Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Mező Gábor elárulta a Mandinernek: az utólagos igazságtétel vezérli az írásnál

2024. június 19. 13:46

Az év történelmi tényirodalmi könyve lett a Librinél Mező Gábor, A kultúra megszállása című könyve.

2024. június 19. 13:46

Nyitókép: Mező Gábor szerint a könyvei segítenek abban, hogy helyesen értelmezzük a múltat. Fotó: Mandiner/Ficsor Márton.

Az elismerést idén már nem zsűri szavazta meg, hanem maga az olvasó, hiszen az eladási listák alapján ismerték el az írókat, így Mező Gábort is. A kultúra megszállása azt mutatja be hiteles levéltári és sajtótörténeti kutatások alapján, hogy 1945, de főleg ’48 után hogyan uralták le a magyar kultúrát (a televíziótól kezdve a kiadókig) a kommunisták, később a szocialisták, a rendszerváltás után pedig a posztkommunista és liberális elit. 

Ezt is ajánljuk a témában

Mező Gábor a Mandinernek elmondta,

 „A kultúra megszállása segíthet abban, hogy helyesen értelmezzük a múltat, s ez által a jelent és később a jövőt is jobban megértsük. Mert a történelem ismétli önmagát, a múlt megértésével viszont talán nem követjük el ugyanazokat a hibákat”

 – fogalmazott az író. 

Mező Gábor a Libri díjazottja lett.
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Ezt is ajánljuk a témában

Szerinte ez a könyv utólagos igazságtétel, ami jár a kommunista diktatúra áldozatainak, üldözöttjeinek, hiszen sem jogilag, sem erkölcsileg nem lettek megkövetve azok az emberek, akik a kommunista és szocialista rendszer álságos kultúrpolitikájának lettek az áldozatai. Arra a kérdésre, hogy a könyvben szereplő egykori és mai közismert emberek beperelték e, Mező a következőt válaszolta: 

„Nagyon ritkán perelnek, inkább lapítanak, hallgatnak. 

A média lenyúlásának titkos története című könyvem megjelenése után az egyik gazdag szereplő sérelmezte, hogy írtam róla, perre ment azért is, mert szerepelt a kötetben a fotója. Elbukta” – folytatta Mező Gábor, akinek a napokban jelent meg Az Ördög van odakint című publicisztikai kötete, amely a jelen tünetegyütteséből világít rá a XX. századból átörökített traumákra és tabukra. A könyvben esszék és novellák segítségével világít rá az elmaradt rendszerváltás okozta traumákra.

 

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina11
2024. június 20. 10:04
Héja 2024. június 19. 19:28 Gramsci és Togliatti,a két talján marxista kezdte ajánlgatni a '30-as években a kultúra, a művészetek, az egyetemek és a bíróságok megszállásának ajánlgatásával, sőt követelésével. Majd az ún. '68-asok, Che Guevare terrorvezér istenítésével, az új maoistákkal, stb." 30-as években??? már jóval előbb!! A sajtóban megtestesül a szólásszabadság diadala. A gójok államai azonban nem tudták, hogyan használják fel ezt az erőt, s így a mi kezünkbe hullott. A sajtó révén szereztük meg a hatalmat arra, hogy befolyásunkat érvényesítsük, miközben mi magunk a háttérben maradtunk. A sajtónak köszönhető, hogy kezünkbe kaparintottuk az aranyat, bár tengernyi vér és könny árán jutottunk hozzá. De kifizetődött számunkra, noha sokakat kellett feláldoznunk népünkből. Isten szemében minden egyes áldozat a mi oldalunkon felér ezer gójjal. " Sion Bölcsei 1900 körül. Ez mint tudjuk egy hamisítvány, de hamisító élethűen hamisított.
catalina11
2024. június 20. 10:00
Nyugati_AdamWelszibard 2024. június 19. 20:53 Ez a könyv hiánypótló. Ugyanakkor a könyv mondanivalója nem magyarországi, hanem globális témát mutat be. Nehogy azt higgye valaki, hogy ez a helyzet csak Magyarországra jellemző. A mass media valójában az egész világon egy szűk kör, 4-5 család felügyelete alatt áll. Az, hogy mi a fontos, azt teljesen egy szűk kör dönti el és látja el az állítólagossá züllött szabad jelzővel." "A kérdésre, hogyan lehet egy nemzetet a tudta nélkül meghódítani, (zsidó) Rosenthal e műveletet a média teljes irányításának tulajdonítja. Azzal dicsekedett, hogy a hírek kezelése zsidó irányítás alatt áll. Amelyik folyóirat szerkesztősége nem hajlandó elfogadni hírszolgálatok ellenőrzött híreit, azt úgy kényszerítik térdre, hogy fizetett hirdetőiket megvonják [megfenyegetik, elidegenítik] a laptól. "
zsolti123
2024. június 20. 00:04
Hamis Gulyás www.youtube.com/@hamis_gulyas/addons/unicode-properties A népirtás csöndje A bűnük, hogy magyarok voltak - a Délvidéki tragédia www.youtube.com/watch?v=xR-1Wdgkchs - A gyúlöletről és az árokásásról www.youtube.com/watch?v=yuL3ZfsX53w - Kádártangó www.youtube.com/watch?v=MENqG5X-ioc
zsolti123
2024. június 19. 23:53
Miért akarták kiirtani a magyarokat? - érdemes meghallgatni, mert ezt is eltitkolták előlünk Mező Gábort könyvéről kérdezik: www.youtube.com/watch?v=QuhYz_Oz8eQ "Bocsánat kérés nélkül nincs megbocsátás..."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!