Rácz András a békemisszióról: „Orbánnak se terve, se mandátuma, se hitelessége nincs”

2024. július 16. 14:35

A külpolitikai szakértő nem hisz a magyar miniszterelnök tervében.

2024. július 16. 14:35
Italian Daily Politics 2024

Nyitókép: Photo by Simona Granati - Corbis/Corbis via Getty Images

„Orbán »békemissziója« nem fog békét hozni Ukrajnában, ez (sajnos) teljesen biztos” – írta Rácz András a Facebook-oldalán. „Egyrészt, a háborút jelenleg a katonai események dinamikája határozza meg, mindkét fél fegyverrel akarja elérni a céljait.

Másrészt, Orbánnak se terve, se mandátuma, se hitelessége nincs – így pedig nem lehet közvetíteni”

– írta a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója. Az elemző szerint „a novemberi amerikai elnökválasztás értelemszerűen kulcsfontosságú mindkét fél számára – ám bárki is győz, 2025 január 20. előtt nem fog hivatalba lépni. Ergo, ennél korábban de jure nem fog tudni semmiféle döntést hozni az új amerikai adminisztráció – ez pedig még majdnem pontosan hat hónap mostantól számítva”.

„Azaz szaladgálhat Orbán Viktor fel-alá a világban annyit, amennyit csak akar, visszaélve az EU-elnökség adta láthatósággal, de a háború folyására ez rövid, hathónapos távon semmiféle érdemi hatást nem fog gyakorolni” – írta Rácz András.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 272 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000061
2024. szeptember 06. 15:29
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­­é­k­­­e­­l­­­d­­ ­­a­­ ­­s­­z­­­e­­­x­­i­ ­­­p­­u­n­­­c­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
NiewiederGyurcsány
2024. július 18. 14:10
Minek szólaltál meg? Az ilyen ember, jobb, ha befogja a pofáját!
patriota-0
2024. július 17. 19:08
Ez mitől szakértő?
K4t1nk4
2024. július 17. 18:05
Hitelesség dolgában te a nullával egy szinten vagy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!