Orbán Viktor: Magyarország támogatja Ukrajna épségét!

2022. február 22. 13:53

A miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel.

2022. február 22. 13:53
null

Orbán Viktor miniszterelnök kedden telefonon tárgyalt Volodimir Zelenszkij ukrán államfővel az orosz-ukrán konfliktusról – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A magyar miniszterelnök a megbeszélésen kifejtette:

Magyarország – szomszéd államként – aggodalommal figyeli az ukrajnai fejleményeket.

Orbán Viktor tájékoztatta Zelenszkij elnököt arról, hogy Magyarország a koordinált európai válaszcselekvés részeseként támogatni fogja a helyzet rendezésére irányuló közös uniós erőfeszítéseket.

Ennek keretében a kormány folyamatosan egyeztet nyugati szövetségeseivel – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor a tárgyalás során biztosította Volodimir Zelenszkijt arról, hogy Magyarország ahogyan eddig, ezután is támogatja Ukrajna szuverenitását és területi egységét.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Összesen 244 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mucsay
2022. február 24. 09:07
van az a móricz novella, amiben a parasztbácsi elmegy eladni a tehenét a tk idején, de nem akarja odaadni az új, szart se érő komcsi bankókért, a vevő feljelenti egy bőrkabátosnál, az meg ott, az árokparton felköti. a parasztbácsi az utolsó pillanatig nem hiszi el, hogy ez megtörténhet, bíróságot meg törvényeket emleget. ezt most az egész fehér civilizációval csinálják, és az pont úgy nem érti, hogy történhet ez vele.
Pelso j.
2022. február 22. 22:09
Miért kellett megszólalnia? Úgysem mondott semmit.
gyaloggos
2022. február 22. 21:02
OSTOBA ÖSSZEVISSZÁÉK megint ZÁTONYRA futtatták a hajójukat, függetlenül attól, hogy most éppen ki a kapitány! AZT HARSOGTÁK ez idáig, hogy MAGYARORSZÁG blokkolja az Oroszország elleni szankciókról szóló döntést! HÁT, tessék! Hm....?
Loopus
2022. február 22. 20:26
Nnna, most vagyok igazán happy: 18:49-kor belinkeltem, meg idéztem is itt a The Guardian cikkét, erre 18:59-kor meg is jött a cáfolat ("föntről"). Vagy talán a szóvivő úr is a Mandiner kommentjeit olvassa, és gyorsan cselekednie kellett... https://mandiner.hu/cikk/20220222_kovacs_zoltan_ukrajna_oroszorszag_haboru_kulfold_eu_brusszel
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!