Portugália
ÉLŐ
Franciaország

Nem hiszek az ostoba Fidesz-szavazó mítoszában

2024. július 03. 13:25

Az EP-választás persze elvben Európáról szól, de a gyakorlatban belpolitikai szimpátiaszavazás.

2024. július 03. 13:25
null
Babarczy Eszter
Telex

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

„Egy hónappal ezelőtt azzal kezdtem itt a Telexen a véleménysorozatomat, hogy a reményről és a remény hiányáról szeretnék írni, különösen a fiatalok között. Az EP-választáson láttunk valamit, amit a remény diadalának lehet nevezni: egy hirtelen feltűnt, jó svádájú fiatalember magával ragadta az ellenzéki szavazók jelentős részét. Programot nem adott, jelentős újdonságot nem mondott, bár nagyon határozottan a centrumba helyezte magát, igényt tartott a nemzeti jelképekre és nem borult le a balliberális szent tehenek előtt, tehát összességében akkor is a jobbközépre lőhetnénk be, ha nem tudnánk, hogy a Fideszben szocializálódott korábban. Ez a siker egyben nagyon nagy pofon az ellenzék pártjainak.

A most már »hagyományosnak« nevezhető ellenzék főként Európával kampányolt. Csakhogy egy fiatal magyar szavazó világképét ma nem az határozza meg, hogy milyen a viszonya Európával, hanem az, hogy milyen a viszonya a kialakult magyar kapitalizmussal. Az EP-választás persze elvben Európáról szól, de a gyakorlatban belpolitikai szimpátiaszavazás. Európa egy távoli bürokrácia, amelynek jótéteményeit már adottnak tekintjük. Hogy mi történik az Európai Parlamentben, az láthatólag nem nagyon mozgatja meg a magyar szavazót.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­É­­­r­­t­é­­­k­­e­l­­­d­­­ ­a­­ ­s­z­­e­­­x­­i­­­ ­­p­u­­n­­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
nempolitizalok-0
2024. július 05. 11:40
Mit számít, hogy egy telexes mit hisz. De legalább sejti, hogy a jóval magasabb gazdasági és politikai teljesítményt nyújtó fideszre, nem az ostobák szavaznak. Nyilván ő sem a szarabbik autószervizbe járkál.
nguru
2024. július 04. 22:21
Én sem! Ugyanis ez nem mítosz! Tény!
Lajoss
2024. július 04. 21:41
…pedig mind az…🤷‍♂️
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!