Így támadta a békepárti álláspontot a baloldal

2024. június 06. 10:38

A tűzzel játszik a háborúpárti magyar baloldal.

2024. június 06. 10:38
null

Nyitókép:  saját montázs / Wikipédia

Az orosz–ukrán háború kitörése óta eltelt több mint két évben a magyar baloldal politikusai többször is olyan kijelentéseket tettek, amelyekkel a kormánypártok békepárti álláspontját kritizálták – hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

A portál emlékeztet:

a magyar baloldal rendre tagadja, hogy háborúpártiak lennének, ám valójában már többször is hitet tettek az ukrajnai harcok támogatása mellett. 

Gyurcsány és a „pocsék emberek”

Ilyen eset volt például, 

amikor Gyurcsány Ferenc „pocsék embernek” nevezte azokat, akik nem akarnak meghalni Ukrajnáért. 

A DK elnöke mindössze néhány nappal a konfliktus kirobbanása után pedig egyértelműen a fegyverszállítások mellett állt ki és kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért a kárpátaljai magyarok biztonságára hivatkozva megtagadta, hogy hazánk fegyvert küldjön Ukrajnába” – jegyzi meg a Magyar Nemzet.

Márki-Zay és a magyar katonák küldése

De emlékezetes az is, hogy Márki-Zay Péter a 2022-es választási kampányában leszögezte: kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába. Olvasóink emlékezetésebn is biztosan felderend a kép, amikor Márki-Zay Pétert Gulyás Márton kérdezte arról, hogy hogy miniszterelnökként segítené-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében. 

Válaszában Márki-Zay leszögezte: 

Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk.”

Ezután a műsorvezető konkrétan rákérdezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjénél, hogy „akár katonai segítséget is biztosítanál-e?” Mire Márki-Zay először annyit mondott: „hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának”.

Majd Gulyás ismét rákérdezett: „Akár katonait is?” Erre Márki-Zay Péter aláhúzta:

Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter és a sorkatonaság

Láthatóan a baloldal legújabb üdvöskéje, Magyar Péter is beállt a sorba, ugyanis a Talpra, magyarok! egyik – programalkotást segítő – Discord-csoportjában nem rég a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről folytattak diskurzust.

A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. A hírre Magyar Péter is reagált, aki először még tagadta, hogy kormányra kerülésük esetén visszaállítanák a sorkatonaságot Magyarországon. 

Aztán egy nappal később mégis fontosnak tartották törölni az erről szóló Sorkatonaság bevezetése nevű szobát. 

Ugyancsak Magyar Péter háborúpártiságára utal, hogy szombaton, közvetlenül a békemenet után az újdonsült politikus online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt” – jegyezte meg a Magyar Nemzet.

Érdekes egybeesés, hogy Magyar megszólalását követően 

törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök békemeneten elmondott beszédének felvételét.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000062
2024. szeptember 06. 16:38
🍓 ️ ­­­É­r­t­é­­­k­­e­­­l­d­ ­a­­­ ­­s­­­z­­e­­x­i­­­ ­­p­­u­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
iphone-13
2024. június 06. 13:23
HÁROM PATKÁNY EGY KÉPEN! SZÉP CSAPAT EGY ALKESZ EGY NÁRCISZTIKUS FÉREG MEG EGY HAZAÁRULÓ!
Palatin
2024. június 06. 12:30
Aki a mai zürös, háborús idöben nem a békére, nem az ország fennmaradására azaz nem a Fideszre szavaz, az egy tényleges nemzetvesztö, egy áruló, akinek ráfér a lelkiismeretére, hogy hazáját kalandorok kezébe adja. Az ilyen embereket sújtsa a magyar hazfiak megvetése. Mert csak Orbán a Fidesszel képes arra, hogy ebben a veszélyekkel, ármányokkal, csapdákkal teli nemzetközi helyzetben az ország érdekeit, - amennyire ez egyáltalán lehetséges -, megvédje.
cinkegolyó
2024. június 06. 11:14
Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. Elsőnek a Poloskát kellene besorozni, ugyan már nem fog tovább nőni -az esőben sem- de a gyíkvállára még dolgozhat egy kicsit, hogy a platóra is könnyebben tudjon felugorni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!