Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

„Ez a sérülés brutális” – megszólalt a Varga Barnabást ellátó sebész

2024. június 26. 07:05

A többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett játékos még legalább fél évig nem léphet pályára.

2024. június 26. 07:05
Scotland v Hungary: Group A - UEFA EURO 2024

Nyitókép: Sebastian Frej/MB Media/Getty Images

A hogy lapunk korábban megírta, a magyar válogatott középcsatára, Varga Barnabás súlyos sérülést szenvedett a Skócia elleni Európa-bajnoki mérkőzésen. A többszörös arckoponyacsont-törést szenvedett játékos még legalább fél évig nem léphet pályára.

Megszólalt a Varga Barnabást ellátó sebész

Mindent elkövetnek a csatár gyógyítása érdekében, de ilyenkor a nagy kérdés inkább az, hogy lelkileg miként tudja majd feldolgozni a történteket 

– nyilatkozta az InfoRádiónak Knoll Zsolt sportsebész, a játékost ellátó Emineo Magánkórház igazgatója.

„Ez a sérülés brutális” – összegezte a sportsebész, aki kiemelte, hogy a skót kapus könyöke olyan helyen találta el Varga fejét, ahol a csontok eleve vékony falúak, ezért az ütés hatására a koponya orr- és szem alatti rész is összeroppant. A szakember szerint fennállt a veszélye annak is, hogy a szemgolyó csontos fala is megsérülhet, ami a szemmozgató izmok működését akadályozhatja.

„Szerencsére nem a legsúlyosabb törésről van szó, a rekonstrukció többféleképpen lehetséges. A német szakemberek minimális feltárással történő rekonstrukciót választottak, mely során belülről, az arcüregen keresztül rögzítették a sérült területet speciális lemezekkel.” – mondta Knoll.

A sportsebész emellett elmondta, hogy

 a felépülés gyorsítása érdekében Varga egy speciális álarcban fog focizni, amely védi az orrát és az érintett területet.

Knoll Zsolt kiemelte, hogy Varga Barnabás gyógyulása nemcsak fizikai, hanem lelki kihívás is lesz. „Az a legnagyobb kérdés, hogy lelkileg hogyan tudja feldolgozni a sérülést. Ez megjósolhatatlan” – tette hozzá Knoll. Meglátása szerint akár egy évig is szükség lehet a maszk viselésére, mely pszichológiai biztonságot nyújthat a játékos számára.

 

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Egymillió Találkozás Napja aktában.

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
v4nmeeg1p3psid
2024. június 26. 11:50 Szerkesztve
Egyébként hol van most az EB? Katar vagy Felcsút?... Várjál... most nézem: Németország! Az jó. Jó hely. A németek idemenekülnek, mi meg oda, hogy elköltsük a jó kis eurónkat, amíg drága jó kárpataljai magyarjaink a vérüket hullajtják Ukrajnáéért. Nélküled... Ez a Hannibarni meg Németbe labdázgat, Mondjuk, kell valami, ami odacsábítja a magyarokat, hogy elverjék a pénzüket. Amíg mi is rendezhetünk EB-r. Addig Hannibarni is felépül. Ez csak egy karcolás. Oda se neki! Katonadolog.
oberennsinnen49
2024. június 26. 11:48
Az arrogáns skót kapus "a srác"-ról beszélt, amikor rákérdeztek, mi történt az ütközésnél, annyit kinyögött, reméli jól van - és ennyi. Semmi bocsánatkérés, semmi együttérzés... David Moyes PL-edző gyomorforgatónak nevezte a magyarok győzelmét. Alan Shearer exválogatott is a skótoknak meg nem adott 11-es miatt puffogott... Egyedül a BBC volt, amely jobbulást kívánt onnan, a futball őshazájából. De söpörjünk saját portánk előtt. Senki, ismétlem senki nem szólt oda Magyarországról, hogy helló, miről beszéltek, Moyes, Shearer, Gunn, az animal kapus... Berzi, Vági, Sipos Jenő meg a többi naplopó, magyar edzők, magyar média - NSO - NEM MERT, vagy ami még rosszabb, NEM ÉREZTE SZÜKSÉGESNEK A VÁLASZT, A MEGSZÓLALÁST. És ez nagyon szomorú, azt jelenti, hogy ÖNBECSÜLÉSÜNK: NULLA. Elképzelhető lett volna ez akár 30, 40, 50 éve? Semmiképp. Barcsék, Szepesiék, Mészölyék keményen visszavágtak volna. Az Újpest FC gyógyulást kívánt. Fény a sötétben. Legyél jobb, mint voltál, Barna!
Oszodibeszed
2024. június 26. 11:19 Szerkesztve
Még egy apróság. Ha a kapus könyöke úgy beletrafál a másik fejébe, hogy ott arckoponyatörések keletkeznek, akkor az a könyök is rohadtul megsérül. Nagyon fáj, hovatovább eltörik. Itt az esésben résztvevő további személyeknek semmi bajuk, a skót könyök meg valszeg be sem kékült. Ez gyanús. Bátyámnak gyerekként volt könyöktörése. A könyök könnyen sérül, könnyen reped/törik, és ilyenkor piszkosul fáj. A skót kapus mutassa meg a könyökét és felkarját, biztos ronda sérülés keletkezett, kékzöld folt éktelenkedik rajta. És kötözni, jegelni kellett. Egy ekkora ütközés után.... Mert ha nem, akkor Varga az ufókkal ütközött....
angolpuska
2024. június 26. 11:13
@v4nmeeg1p3psid Egy mocskos troll vagy. Egy súlyos sérülésen csámcsogsz és nem érdekel, hogy tönkre tehették egy játékos életét. Menj a szektádba és élvezd a messiást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!