Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

„Magyarország továbbra is Putyin háborúját pártolja” – minden határt átlépett David Pressman

2024. június 06. 17:04

Az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete ismét páros lábbal szállt bele a magyar kormányba.

2024. június 06. 17:04

Nyitókép: BALINT SZENTGALLAY / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

A Mandiner is beszámolt róla, hogy Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Oroszországba utazott. A hírhez azonnal volt hozzáfűznivalója az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetének is. „Magyarország külügyminisztere Putyin ukrajnai inváziója óta 8. alkalommal utazott Oroszországba. Magyarország a kormánya elmondása szerint »a béke pártján áll«,

miközben továbbra is Putyin háborúját pártolja.

Magyarország orosz energiától való függése veszélyes és szükségtelen” – írta David Pressman.

„Igaza van Szijjártó Péter miniszternek: az energiadiverzifikáció nem ideológiai, hanem fizikai kérdés. A fizika törvényei Magyarországon semmiben sem különböznek a Magyarország uniós partnereire vonatkozó fizikai törvényektől, akik pedig mindannyian a Putyintól való függőség csökkentése mellett döntöttek” – zárta a Facebook-bejegyzését az amerikai nagykövet.

Amerikai kétszínűség

David Pressmant a jelek szerint nem zavarja, hogy ugyanilyen logika mentén Amerika is pénzeli az oroszok háborúját, hiszen a színfalak mögött továbbra is megy az uránbiznisz az USA és Oroszország között.

Ezt a témát tavaly a Mandiner részletesen bemutatta. Az amerikai statisztikai hivatal kimutatásaira hivatkozva a RIA Novosztyi számolta ki, hogy 2023 első fél évében az Amerikai Egyesült Államok nem kevesebb, mint 416 tonna dúsított uránt vásárolt a háború idején Oroszországtól, ami 2,2-szerese a tavalyi mennyiségnek, ami 188 tonna volt. 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
melybuvar
2024. június 19. 15:04
Ősszel majd különgéppel, a buzgancs háremével együtt, érzékeny búcsút veszünk egymástól. Nagy Ervin és a "szaporakezű" használt óvszerekből kötött ízléses csokrot ad át és egymás vádlijára vizelve idézik fel az elmúlt évek szebb pillanatait. Rip: présember.
Bunyevac1964
2024. június 14. 23:24
Egyszer már miért nem kéretik be a külügybe, adnának át neki egy hivatalos protesztet majd hazaküldik , úgy demonstratíve a picsába, orszag vilag szeme láttára !
Nyégé
2024. június 10. 12:55
Anyád... bocs, nem csak ő tehet rólad, de a neveltetesed elrontotta beképzelt m...
Haramia
2024. június 10. 12:23
Pressman a dicsőséges Amerika helytartója. Ja, nem! Mélyül a transzatlanti árok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!