Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Gyurcsány 15 perc alatt bebizonyította, hogy nem Gyurcsánynak köszönhető a négy Fidesz-kétharmad (VIDEÓ)

2024. július 02. 11:19

Bajnai, Mesterházy, Lendvai, Schiffer, Szél, Hadházy, Fekete-Győr, Vona, Márki-Zay... – sorra vette az elbukott választások felelőseit Gyurcsány Ferenc. A legutóbbi kapcsán például közölte: „ha valamiért, a 2022-es Fidesz-kétharmadért én egyáltalán nem vagyok felelős”.

2024. július 02. 11:19

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány Ferenc keddi, Facebook-oldalára feltöltött videójában arra tett kísérletet, hogy bizonyítsa: miért nem „Gyurcsánynak köszönhetjük a négy kétharmadot”. Ennek érdekében a jobb napokat is látott Gyurcsány-párt vezére sorra vette az ellenzék kétharmados választási bukásait és még azt a szívességet is megtette követőinek, hogy minden választás kapcsán konkrétan megnevezte a szerinte a bukásért felelős politikusokat, pártokat.

A 2010-es választás kapcsán a jelenlegei kormánypártok kétharmados győzelmét illetően Gyurcsány Ferenc bevallotta: azért a bukásért ő „is” felelős, „na, de ki még? Igazából ez a kérdés” – tette hozzá gyorsan a DK-s politikus. 

A 2010-es választást megelőző utolsó évben Bajnai volt a miniszterelnök – idézte fel Gyurcsány Ferenc, aki szerint Bajnai két dolgot csinált, illetve nem csinált. Itt Bajnai szemére vetette Gyurcsány Ferenc, hogy távol tartotta magát a kormánypárt küzdelmétől, valamint azt is, hogy Bajnai akkoriban közölte: 

Orbán Viktor éppúgy hazafi és demokrata, mint Mesterházy Attila.”

Ugyanis Gyurcsány szerint Bajnai ezzel azt üzente a választóknak, hogy mindegy, hogy kire szavaznak. De Mesterházy-t (mint akkor miniszterelnök-jelöltjét), valamint Lendvai Ildikót (a párt akkori elnökét) sem kímélte. Utóbbiak ugyanis azért felelősek szerinte a kétharmadért, mert a kampányban „eltitkolták” az „eredményeket”, amelyeket még Gyurcsány Ferenc vezetése alatt elértek.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány 2014-ről: A Jobbik és az LMP a hibás, meg Vona és Schiffer a hibás

Gyurcsány a 2014-es választások kapcsán elmondta,

szerinte ha 2014-ben összefogott volna a Jobbik (Vona Gábor vezetésével) és az LMP (Schiffer András vezetésével) az ellenzék többi pártjával (vagyis velük, Gyurcsányékkal is), akkor „ad abszurdum, nem a Fidesznek van kétharmada, hanem az ellenzéknek  lett volna jelentős többsége, jó esetben kétharmadunk, de külön indultak”

– magyarázta szigorúan a DK-vezér. Hozzátéve, hogy „nem azért, mert a Gyurcsány akart külön indulni”. A politikus 4 olyan körzetet is kiemelt, ahol ha csak az LMP összefogott volna velük, szerinte nem lett volna kétharmada a Fidesz-KDNP-nek.

Gyurcsány 2018-ról: Az LMP a hibás, meg a Momentum a hibás, meg Szél Bernadett meg Fekete-Győr a hibás

Gyurcsány Ferenc szerint 2018-ban az volt a baj, hogy nem értették meg az ellenzéki pártok, hogy vissza kell lépni a támogatottabb párt és/vagy támogatottabb ellenzéki jelölt számára, hogy legyőzhető legyen a Fidesz kétharmada. 

A DK 61 helyen vonta vissza jelöltjeit az akkor támogatottabb MSZP-nek – húzta alá morcosan Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy „mit tett a többi? Csaknem semmit.”

Sem az LMP (akkori elnökeként  Szél Bernadett-tel és Hadházy Ákossal), sem a Momentum (akkori elnökeként Fekete-Győr Andrással) „nem volt hajlandó visszaléptetni saját, sokkal esélytelenebb jelöltjét”. Gyurcsány aztán még azokat az ellenzéki politikusat is felsorolta, akik szerinte emiatt nem győztek. Többek között Gy. Németh Erzsébetet, valamin Nidermüller Péter nevét is felsorolva. Valamint leszögezte: szerinte

2018-ban azért veszítettek, „mert az akkori LMP, az akkori Momentum és az akkori Jobbik nem volt hajlandó együttműködni a DK-val és az MSZP-vel”.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyurcsány 2022-ről: Ha valamiért, akkor (ezért a kétharmadért) végképp nem Gyurcsány a hibás

A DK elnöke szerint az ellenzék '22-ben tele volt reménnyel. Még egy Závecz-kutatás eredményéből is felolvasta: 2021-ben 2 százalékponttal (nem százalékkal! - a szerk.) „verik a Fideszt október-november környékén, aztán győz Márki-Zay az előválasztáson”.

Aztán Gyurcsány felidézte: arra kérte őt Márki-Zay, hogy tűnjön el  a kampányból, mert szerinte az akkor lesz sikeres, ha Gyurcsány nem muatkozik. 

Nem is mutatkoztam”

– idézte fel Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, hogy Dobrev Klára is alig volt látható a kampányban. Szerinte ennek ellenére 2022 februárjában érdemben már újra a Fidesz vezetett, és aztán jött a háború, „ami még inkább felforgatja a viszonyokat”, és „végül a Fidesznek kétharmada volt”.

„Ugye, értik? Az ellenzék együttműködött. Tudták, hogy ebben az együttműködésben ott van a DK és Gyurcsány. Ez az együttműködés 2021 októberében annyi támogatást kap, hogy verjük a Fideszt. Aztán Márki-Zay Péter vezetésével én eltűnök, nem is látszom, nem azért nem jönnek az ellenzéki választók, mert ott vagyok, hanem másért, és újra Fidesz-kétharmad van” – summázta Gyurcsány Ferenc.

„Ha valamiért, a 2022-es Fidesz-kétharmadért én egyáltalán nem vagyok felelős”

– húzta alá Gyurcsány Ferenc.

A politikus teljes videóját itt nézheti vissza:

 

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zatoicsi
2024. július 03. 14:35
Kurvafi vagy geci gyurcsány. A bolsevikzsidó "sándorzsuzsa" féle gebedt zsidajai nem ítéltek el, de a nép 4 évente ítél.
budzsak
2024. július 02. 18:59
Tetszik ez a levezetés, aminek a matematikai eredménye, hogy 91.66 százalékban nem Ferenc a felelős (=11/12).
Dunhill67
2024. július 02. 17:54
14 éve kizárólag te vagy a felelős,te alkoholista szarházi féreg (+ hazaáruló:).....te mozgatod a bábukat,de ha eltűnnél a retkes kurva anyádba már végre,talán a neokomcsik 8-10 év alatt úgy ahogy "helyrerázódnának"....bár én azt nem szeretném,maradj patkány amíg a májad még bírja...addig garantált a Fidesz kétharmad:))
budzsak
2024. július 02. 16:12
"Nincs üvegplafon" , mondta Klára. "Úgy is lett!" (szallas.hu)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!