Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Amerikából pénzelt baloldali pártok és lapok támadták a kínai vakcinát – Magyarországon is!

2024. július 03. 18:12

A szálak egészen a Pentagonig érhetnek, a cél pedig nem volt más, mint Kína lehető leghatékonyabb akadályozása a járvány alatt.

2024. július 03. 18:12

Nyitókép: MTI archív

Újabb fizetett akció derülhet ki a Magyar Nemzet és az Origo cikkeiből, amelyeknél a baloldali médiumok és pártok ezúttal a kínai és orosz vakcinák elterjedését akadályozták. A koronavírus-járvány idején az említettek összehangolt kampányt folytattak a Sinopharm és a Sinovac oltóanyagokkal szemben. A legújabb bukásáért mindenki mást okoló Gyurcsány Ferenc 2021 elején egész pontosan petíciót indított azért, hogy hazánkban elérhetetlenek legyenek a kínai vakcinák, a Momentum és Fekete-Győr András pedig követelte, hogy a kínai vakcinával először a kormánytagok oltassák be magukat.

Ezt is ajánljuk a témában

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban mind a kínai Sinopharm, mind a Sinovac vakcináját hitelesítette, és felvette a Covid–19 elleni védőoltások listájára, miután a testület meggyőződött a szóban forgó oltóanyagok biztonságosságáról és hatásosságáról.

Ez az ügy már csak azért is izgalmas, mert a Reuters hírügynökség június 14-én tette közzé azt az oknyomozó összeállítást, amely szerint a Covid-járvány idején az amerikai védelmi minisztérium egy titkos módszerekkel lefolytatott kampány során igyekezett kétségeket ébreszteni a Kínából származó vakcinák és más életmentő segédeszközök biztonságosságával és hatékonyságával kapcsolatban. Ez az elemzés számos olyan, a pandémia idején Magyarországon megjelent, a kínai oltóanyagokat kritizáló cikket leplezett le, amelyek megrendelői között külföldi, leginkább amerikai szereplőket találhatunk.

Ezt is ajánljuk a témában

A közzétett iratok és adatok alapján az amerikai székhelyű szervezetektől komolyabb pénzügyi támogatásban részesültek olyan Magyarországon üzemeltetett médiumok, amelyek a járvány idejében és csúcspontján több, a kínai vakcina hatékonyságát és biztonságosságát kétségbe vonó írást tettek közzé. A 444 mögött álló Magyar Jeti Zrt.-nek 49 500 dollárt (18 millió forint) folyósított a Soros Györgyhöz köthető Open Society Institute, 

a kiadó ráadásul a szintén tengerentúli Google Digital News Initiative Innovation Fund pályázata keretében részesült 32,2 millió forintban. 

A Telex kiadója, a Van Másik Zrt. hasonlóképpen az amerikai külügyminisztérium által finanszírozott DRL-től (Bureau of Democracy, Human Rights, and Labor) 740 000 dollár (270 millió forint) támogatáshoz jutott, és egyéb amerikai eredetű pénzügyi forrásokkal is kapcsolatban állt (Google Partner Project: 1 144 000 forint; Internationales Presse Institut: 8 033 000 forint).

A Covid Kínából jött, a vakcina is Kínából jött, ne bízz Kínában!”  – az amerikai fegyveres erők kötelékébe tartozó személyek többek között ilyen üzeneteket terjesztettek a közösségi médiában.

Az eset nemcsak azért példaértékű, mert bizonyítékok vannak arra, ahogy amerikai szervezetek a magát függetlennek kikiáltó sajtótermékeket és baloldali pártokat pénzelnek azért, hogy befolyásolják a közvéleményt, de azért is, mert azóta több másik vakcinával kapcsolatban is felmerültek problémák. És ugye mondanunk sem kell, hogy ha nincs a fizetett ellenszél, talán az oltottak egy része is az egyébként megbízható oltásokat választja. A negatív hangvételű cikkek teljes listája az Origo oldalán található.

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-118
2024. július 05. 15:24
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­­k­­e­­l­­d­­­ ­­­a­ ­­­s­z­e­x­­i­ ­p­u­­­n­­­c­­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­𝐔­­­𝐍
MaBaker
2024. július 04. 11:19
Amennyire támadták a keleti vakcinákat, ugyanezek annyira nyomatták az mrns fost.
Zsolakomarom
2024. július 03. 19:48
Ork ban csokos ceg importalta a nyugati meg a kinai vakcinat is (meg a horkolasgatlot is), 100milliardokat nyulva a kozosbol Szoval nem kellene melyebbre turni
balbako_
2024. július 03. 19:33
Mi elfogadtuk a kínait és nem bántuk meg. Amúgy akik lelkesen továbbították ezeket a dezinformációkat nem lehet beperelni azért, mert valaki akkor amikor csak kínai vakcina volt elérhető nem oltatott és súlyos fertőzést kapott, vagy bele is halt a járvány idején? Megérdemelnék!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!