Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A horvát lap lerántotta a leplet Orbán Viktor legújabb zseniális húzásáról

2024. július 02. 15:17

Jó érzékkel választotta ki a magyar miniszterelnök azt, hogy bejelentse az új politikai formáció megalakulását az Európai Parlamentben.

2024. július 02. 15:17
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A Jutarnji.hr cikke szerint Orbán Viktor borsot tör Von der Leyen és Giorgia Meloni orra alá. A horvát lap szerint a jó politikus egyik igazi jellemzője, hogy mindig képes a megfelelő pillanatot kiválasztani, Orbán Viktor pedig szinte mindig jókor tud reagálni az eseményekre.

A magyar miniszterelnök a vasárnapot, a franciaországi választások napját választotta ki

– ahol kétségtelenül a jobboldal nyert –, hogy bejelentse az új politikai formáció megalakulását az Európai Parlamentben. A lap emlékeztetett: a Fidesz pártja vitába szállt az Európai Néppárttal (EPP), és végül későn, 2021 márciusában kilépett belőle.

Azóta a parlamenti frakciókon kívül van, ami nem kívánatos pozíció az Unió döntéseit befolyásolni akaró politikus számára.

A magyar vezető azért választotta a vasárnapot, mert hétfőn megkezdte az Európai Tanács elnöki tisztét.

A lap szerint Orbán reméli, hogy egy erős képviselőcsoport megalakításával problémákat okozhat Ursula von der Leyen bizottsági elnöki tisztségre történő megszavazásakor, és ami még fontosabb, megnehezítheti a parlamenti munkát a következő öt évben.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­­­ ­­s­z­­e­x­­­i­­ ­­p­­u­n­­c­­­i­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
iimre
2024. július 02. 23:04
"totumfaktum-2 júl02. 15:36 Érdekes megközelítés, hogy a saját, és választók milliói által támogatott álláspont kifejezése a »parlamenti munka megnehezítése«." Ha az EP az európai szavazók (őslakosok) érdekeit képviselné, bizonyára nem ez volna a megfogalmazás, Mivel azonban tudjuk, hogy az EP tevékenysége évek óta és egyre nyilvánvalóbb módon ellentétes a kontinens választópolgárainak akaratával, máris nincs ebben a kijelentésben semmi érthetetlen. • hirado.hu/kulfold/kulpolitika/cikk/2021/09/24/onos-erdekeket-szolgal-az-europai-parlament-nem-az-eu-demokratikus-mukodeset” • korkep.sk/cikkek/politika/2022/08/18/morawiecki-europa-csak-latszatdemokracia-valojaban-egy-oligarchiaval-allunk-szemben/ • foter.ro/cikk/20140404_szentgyorgyi_laszlo_europai_parlament_a_latszatdemokracia_kirakatintezmenye/
Búvár Kund
2024. július 02. 17:43
Orbán és Meloni két, párhuzamosan, de egyeztetett módon működő frakcilót épít. Két nagy létszámú frakció, nagyobb mozgástér, több megszólalási lehetőség, nagyobb befolyás, több tisztség. Már rég le van beszélve, egyeztetve. Orbán semmit nem csinál csak úgy vaktában. A patriótákhoz jönnek még, Jansáék, Wildersék, Le Penék, és a lengyelek és a VOX.
Namond
2024. július 02. 17:27
Jó érzék? Nevetséges. 2018 előtt kellett volna megkezdeni a frakció szervezést. Ez most kapkodás a 24. órában és valószínűleg legnagyobb lehetséges szövetségeseit fogja gyengíteni az EPP helyett. Pedig a célnak annak kellene lennie, hogy az EPP-ből kiváljanak az eddig - állítólag - Orvbán terveit folyóson suttogva helyeslő konzervatív szuverenisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!