Teljesen kiborult az ország a brutális karateoktatón, nem marad következmények nélkül a gyerekbántalmazás

2024. július 20. 06:11

A miniszterelnök is megszólalt az ügyben, szerinte megbocsáthatalan dolog történt a kalandparkban.

2024. július 20. 06:11
null

 

Az elmúlt napokban egy igen megrázó gyermekbántalmazással kapcsolatos videó borzolta a magyar közélet kedélyeit.  A Szolnoki Városüzemeltetési Kft. a Facebook-oldalán tett közzé egy megrázó felvételt. A felvétel a város által üzemeltetett Szolnoki Kalandparkban készült, és a kezdőképen egy sisakos gyerekcsoport látható, ahogy az árnyékban várakoznak. A videón egy férfi, a csoport egyik felügyelője, a karjánál fogva megragad egy gyereket, néhány méterrel odébb húzza a gumiburkolatú futókör fölé, majd olyan erővel rúgja ki a gyerek lábát, hogy az beveri a fejét a földbe, és másodpercekig mozdulatlanul fekszik, egészen a felvétel végéig.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A Facebook-posztban a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. kifejezi meglepetését és sajnálatát az incidens miatt, és kijelentik, hogy nem gondolták volna, hogy egy vidéki csapat látogatása ilyen súlyos következményekkel jár. 

„A gyerekekkel érkező felügyelő viselkedése semmilyen körülmények között nem elfogadható. A gyermekbántalmazás minden formáját elítéljük!” 

– írták.  A posztban továbbá közölték, hogy rendőrségi feljelentést tettek.

Ezt is ajánljuk a témában

A Szolnoki Rendőrkapitányság a megerősítette, hogy ismeretlen tettes ellen nyomozást folytatnak garázdaság vétségének gyanúja miatt, de a nyomozás érdekeire való tekintettel további információkat nem közöltek az ügyről.

Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a videó alatt megjegyezte, hogy „Felháborító, mélységesen elítélendő viselkedés, köszönöm a gyors intézkedést!"

A rendőrség garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazás kapcsán; a nyomozók kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét, a férfi jelenleg külföldön tartózkodik – tudatta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a police.hu honlapon.

A közlemény szerint a szolnoki kalandpark üzemeltetője július 15-én írásban tett feljelentést a rendőrségen, miután tudomásukra jutott, hogy a kalandparkban egy férfi bántalmazott egy gyermeket. Az esetről videófelvétel készült, amely azonnal elterjedt az interneten.

A videó megtekintését csak erős idegzetű nézőinknek ajánljuk: 

A Szolnoki Rendőrkapitányság garázdaság vétségének gyanúja miatt rendelt el nyomozást. A nyomozók haladéktalanul megkezdték a körülmények tisztázását, elemezték a kamerafelvételeket és tanúkat hallgattak ki; kétséget kizáróan beazonosították az elkövető kilétét. Az orvosi látlelet és vélemény alapján a gyermek nem szenvedett sérülést a bántalmazás során – tették hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Kitértek arra is, hogy mivel a cselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfi jelenleg külföldön tartózkodik, gyanúsítotti kihallgatására eddig nem kerülhetett sor, azonban felvették vele a kapcsolatot és beidézte a hatóság. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

A rendőrség vizsgálja azt is, hogy más, vagy súlyosabb bűncselekmény megvalósult-e az ügyben.

Schobert Norbert: Baseball ütővel törném el a bántalmazó térdeit 

Az üggyel kapcsolatban hírességek és politikusok is megszólaltak. 

Schobert Norbert szerint az, hogy egy karatemester rárúg egy 23 kilós gyerekre nem más, mint védtelen személy ellen súlyos testi sértés kísérlete. „Belehalhatott volna a kisfiú, és ő segítséget sem nyújtott neki, nem is foglalkozott vele. Ha én ekkor még százados lettem volna, ezt az embert őrizetbe vettem volna. Először is egy elmeorvosi megfigyelésre vittem volna, mert tuti, hogy flúgos a csávó, és utána mindenképp letartóztatom” – mondta el Schobert, majd arra is kitért, hogyan reagált volna a történtekre, ha az a saját gyerekével történik. Schobert elmondta, hogy nem tudna megverni egy három danos karatemestert, de 

egy fém baseballütővel „eltörte volna mindkét térdét”, és azt várná, hogy van büntetőjogi következménye a sztorinak.

