Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Gyurcsány Ferenc: Demokratikus, hazafias sajtó nélkül nincs erős, demokratikus Magyarország

2024. június 30. 09:25

A korábbi miniszterelnök az újságírással kapcsolatban fejtegette véleményét.

2024. június 30. 09:25

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Gyurcsány Ferenc legújabb Facebook-bejegyzésében az újságírással kapcsolatban elmélkedik. Leírja, hogy szerinte ma már hajlamosabbak vagyunk egy közösséget követni, mint önálló döntést hozni, mert egy „elismert, híres, elfogadott ember követése is megspórolhatja az önálló véleményalkotáshoz szükséges tájékozódást, elemzést, a mérlegelés fáradságos munkáját.”

Hozzáteszi, hogy az emberek többsége ha újságot választ, akkor azt hiszi, hogy „csak” értékrendet választ, valójában viszont olyan véleményt, amely nagy valószínűséggel azonos a sajátjával.

A tájékozódásnál sokszor fontosabb, hogy az újságolvasással megerősítést nyerjen saját véleményünk, valamely véleményközösséghez való tartozásunk 

– véli a politikus. 

„Az ellentétes állásponttal való találkozás diszkomfortot okoz, mert arra kényszeríti az embert, hogy újra átgondolja saját véleményének helyességét, és ki akarja fél életét az önmagával folytatott mérlegelő viták sorozatával tölteni?” – teszi fel a kérdést Gyurcsány Ferenc. A korábbi miniszterelnök hangsúlyozta, hogy „az újságot, internetet olvasók többsége mindezzel sokkal kevésbé van tisztában, mint gondolnák és gondolnánk, többségüknek az az önképe, hogy azért olvas, hogy tájékozódjon.” 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2024. június 30. 18:25
...nem ezt mondták,Feri... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Box Hill
2024. június 30. 17:12
"Demokratikus, hazafias sajtó nélkül nincs erős, demokratikus Magyarország" - Kell még valamit mondanom Lendvai Ildikó cenzor elvtársnő?
omega
2024. június 30. 16:27
Van demokratikus, hazafias sajtó! Nézd a HírTV-t Feri!
sexykitty-101
2024. június 30. 15:55
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­k­­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­p­u­­­n­c­i­m­­­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­­­𝐗­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!