Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Döntött az amerikai Legfelsőbb Bíróság: Trumpot megilleti a mentelmi jog

2024. július 01. 17:28

A bíróság hétfőn jelentős többséggel hozta meg a döntését.

2024. július 01. 17:28

Nyitókép: JIM WATSON / AFP

A Mandiner korábban beszámolt róla, hogy nem sok esély van arra, hogy Donald Trumpot börtönbe zárják a választások előtt. Ezt a feltételezést még jobban megerősíti az amerikai Legfelsőbb Bíróság hétfői döntése, amely szerint Donald Trump volt elnök jogosult bizonyos fokú mentességre a szövetségi büntetőeljárás alól a hivatali ideje alatt tett hivatalos intézkedései miatt – írja a Breitbart.

A lap arról számolt be, hogy a bíróság 6:3 arányban hozta meg a döntését.

„A hatalmi ágak szétválasztására épülő alkotmányos struktúránk értelmében arra a következtetésre jutottunk, hogy az elnöki hatalom természete lehetővé teszi, hogy a volt elnök bizonyos fokú mentességet élvezzen a büntetőjogi felelősségre vonás alól a hivatali ideje alatt elkövetett hivatalos cselekmények miatt.

Legalábbis az elnök alapvető alkotmányos hatáskörének gyakorlása tekintetében ennek a mentességnek abszolútnak kell lennie”

– fogalmazott John Roberts főbíró.

Az már egyre biztosabb, hogy a Legfelsőbb Bíróság beavatkozása további hónapokig tartó késedelmet garantál, ami azt jelenti, hogy nagyon csekély esély van arra, hogy bármelyik tárgyalás is elkezdődik a november 5-i választások előtt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-113
2024. július 03. 16:07
🍓 ️ ­É­r­t­­é­k­­­e­l­­­d­­ ­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­­­p­­u­n­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­𝐔­𝐍
Mindenhova
2024. július 02. 00:48
"Novicsok-5-blanconegro 2024. július 01. 18:48 Te fosfejű faszkalap, semmire sem mentek a kétharmaddal. Csupán felhatalmazást kaptok, hogy a szarra sem jó alkotmányt kényük-kedvük szerint átírják, hogy megtartsák a hatalmukat. Brüsszelben meg csúnyán felsültek.🤣" Látod ez a te bajod, h. most is ebben a pillanatban is prüsszeli irányításról álmodsz. Ezért kevered a szezont a fazonnal. Mo.-ot lényegileg a fidesz-kdmp irányítja. prüsszelt pedig a háttérhatalom. Vajon érted-e te pedofil állat?
europész
2024. július 01. 23:38
Artatlan embernek mentelmi jog?Furcsa vilag.
valerian-0
2024. július 01. 21:53
A bal libsi csürhe beveheti. hi-hi-hi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!