Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Orbán Viktor: Minden egyes hónappal, héttel közelebb került Európa a háborúhoz

2024. június 08. 11:06

A miniszterelnök elmondta a véleményét Szentkirályi Alexandra visszalépéséről is.

2024. június 08. 11:06

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

A kampányhajrában interjút adott a Magyar Nemzetnek is Orbán Viktor. 

Arra a kérdésre, hogy miért kezelik kiemelten a háború kérdését, a kormányfő azt válaszolta, hogy „a választás mindig két dologról szól. Az első, hogy jó vezetőket kell választani. A kérdés csak az, hogy ki a jó vezető. 

Mert aki jó vezető napsütésben, nem biztos, hogy jó a viharban is. 

Ezért a második dolog a megfelelő személyiség megtalálása. Vagyis tudni kell, hogy mire keressük a vezetőt, hogy mi áll előttünk. Miután messze a legfontosabb kérdés, hogy lesz-e közvetlen háború Oroszország és Európa között, ezért most erről kell beszélni”. 

Majd leszögezte, 

nekünk olyan vezetőket kell választanunk, akik képesek megakadályozni, hogy Európa belesodródjon egy Oroszországgal szembeni háborúba”.

Ezt is ajánljuk a témában

Győzni kell! – Orbán Viktor a Mandinernek

A miniszterelnököt kérdeztük a Robert Fico elleni merényletről, az európai hadsereg gondolatáról, a magyar–kínai kapcsolatokról, Ursula von der Leyen újrázási esélyeiről, a NATO-főtitkár lehetséges személyéről és a közelgő foci-Eb-ről is.

 

„Ez a folyamat csak gyorsul”

A lap azon felvetésére, hogy a miniszterelnök ellenfelei szerint „erősen túloz” a háború ügyében, felidézte, hogy „a 2022-es választási kampányban azt mondták, túlzás, hogy Magyarország egy elhúzódó háború vízióját festi föl, és állítja a magyar választás középpontjába. Túloztunk? Nem. 

Az elmúlt két évben minden egyes hónappal, héttel közelebb került Európa a háborúhoz. És ez a folyamat nemhogy nem lassul, hanem gyorsul” 

– emelte ki Orbán Viktor aki azt is hangsúlyozta, hogy „a mi helyzetértékelésünk a háború kitörése óta következetes, és az idő folyamatosan igazolja”

„Fontos lenne, hogy a Fidesz nyerjen, de még lényegesebb, hogy a mostani városvezetés menjen”

Az interjú során érintették Szentkirályi Alexandra pénteki visszalépését is. A történtekre Orbán úgy reagált, hogy „igaza van Szentkirályi Alexandrának, aki azt mondta, a legfontosabb cél, hogy új fejezetet lehessen nyitni Budapest történetében. Ha ugyanis az folytatódik, ami most van, az csak hanyatlást, gyengülést hoz, és az életszínvonal romlását okozza a fővárosban”

Ezt is ajánljuk a témában

Kiemelte, 

természetesen fontos lenne, hogy a Fidesz nyerjen, de ennél van lényegesebb dolog, ez pedig az, hogy a mostani városvezetés menjen. 

És miután nem neki volt a legnagyobb esélye a városvezetés eltávolítására, hanem egy másik jelöltnek, ezért ő a visszalépést javasolta. Mi ezt elfogadtuk” – mondta el Orbán Viktor.

 A teljes interjút ITT olvashatja.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Egymillió Találkozás Napja aktában.

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. június 08. 19:28
A rémhírterjesztés Btk. tétel.
Lajoss
2024. június 08. 15:03
Hitvány,hazaáruló,tolvaj disznó. 🤮🤮🤮
2024. június 08. 15:03 Szerkesztve
...
Ízisz
2024. június 08. 15:00
Z. A hülyén vigyorgónak akkora lenéző pofája volt eddig a jobboldali emberekkel, a médiamunkásokkal, a kormány politikusaival szemben, most meg picsog a mocskos parasztja!!! Rájött, hogy hatalmas bukta van!!! Be van szarva!!! A gazdi sem tudja megmenteni!!! 💯😆😝👏❗
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!