Szlovénia
ÉLŐ
Szerbia

Oroszországba utazik Szijjártó Péter

2024. június 05. 20:13

„A magyar külügyminiszter nem csak Brüsszelben vagy New Yorkban szólal fel a béke mellett, hanem Oroszországban is” – mondta a külügyi szóvivő.

2024. június 05. 20:13

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Csütörtökön egy napra Oroszországba utazik Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, hogy részt vegyen a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon és kétoldalú tárgyalásokat folytasson – számolt be róla az ATV.

Paczolay Máté külügyi szóvivő később megerősítette ezt az értesülést.

Szijjártó Péter idén is részt vesz a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, mert Magyarország energiaellátása továbbra sem ideológiai vagy politikai, hanem fizikai kérdés”

– mondta az ATV megkeresésére.

Majd hozzátette: „a magyar külügyminiszter nem csak Brüsszelben vagy New Yorkban szólal fel a béke mellett, hanem Oroszországban is, hiszen éppen tavaly Szentpéterváron mondta el orosz közönség előtt is, hogy a magyarok békét szeretnének és szorgalmazta a béketárgyalások mielőbbi megkezdését”.

A külügyminiszter több kétoldalú tárgyalást folytat majd, amelyek középpontjában az energetikai együttműködés, a szankciók által nem sújtott gazdasági együttműködés, valamint a béke kérdése áll. Paczolay Máté azt is leszögezte, hogy Szijjártó Péter pont úgy vesz részt ezen az eseményen, mint eddig minden évben.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kristály
2024. június 06. 07:23
Hazánk egyik büszkesége . Egy DK MSZP LMP Párbeszéd JOBBIK MOMENTUM politikus azt sem tudja hogy hogy hozzon össze egy beszélgetést hogy Magyarországra települjön és munkahely legyen belőle. Az ilyenhez tök hüjék.
falcatus-2
2024. június 06. 07:12
kepiblanc 2024. június 05. 22:30 • Szerkesztve "A fidesz végezte, ..." "A magyarok képe az eu-ról">> Az eurobarometer felmérése és nem a fideszé, és még 2023 decemberben készült. Ezt kell eléje tenni>> https<< és megnyitható ://cdn.mandiner.hu/2023/12/csMTZrKHLzb3a2G1WDGrp6YaagYv8nfcs5oXksJpUk4/fit/857/447/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiZDkzMWMzMmZiMjQzZWRhZDM1MTU5ZTM3MmNmZTdm.jpg 41 % az a 66 % elsöprő többség
békalepcse2.0
2024. június 06. 05:41
Petiminiszter amerikai diplomáciai küldetésben van és amerika segélykérő hangját viszi moszkvába. Ez az internácijaink fel sem tudják fogni a politikai ismereteik teljes hiányában. A nagypokitika sok sok háttértárgyalásokon dől el és a primér hírforrások ezt igencsak megkésve tudják lekövetni. Petiminiszter ma az egyik legfontosabb kapcsolódási pont a világ nagyhatalmai kapcsolatában. Nagyjából mint Krudinák a közelkeleti konfliktudok zónájában anno. Vele üzengettek egymásnak a halálos ellensegek akkor. Totál barom interbácik, egyáltalán értitek amit mondok vagy továbbra is saját magatok hatása alatt agyalogtok, okoskodtok?
files32
2024. június 06. 05:29
Normális államfők már nem hívják. Lesz majd 5 millás szendvics meg 50 millás internet a repcsin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!