Márki-Zay fegyvereket és magyar katonákat küldene Ukrajnába, Orbán szerint Magyarországnak ki kell maradnia a háborúból

2022. február 24. 11:15

Mutatjuk az ukrán válságra adott kormánypárti, valamint baloldali álláspontokat.

2022. február 24. 11:15
null

Mint arról beszámoltunk, Márki-Zay Pétert Gulyás Márton kérdezte arról, hogy hogy miniszterelnökként segítené-e Ukrajnát a háborús konfliktus megelőzésében. Válaszában Márki-Zay leszögezte: „Mindent, amit a NATO szövetségi rendszere megenged, azt nagyon szívesen segítenénk.”

A műsorvezető konkrétan rákérdezett a baloldal miniszterelnök-jelöltjétől, hogy „akár katonai segítséget is biztosítanál-e?” Márki-Zay először annyit mondott: „hogyha nem Putyin ügynökeként működne Magyarország, akkor természetes, hogy a NATO tagjaként, minden módon, amit a NATO eldönt azon belül a szövetség keretein belül, mindenféle segítséget megadhat Ukrajnának”, azonban Gulyás ismét rákérdezett: „Akár katonait is?” Márki-Zay Péter aláhúzta:

Hát, hogyha a NATO úgy dönt, akkor akár katonait is”.

Baloldal és igazodó külpolitika, vs. békemegőrzés

Szijjártó Péter az Origónak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott: „A baloldal mindig egy igazodó külpolitikát akar, mindig a mainstreamnek a dicséretére vár, és akkor érzi magát jól, hogyha megsimogatják a buksiját arról az oldalról”.

Márki-Zay nyilatkozatai mellett érdemes megemlékezni arról, hogy mi Orbán Viktor és a magyar kormány álláspontja az ukrán-orosz konfliktusról. A kormányfő kedden tárgyalt telefonon Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel, és arról biztosította, hogy Magyarország a koordinált európai válaszcselekvés részeseként támogatni fogja a helyzet rendezésére irányuló közös uniós erőfeszítéseket.

Szerdán aztán a magyar kormányfő Benkő Tibor honvédelmi miniszterrel együtt találkozott azokkal a katonatisztekkel, akik Magyarország biztonságát garantálják parancsnoki munkájukkal. A látogatáson Orbán Viktor aláhúzta:

Magyarországnak ebből a katonai konfliktusból ki kell maradnia; Magyarország biztonsága a legfontosabb”.

Orbán Viktor ennek megfelelően visszautasította azokat a baloldali javaslatokat, amelyek katonák és fegyverek Ukrajnába küldéséről szólnak.

 

Nyitókép: AFP / Kisbenedek Attila

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aurora Borealis
2022. február 25. 10:09
MZP bolond, Karácsony meg olyan mint a kerítésen belül ugató kutya. Putyin ránéz és összeszarja magát.
dick52
2022. február 24. 13:23
Mert valaki a tengerentúlon járt, nem jelenti azt, hogy okos lett! Ne tégy úgy mintha értenél valamihez, mert rögtön kiderül, hogy mekkora barom vagy.
szürkeSzarvas
2022. február 24. 13:08
Hülye 1 futóbolond. Ha a Viktoria Nudelmann által puccsal "odarendezett" usai deep state zsidók eltakarodnak,és magukkal viszik a helyi kollaboráns hitsorsosaikat-kitör a béke. Az összes többi hazug süket duma..
states
2022. február 24. 11:56
Makimajom egy barom komcsi állat. Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!