Brüsszelből kapott óriási dicséretet Orbán Viktor, ezért jobb, mint Von der Leyen, Scholz és Macron

2024. július 12. 12:54

Egy dolog miatt lehetséges, hogy csak a magyar miniszterelnök tud kiállni a béke mellett – mindezt pedig a kormány egyik leghangosabb brüsszeli kritikusa vallotta be.

2024. július 12. 12:54
null

Nyitókép: Photo by JOHN THYS / AFP

Orbán Viktor egy nagyon egyszerű oknál fogva kezdett bele a békemisszióba, mégpedig azért, mert megteheti – írja az Euractiv.

A lap szerint nem kizárt, hogy még nem jött el a tárgyalások ideje, viszont Orbán Viktorral ellentétben más európai vezető nem lenne képes ilyen nyíltan kiállni a béke mellett.

Ursula von der Leyen például még mindig azzal van elfoglalva, hogy újra az Európai Bizottság elnöke legyen. Emmanuel Macron francia elnök pedig a lap szerint saját magát lőtte lábon az előrehozott választások kiírásával, Olaf Scholz pedig szintén meggyengült Németországban.

A lap megjegyezte, hogy a magyar miniszterelnökkel ellentétben más európai vezetőnek nincs megfelelő tekintélye egy ekkora jelentőségű küldetéshez.

Az Euractiv végül megjegyezte, hogy Oroszország jelenleg rossz állapotban van, így Vlagyimir Putyinnak érdeke, hogy rövidesen befejeződjön a háború.

A Mandiner csütörtökön beszámolt róla, hogy Ukrajna újra elkezdte keresni a lehetőséget, hogy felvegyék a kapcsolatot Oroszországgal az orosz-ukrán háború békés rendezése érdekében. Ennek ellenére az oroszok nagyon hamar lecsavarták Zelenszkij mestertervét.

Oroszország nem vesz részt Ukrajna tervezett második békecsúcsán”

– számolt be róla a Kyiv Independent. Erről a lap beszámolója szerint Mihail Galuzin orosz külügyminiszter-helyettes beszélt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 223 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2024. július 12. 19:47 Szerkesztve
>>orrban 2024. július 12. 17:49 Brühühüü, a szankciók nem működnek:DDDDDDDDDDDDDDDDDD Lezuhant egy orosz Superjet, a személyzet meghalt, utasok nem voltak a gépen A szankciók miatt a gép nyugati alkatrészeit nem tudják beszerezni a gyártók<< Okés. Most rugaszkodjunk el attól, hogy egy valamilyen sajtótermék egy 8.000 kilométerrel odébb történt eseményt fiktíve magyaráz tények birtoklása nélkül. Milyen gyártók nem tudnak alkatrészeket beszerezni? Hogy szállt fel alkatrész nélkül a gép? Köszönöm!
KaraKedi23
2024. július 12. 19:37
kunfia1 2024. július 12. 17:55 *Roviden, ukrán bábállam a magyar határoknál, miután kiléptunk a NATObol.* Na, ez aztán egy lázálom kunfióka! Mellesleg a szóban forgó ország, Ukrajna már MA is egy bábállam! Csak nem a ruszkiké, hanem egy másik birodalomé.
falcatus-2
2024. július 12. 19:19
kunfia1 2024. július 12. 17:39 Orbániában a korrupcio Napja maga Orbán, az világítja be a lopási lehetoségeket...." Világosítson meg bennünket is. Milyen lopási lehetőségeket világított be, mikor és hogyan?
5m007h 0p3ra70r
2024. július 12. 19:11
>>kunfia1 2024. július 12. 17:55 Chekke-Faintkunfia1 2024. július 12. 15:04 Olyan békét. Neki és Orbánnak ruszki mír kell. Az ukik kivonulnak 4 megyébol, a nyugat kivonja a fegyvereit, loszerét, a 97után csatlakozottak kilépnek a NATObol, az EU visszavonja a szankciokat, na ezután tárgyal ruszkiland, azaz eloadja a további koveteléseit. Roviden, ukrán bábállam a magyar határoknál, miután kiléptunk a NATObol.<< Kávézacc vagy csirkecsontok?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!