Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Jakab Péter életjelet adott pártjáról, de a nép már ítéletet mondott felettük

2024. június 21. 15:54

Megszerzett mandátumok országos aránya: 0,14 százalék.

2024. június 21. 15:54
Jakab Péter, Nép Pártján Mozgalom
Nagy Gábor
Nagy Gábor

Nyitókép forrása: Facebook

 

Tulajdonképpen ennyit ért el Jakab Péter és az általa gründolt Nép Pártján Mozgalom az első megmérettetésén:

a megszerzett mandátumok száma 29, a megszerzett mandátumok országos aránya pedig 0,14 százalék. 

Holott nagy svunggal indult az exjobbikos mozgalmár. Zászlóbontáskor arról is beszélt, Magyarországnak újra egy Szent Istvánra lenne szüksége, aki a torzsalkodó törzsekből egy erős és egységes nemzetet tud építeni. Azt mondta, egy olyan vezető kell, aki képes olyan államot építeni, „amelyik érted van és nem ellened”. „Az, amit Szent István ezer évvel ezelőtt felépített, az ma rohad a korrupciótól, köszönhetően annak, hogy ma ebben az országban a lopásért nem kézlevágás jár, hanem parlamenti szék dupla fizetéssel”fogalmazott.

De mit is jelent ez a fenti eredmény pontosan?

Huszonhárom polgármesterjelöltjük volt, egy szerzett mandátumot; háromszázhuszonhárom önkormányzati képviselőt indítottak, de csak huszonnyolcuknak sikerült bejutnia különböző képviselő-testületekbe.

Egyikük Lehoczki-Spider László, Jakabék miskolci polgármesterjelöltje, a borsodi megyeszékhelyen 12 százalékot értek el. Ennek nyomán például azt írta közösségi oldalán a pártvezér, „a Nép Pártján se a Fidesszel, se az ellenzékkel nem tud pénzben versenyezni” – szúrt oda mindenkinek, többek között Magyar Péter követőinek. – Mi egyet tudunk tenni a sikerért. Többet megyünk érte. (…) Köszönöm mindenkinek, aki ránk szavazott, folytatjuk a munkát. Most pedig veszek egy pár új cipőt”. Az előbbi sorokból kiindulva pedig a Tisza Párt vezérének pedig egy másik posztot is szentelt: „A Fideszt csak az győzheti le, aki előbb legyőzi a saját egóját.”

Fővárosi, vármegyei listák tekintetében nem tudott mit felmutatni a Nép Pártján Mozgalom, amely nem az európai parlamenti választáson sem volt képes elindulni. 100 aláírás hiányzott.

Ennek nyomán ezért érdemes felidézni Jakab tavaly júniusi interjúját: „Tekintettel arra, hogy a Nép Pártján mozgalom még nem indult el választáson, szinte mindennel elégedettek tudunk lenni, ami előremutató. Pénz nélkül, nagyon sok aktivistával nem rajtunk fog múlni, hogy megdolgozunk-e a választók bizalmáért – jelentette ki az RTL-nek. –

Aztán a nép eldönti majd, hogy szükség van-e ránk, vagy maradjanak-e a régiek.”

 

 

Kapcsolódó cikkek a Választás 2024 aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flesh ripper
2024. június 24. 17:37
Mekkora szüksége van a Hazának a Parizeusra! Igen, Te kellesz! Ha Pszichopötyi kell, hát te is vagy legalább olyan szép, jó, elvszerű és becsületes! Kell néhány új sztreccses bugyifarmer neked is!
iphone-13
2024. június 24. 16:56
PATKÁNY PETI, TE HAZAÁRULÓ MOCSKOS GAZEMBER VAGY, A MAMUSZOSODDAL EGYÜTT.
5m007h 0p3ra70r
2024. június 21. 23:31
Magyar Péter light. Legközelebb ízetlenkedhetnének együtt valamelyik lebujban.
csakazigaz-az1xbiztos
2024. június 21. 19:59
„A Fideszt csak az győzheti le, aki előbb legyőzi a saját egóját.” És ezt te mondod? Te egoista barom
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!