Lázár János: A győzelem az győzelem

2024. június 21. 23:07

A miniszter szerint még az idei év végéig el kell dönteni, kit indítanak majd a 2026-os országgyűlési választásokon a vásárhely-makói választókerületben.

2024. június 21. 23:07

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

A Rádió7-nek adott átfogó interjút Lázár János építési és közlekedési miniszter. Az interjúban érintették az európai parlamenti és a helyhatósági választások tanulságait, de a továbbra is ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhely kilátásairól, valamint a Fidesz politikai közössége előtt álló új kihívásokról is beszéltek.

Innentől Márki-Zayéké minden felelősség

A helyhatósági választás kapcsán a miniszter például megjegyezte, hogy az eredményeket érdemes nem csak önmagukban szemlélni. Azt is figyelembe kell venni, hogy azok mögött sokszor országos politikai-társadalmi folyamatok is állhatnak. Lázár János emellett a Vásárhelyen elszenvedett vereség kapcsán megjegyezte, hogy „a városvezetés megkapta a bizalmat és a felhatalmazást, mostantól minden feladat és felelősség őket illet, minden adott a cselekvéshez, a teljesítmény hiányát nem lehet a kormányra fogni”.

Lázár János szerint fontos, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség 2026-ban vissza tudjon vágni a mostani vereségért, ahogy azt a 2018-as időközi és a 2019-es helyhatósági választások után is tették. Elsődleges feladatként kiemelte, hogy még az idei év végéig el kell dönteni, kit indítanak majd a 2026-os országgyűlési választásokon a vásárhely-makói választókerületben. 

A politikus elárulta azt is, hogy 24 év után nem indul újra egyéniben, így új képviselőre lesz szükség a körzetben.

Lázár szerint a Fidesz-KDNP utánpótlása erős, sok új arc és lehetőség van a térségben, ezért a jelöltállítási folyamatot fel kell gyorsítani, hogy az országos és a helyi szervezetek az év végéig dönteni tudjanak az utódjáról. 

Hozzátette, hogy 49 évesen a legjobb formában érzi magát, számos tervvel és ambícióval rendelkezik, de 2026 után már nem a választókerületi ügyekkel kíván foglalkozni.

A miniszter hangsúlyozta, hogy október elejéig pontot kell tenni a vásárhelyi Fidesz jövőjéről szóló vitára is, különösen arról, hogy a négy bejutott képviselő felvegye-e mandátumát. A vitát jogosnak nevezte, mivel mindkét álláspontnak van igazsága: a 8600 Fideszre szavazó választó megérdemli a képviseletet, ugyanakkor az elmúlt öt év bebizonyította, hogy a képviselői munka szinte értelmetlen. Lázár szerint a polgármester kampányolással töltötte idejét a Fidesz, Orbán Viktor és saját maga ellen, így a városházán nem folyt értelmes munka.

Sokak szerint a jobboldalnak harcmodort kell váltania, az emberekkel kell foglalkoznia, és alulról kell felépítenie az új többséget, az új nemzeti oldalt Vásárhelyen”

– tette hozzá a miniszter, aki megígérte azt is, hogy a következő hónapokban megbeszélik a kérdést a támogatóikkal, mielőtt döntés születne a további lépésekről.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. június 23. 07:13 Szerkesztve
Akkorát győztetek hazug zsidócsicska geci, hogy a fal adta a màsikat! Màr a trágyával tömött jobbágyaitok is gyűlölnek benneteket, nem csak a judapesti zsidó gazdáitok!
Medici
2024. június 22. 13:51
"Hozzátette, hogy 49 évesen a legjobb formában érzi magát, számos tervvel és ambícióval rendelkezik" Ez a kijelentés még az Európai Uniós tagságunkál is sötétebb jövőt ígér!
Patika
2024. június 22. 10:37
A győzelem az győzelem ---- tudjuk mint ahogy azt is hogy amid neked vab az a mienk. (úgyhogy ami marad annyit is érsz hmvh-s cigó kretén)
Osztap_Bender
2024. június 22. 08:49
Lázár János: A győzelem az győzelem A hülye meg hülye!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!