Orbán Viktor: Ilyen emberekre nem akarjuk rábízni a gyerekeinket!

Az ügy súlyosságára tekintettel a miniszterelnökhöz is eljutott, aki szintén elítélően nyilatkozott az üggyel kapcsolatban. „Nekem is van öt gyerekem, akiket táborba adtam nyaranta” – kezdte az üggyel kapcsolatos eszmefuttatását Orbán Viktor. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Hozzátette: „Nem kell túlbonyolítani a dolgot: tudom, hogy ki szervezi a tábort, és ez az ember, a szervező felelősséggel tartozik érte. Gondoskodik róla, vigyáz rá, és a gyerek hasznosan tölti el az idejét”. Ilyen egyszerűen nem fordulhat elő – szögezte le Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában a szolnoki kalandparkban történt gyermekbántalmazási eset kapcsán. 

A miniszterelnök hangsúlyozta: 

a kormánynak az a dolga, hogy aki nem tud ennek a felelősségnek megfelelni, az ne szervezzen tábort.

 Ilyen emberekre nem akarjuk és nem is fogjuk rábízni a gyermekeinket – szögezte le interjújának végén a kormányfő.

***

 

Összesen 219 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:31
🍓 ️ ­É­r­­­t­­­é­­k­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­­s­z­­­e­x­i­­­ ­­p­­u­n­­­c­­i­­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
zsolti123
2024. július 21. 00:50
bagoly-29annakiss30 2024. július 20. 11:19 bagoly-29 2024. július 20. 10:54 • Szerkesztve Boszorkányüldözés? tv2play.hu/tenyek_plusz/tenyek_plusz_adas_2024__julius_19__pentek POKOLI DRÁMA! - Kameránk előtt omlott össze, kikészült az interjú közben a nő, akit állítása szerint többször megerőszakolt a karateedző! Az a férfi, aki felrúgta a kisfiút! Most sorra állnak fel azok, akiket elmondásuk szerint bántalmazott,
obi-wankenobi
2024. július 20. 16:07
Kb 10 éves lehettem, amikor a tanárom, aki a saját rokonom volt, felpofozott. Akkora pofonokat kaptam, hogy szó szerint csillagokat láttam. Ha ezt most valaki feltette volna egy közösségi oldalra, a tanárt elítélték volna brutalitása miatt. Valakit érdekel, hogy miért kaptam a pofonokat? Mert az embereket az sem érdekli, hogy egy karate edző miért fegyelmez. Piszkosul megérdemeltem! Egy fa kérgét hasítottam le. Egy olyan fa kérgét, amit nemrég ültettek és ez a fa fontos árnyékul szolgált a játszótéren. Felnőttként teljesen igazat adok a pofonért. Azért a pofonért, amiért az emberek a tanárom fejét vennék.
obi-wankenobi
2024. július 20. 15:51
Valakit érdekel, mi volt az eset előtt? A karate edző rászólt a gyerekre, hogy ne szekálja a társát. A karate edző többször figyelmeztette a gyereket, hogy ne szekálja a társát. A gyerek mindezek ellenére hülyére vette a tanárt és továbbra is szekálta a társát. A szekált gyerek egyedül a tanártól kaphatott segítséget. A szekált gyerek lelki állapotával törődik valaki? Ha az én gyerekemet szekálta volna az elgáncsolt gyerek, Teljes mértékben igazat adtam volna a karate edzőnek, aki egyébként pontosan annyi fegyelmező erőt mutatott be a gyereknek, ami elég volt ahhoz, hogy az agresszív gyerek leálljon a társa szekálásával. Szülőként én is voltam a szekált gyerek oldalán és tudom, milyen az, amikor a gyerekemet szekálják. Ha a karate edzőt elítélik, szabad utat adnak a közösségekben eluralkodó bűnözésnek. Ez is benne van a soros tervben. Vigyázat!! "Futkosunk és félünk!" Ismerős? Csikágó; Szicília; és most jönnek az európai nagyvárosok. Gondoljátok meg, ki Ítéltek el.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!