Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Orbán Viktor világossá tette, mit kell tennie az Európai Uniónak, ha talpon akar maradni

2024. július 01. 18:46

„A zöld átmenet a legfőbb példája annak, hogy az EU saját ideológiailag motivált céljait igyekszik megvalósítani” – írta a magyar miniszterelnök.

2024. július 01. 18:46
European Council Meeting June 27-28

Nyitókép: Photo by Pier Marco Tacca/Getty Images

Magyarország másodszor is átvette az Európai Tanács soros elnökségét, 13 évvel az első után – írta Orbán Viktor a Financial Times hasábjain.

Miniszterelnökként töltött időm alatt, amelyet két elnökségünk között töltöttem be, szemtanúja lehettem annak, hogy jelentősen csökkent Európa versenyképessége”

– írta a magyar miniszterelnök, majd rámutatott arra, hogy már Helmut Kohl egykori német kancellár szerint is csak úgy tud fennmaradni az Európai Unió, ha a gazdasági versenyképességét sikerül megőrizni.

„Az EU versenyképességének csökkenése az elmúlt évtizedekben egyre növekvő tendenciát mutat. Ez a visszaesés elsősorban az elhibázott brüsszeli döntéseknek tudható be.

A zöld átmenet a legfőbb példája annak, hogy az EU saját ideológiailag motivált céljait igyekszik megvalósítani,

anélkül, hogy tárgyalásokat folytatna az érintett iparágak vezetőivel” – írta Orbán Viktor.

„A hazai tapasztalataink azt mutatják, hogy a gazdasági sikerhez szabad versenyre, valamint vállalkozásbarát környezetre van szükség” – fogalmazott a magyar miniszterelnök, majd többek között azt is kiemelte, hogy például egykulcsos személyi jövedelemadót vezetett be a magyar kormány.

Orbán Viktor arra is rámutatott, hogy a kereskedelmi és befektetési kapcsolatainkat is sikeresen diverzifikáltuk az elmúlt időszakban.

„Fontos célunk, hogy meggyőzzük európai társainkat arról, hogy az egészséges verseny további növekedést eredményez. Különösen új zöld ipari stratégiát javasolunk a főbb ipari érdekelt felekkel együttműködve” – írta a kormányfő, majd megjegyezte, hogy egy gazdálkodó-orientált uniós agrárpolitika alapjainak megteremtése is fontos célkitűzése.

Nem titok, hogy Magyarország versenyképességi stratégiája a német-francia közös gazdasági együttműködésből merített ihletet.

Nem meglepő tehát, hogy Rómával együtt Berlin és Párizs is támogatta a magyar elnökség kezdeményezéseit” – írta Orbán Viktor.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 114 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:06
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­k­­e­­l­d­­­ ­­a­ ­s­­­z­­­e­­x­­­i­­ ­­­p­­u­­n­­­c­­i­­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
Valodi
2024. július 02. 18:45
Palatin 12:58 "te mit csinálni a pénzel, ha kapnál?" - höhöhö ... nemigen vagy képes felfogni, hogy mihez is szóltál hozzá!
Palatin
2024. július 02. 13:04
Orbán árfolyama, - mint higgadt, bölcs, elörelátó, konstruktív, megbízható politikai vezetö -, erösen emelkedöben van a nemzetközi politikai tözsdén. És ez valóban nem függ annak az országnak a nagyságától, gazdasági erejétöl, amelyiknek ö a miniszterelnöke. Ez egy önálló szellemi érték, ami az ö személyéhez kapcsolódík, ahogy egy Nobeldíjas fizikus is származhat egy parányi kis szigetröl. Orbán valóban nem Magyarország, - ahogy ellenfelei lekicsinylöen állítani szokták -, hanem bár egyrészt "kevesebb", de másrészt több. Orbán világpolitikai tényezövé nötte ki magát. Rendkívül örvendetes, hogy egy ilyen kaliberü államférfi vezeti hazánkat. Ha a szívós munkabírását tekintjük: ORBÁN 1 GIGÁSZ Ha a politikai kreativitását tekintjük: ORBÁN 1 GÉNIUSZ Ha mint nemzetösszetartót tekintjük: ORBÁN 1 GARIBALDI Ha karizmáját, látnoki képességét tekintjük: ORBÁN 1 GURU Ha a békéért való bölcs kiállását tekintjük: ORBÁN 1 GHANDI
Palatin
2024. július 02. 13:01
Bigott, becstelen brüsszeli bagázs Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!