Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Meglepő fordulat a DK-ban, erre senki sem gondolt a nyári melegben

2024. július 01. 09:39

Az EP-től búcsúzó pártkatona váratlant húzott.

2024. július 01. 09:39
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, volt kormányfő
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

 Fotó: Ladóczki Balázs / Magyar Nemzet

„Az utóbbi hetekben forrt a levegő a DK környékén. A súlyos választási vereség miatt sokan Gyurcsány Ferenc lemondását követelték a baloldali párt holdudvarából. Lamperth Mónika, Lendvai Ildikó és Leel-Őssy Gábor, a DK egyik alapító tagja is megpendítette a pártelnök távozásának szükségességét. Gyurcsány azonban nem teketóriázott, mindenkinek a tudtára adta, hogy ő bizony nem mond le. 

Tehát akik abban bíztak, reménykedtek, hogy Gyurcsány távozik, csalatkozniuk kellett.  Sőt ezzel egy időben meglepő fordulat történt, beindultak Gyurcsány emberei is, Gréczy azonnal a pártelnök védelmére kelt és Ara-Kovács Attila is hitet tett a DK-vezér mellett. Ara-Kovács annyira belelendült, hogy alaposan túlfényezte Gyurcsányt:

»Ő pontosan tudja, hogy szerintem már 2009-ben sem lett volna szabad lemondania. Világválság volt, az MSZP-ben már uszultak, az SZDSZ már kint a Fodor–Kóka háborúba fulladva, a nagy közös európai segélycsomag terve elvetélt – érdekes, a Covidnál megcsinálták. Szóval, volt szorító kényszer, de mégis maradni kellett volna. A távozás idején az általa vezetett MSZP-nek még másfél millió szavazója volt. (Több, mint amennyi most Magyar Péternek…) Ha azt megőrzik, nincs kétharmad. Ő pedig – ha marad – rendesen kampányolt volna.«

A politikus véleményével szemben ugyanis sokkal inkább az az álláspont politológusi körökben, hogy évekkel hamarabb, már 2006-ban le kellett volna mondania Gyurcsánynak, és akkor talán nem lett volna kétharmados Fidesz-győzelem.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. július 02. 19:27
Kell a Feri... Harc a Peti ellen..
survivor
2024. július 02. 19:22 Szerkesztve
" Ne bántsd a Ferit !" Inkább a Peter Magyart...
sexykitty-104
2024. július 02. 17:02
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­k­­­e­l­d­ ­­a­­ ­­s­­­z­­­e­­x­­i­­­ ­p­u­­n­c­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
DrPepper
2024. július 02. 08:23
Közös haza. Közös Európa. Közös lista. Közös ülés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!