nevét. Bedő Dávid bedőt az ÁVH-nak.
Picnic Niki
2024. augusztus 11. 12:11
ha intersexes, akkor egy másik intersexűvel kellene boxolnia vagy szűljön egy gyereket, azt' elhisszük, h nő :D
balbako_
2024. augusztus 04. 17:02
Dávidka! Biológiaórán nem meséltek a kromoszómákról? Mielőtt hülyeségeket írsz előtte tanulmányozd! És még egy apróság ez tudomány és nem hit kérdés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!