Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

A Wall Street Journal már pontosan tudja, mi a terve Orbánnak az uniós elnökséggel

2024. július 02. 14:01

A lap felidézte, hogy a magyar miniszterelnök az elmúlt napokban azt mondta, hogy az elnökséget arra akarja felhasználni, hogy növelje a blokk versenyképességét.

2024. július 02. 14:01
null

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Orbán Viktor újra naggyá akarja tenni Európát, vagy legalábbis „Trump-szerűre” akarja átfényezni. A magyar miniszterelnök a volt elnök nagy rajongója és az európai jobboldal ikonja, aki most fontos időszakban veszi át az uniós elnökséget – írja a The Wall Street Journal.

A lap szerint a Magyarország álláspontja miatt csalódott diplomaták és európai vezetők azzal vigasztalódnak, hogy az uniós elnökség kevés döntési jogkörrel jár.

Az Orbán-kormánynak azonban lehetőséget ad arra, hogy felerősítse a hangját.

Mivel Trump most egyre inkább kezd megerősödni, az amerikai jelöltnek lesz egy szövetségese az Atlanti-óceán túloldalán, aki kiemelt szerepet kap. Orbán azon kevés uniós vezetők közé tartozik, akik nyíltan kérik Trumpot, hogy térjen vissza a Fehér Házba.

A lap bemutatta: a magyar kormány tisztviselői azt állítják, hogy komolyan veszik az elnökséget. Fel akarják gyorsítani az EU nyugat-balkáni bővítését, és Orbán Viktor az elmúlt napokban azt mondta, hogy az elnökséget arra akarja felhasználni, hogy növelje a blokk versenyképességét. Az EU többi tagja azonban szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy Orbán mennyire lesz képes kompromisszumos megállapodásokat kötni.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-115
2024. július 04. 14:59
🍓 ️ ­­É­­r­t­é­­­k­­e­­l­d­­­ ­­a­­­ ­s­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­­­u­­­n­­c­­i­­m­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
Nasi12
2024. július 02. 16:13
Akkor már nincs sok hátra, hogy Viktor is megtudja. Remélem nem tölük.:)
nemecsekerno_007
2024. július 02. 15:49
Skywalker_bp 2024. július 02. 14:59 ,,Majd pont ô fogja növel ni az EU versenyképességét…,, Már attól láthatóan javul az EU versenyképessége, hogy elmeszeljük ezt a zöld dzsihádot, amit a libbsik klímavédelemnek csúfolnak.
pipa89
2024. július 02. 15:40
A WSJ megfejtette Orbánt? Hümm...ezeket e tényeket Orbán maga közölte a hazai és a nemzetközi médiában. Tehát sikerült a WSJ-nek elolvasni a két heti magyar sajtót. Gratula! Csak súgok, hogy megint lemaradtak, lépés hátrányban vannak Orbánhoz képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!